Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Koraszülés. Nem értem, súly...

Koraszülés. Nem értem, súly és fejlettség összefüggése?

Figyelt kérdés

Ugye a 37.hétig számít koraszülöttnek a baba. De úgy tudom,hogy egy bizonyos súlyhatárig tartják koraszülütt osztályon, talán 2,5 kg (?) utána átkerül a többi baba közé. Viszont ha pl 34 hetesen születik egy 2,5 kg-os baba, akkor nem is rakják koraszülött osztályra? Most akkor nem a fejlettség számít, a tüdő érettsége,hanem a súly?

Tehát ha most megszületne a babám, akinek 34-35 hetes méretei vannak, és a súlyát is 2600 gramm körülire becsülték és ekörül születne, akkor nem kerülne koraszülöttre? Hogy van ez?

33+3 kismama

2012. okt. 27. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az érettség számít. PIC-en dolgozom, itt a 400 grammos 23 hétre született babák mellett vannak 4-5 kilós, időben született babák is, akik pl. meconiumosak, fertőzöttek, légzési nehézségesek stb.
2012. okt. 27. 17:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem igazán súly, hanem állapot függő a dolog. Egy 36. hét körül született baba még ha papír szerint koraszülöttnek is számít, általában nem igényel semmi extra ellátást. Ugyanakkor normál időben született normál súlyú baba is lehet olyan állapotban ami miatt intenzív ellátást igényel.
2012. okt. 27. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Amikor én szültem (33. hétre), akkor koraszülött osztályra került a babám a súlya (2200 g), és a tüdejének éretlensége miatt. Volt ott egy másik baba, aki a 35. hétre született, bőven meg volt a 2500 g, igy csak mefigyelésre vitték a kora osztályra, másnap már mehetett vissza az anyukájához, ötödik napra mehettek haza.
2012. okt. 27. 18:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ez változó ezek szerint.
2012. okt. 27. 18:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én babám 2 nappal a kiírt időpont után született 4 kg-val mégis 4 nap múlva átvitték a koraszülött osztályra,mert nem múlt el a sárgasága és a vérében is vmi pozotív volt.Kicsit furán nézett ki a 2kg-os babák között :)
2012. okt. 27. 21:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem a súly számít elsősorban, hanem a fejlettség.

Az én babám 37 hétre 2150 grammal született, csak egy napig tartották bent a PIC-en megfigyelésre, utána velem volt végig. 4 nap után jöhettünk volna haza, de a gyerekorvosunk nem vállalta be a babát ilyen pici súllyal (2050-re fogyott) így még 2 napot kellett maradnunk, de amúgy minden rendben volt vele.

2012. okt. 29. 00:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösszönöm!
2012. okt. 29. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!