Szerintetek van összefüggés a szülés hossza és
lefolyása között és a kismama kora, felszedett súlya,
vizesedése, életmódja és szülés száma között?
Biztos van,bár annak idején nem figyeltek ennyire oda a várandósokra,mégis egészséges babák születtek és mindenki túlélte a szülést mindenféle külső beavatkozás nélkül.Annyi stressz ér minket,hogy próbálnak az életmódban történő odafigyeléssel minél egészségesebb utód világra jöttét elősegíteni.Persze számít a kor,nem mindegy,hogy bizonyos dolgokat milyen szervezettel élünk meg.Amit a kérdésben írtál mind ok-okozat,szorosan kapcsolódnak vagy így vagy úgy egymáshoz.
2012. jún. 12. 21:32
Fiatal vagyok,nem vizesedtem,viszonylag fitt voltam(szülés előtti napon még egész nap a városban császkáltunk)16 kilót szedtem fel,ebből 12 ment le a szüléssel,szóval ezt sem érzem vészesnek.
Ennek ellenére sok órás vajúdás és császár lett a vége..szóval szerintem nincs...
2012. jún. 12. 21:32
elsönek
"mégis egészséges babák születtek és mindenki túlélte a szülést mindenféle külső beavatkozás nélkül"
sajnos ebben nagyon tévedsz, ez a "régen" nem is olyan régen még sokkal nagyobb volt a szülésben bele halas, vagy maga a baba elvesztése, vagy sérülése. Ennek az aránya egyre csökken.
Szerintem sokmindennek van köze, de pl én rajtam 10 kiló felsleg volt terhesség elött, és nekem könnyebb szülésem volt mint barátnömnél akinél semmi, korban egyformák vagyunk, és mindkettönk életmódja egyforma.
Szóval biztos sokminden befolyásolja, de egyértelmüen ezt nem lehet kijelenteni.
2012. jún. 12. 21:36
Hármasnak: A korral együtt fejlődött az orvostudomány,a mezőgazdaság,a környezet,s a társadalom is többek között.Abban az időben MÁS volt,s annak az időnek megfelelően volt fejlett az egészségügy.
2012. jún. 12. 21:43
Nem hiszem.
Én 20 éves vagyok, +23 kilóval mentem szülni, brutális módon vizesedtem, már cipőt sem tudtam felvenni, 19 órát vajúdtam.
2012. jún. 13. 08:35
Nem tudom. Én 29 vagyok, első szülés volt, pénteki napon szültem este, reggel ctg rendszertelen, de erős fájásokkal, orvos által javasolt egész napos városi túra után elfolyt magzatvíz este 20 körül,22.40kor már a kezemben tartottam a Kisbabám! Ja, 53 kilóról indultam és 64-el mentem szülni, nem lettem csíkos, hasam lement már másnapra. Ez mondjuk, nyilván alkati kérdés, a babám 3220 grammal született!
2012. jún. 13. 09:13
Szerintem nincs. 28 évesen szültem, 56 kg-ról indulva 14 kg-t híztam (ez le is ment a szüléssel), csak kicsit vizesedtem, de brutál nehéz szülésem volt. A szülések számánál már lehet összefüggés, mert majdnem mindenki azt mondja, hogy a 2. szülés gyorsabb.
2012. jún. 13. 10:40
Én 20 évesen szültem első babámat tavaly novemberben. Iszonyúan vizesedtem, borzasztó volt. 18 kilót híztam, pedig egész terhességem alatt fitt voltam, órákat sétáltam mindennap a kutyámmal, és súlyfelesleg nélkül lettem terhes. Mindezek ellenére könnyű, gyors szülésem volt.
2012. jún. 13. 10:59
Nálam biztos nincs!1. babát 20 évesen szültem,18 kg-t szedtem fel.A kicsi 4 óra alatt született(az első fájástól),ici-pici gátmetszésem volt csak.A 2. gyereket 35 évesen szültem,11.5 kg-t szedtem fel,3 óra alatt tokkal vonóval a szülés,gátmetszés,repedés nélkül.Most várom a 3.-at,a 25. hétben vagyok,plusz 3 kilónál tartok,39 éves vagyok.Egyiknél sem vizesedtem,normál az életmódom.170 cm,és 60-65 kiló vagyok(tehát normál magasságú,és testalkatú).
2012. jún. 13. 13:11
21évesen szültem , kilót szedtem fel, a 35ik héten kiló feljött ami csak víz volt! Nagyon aktív voltam, nem hagytam el magam , szülésem nem indult be, úgy indították be,két napig vajúdtam de végül császár lett!
2012. jún. 13. 14:24
Kapcsolódó kérdések: