Kinek sikerült 4 kg-on felüli babát megszülni gátvédelemmel?
2. baba 3850 gr, 56 cm, 35 cm-es fejecske, gátvédelemmel, , talán 5 óra vajúdás után, de könnyű szülés volt, semmi sérülés.
Míg az első baba, 3970 gr, 55 cm, 37-es fej, gátmetszéssel 17 óra vajúdás után
Én is gátvédelemmel szültem, de a kisfiam csak 3750 g volt, a szobatársam is gátvédelemmel szült, a kislánya 4600 g volt! Még csak repedés sem volt!
Egyébként főleg a fejkörfogat számít, hogy sikerül-e a gátvédelem és persze jó szülésznő kell!!!
Én 2,5 óra vajúdás után szültem 4250 grammos és 60 centis gyereket gátvédelemmel. :) Ő már a második baba volt, az elsőnél nagyon durva gátsérülésem volt, 1,5 órán keresztül varrtak akkor, ennek ellenére másodszorra sikerült.
Pedig az első "csak" 3850g volt.
39 hkm
Én az első gyereket 3790-nel szültem, 37-es fejjel, nála volt gátmetszés, utána szültem még két kicsit 3kg alatt voltak kicsivel, nem ikrek- szóval a 2. és 3. szülésem már gátvédelemmel volt.
A 3. szülésnél a szobatársam hosszú, kb 18órás vajúdás után- elmondom még, hogy teltház volt a vajúdóban, így berakták őt az én szobámba, én már babával voltam, mert előző nap született meg a babám- szóval ő szépen vajúdgatott sétálgatott, dumáltunk sokat, nemnagy fájdalmai voltak. Délután kb 5től kezdtek erősödni a fájásai, 6kor átkerült a szülőszobára, és akkor lettek erősebb fájásai lenni- 8órakor egyetlegyen nyomásra megszülte mindenfajta beavatkozás nélkül egy 4200grammos csajszit, sérülések nélkül.
a 18órás vajúdás leírva nagyon durva, de ebből amit már kicsit nehezebben viselt, az kb az utolsó 2,5-3óra volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!