Ha az anyuka izmos mert mondjuk rendszeresen tornázik hasra, derékra, combra akkor ez az izom előnyére válik a szülésnél vagy inkább hátrány számára?
Érdekelne, hogy a testtömeg és az izom szempontjából kiknek könnyebb szülni egy nagy darab 100-120 kilós anyukának vagy egy 50-60 kilósnak? Illetve ha az anyán van egy kis izom, ott lent, azon a részen az előnyösebb a szüléshez, mintha mondjuk csupa háj golyó lenne?
Sok mendemondát, mindent hallottam már, olyat is, hogy a sportoló és atléta nőknek nehezebb a szülni valamiért, meg azoknak a nőknek is akik 40-50 kilósok mert picik és törékenyek.
Mindennap tornázok és a terhességemet is végig tornáztam. 60kgval mentem szülni, 16órát vajúdtam mert nehezen tágultam.
Én azt hallottam, hogy azért nehezebb, mert aki sportol, annak kötöttebb az izomzata. De szerintem sok függ a kötőszövetektől és a genetikától is, hogy ki mennyire tágulékony.
Annyi előnyöm volt, hogy nem estem szét szülés után. Oké, persze lóg még egy picit a hasam, de a popsi, comb egyben maradt :)
Én nem tornáztam túl sokat, csak bicikliztem, hasizomra egyáltalán semmit 9 hónapig, és előtte se nagyon:S És van ott háj is:(
Villámgyors és könnyű volt a szülés, a szülésznő azt mondta, hogy nálam bevált a kevés hasizom edzés, mert nem kötöttek az izmaim, de annyira nem puhány (valószínű a biciklizéstől) hogy a haspréshez ne lett volna elég erős.
Így érdemes a középutat választani - mozogni, de nem túlzásba vinni. Viszont a szülés milyensége nem csak ettől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!