Programozott császárnál nektek kellett vajúdni?
2 hónapja szültem programozott császárral és nekem simán "kivették" a babát. Egy másik kérdésnél többen írták, igaz nem saját tapasztalatból, hogy az ismerősüknél progis császár esetén is elindították a szülést és kellett egy kicsit vajúdniuk, mert ez jó a babának. Én még ilyenről nem hallottam.
Nálatok hogy volt?
Nem olyan rég néztem a Kandász Andi féle Szülőszoba sorozatot.
Ott az egyik részben,pont ezt magyarázta(azt hiszem a Siófoki kórházban) a doki,hogy ez így sokkal kímélőbb a babának,mintha vajúdás nélkül csak úgy "kivennék"..
Egyébként én is csak úgy hallottam róla,egyik barátnőm szült nemrég az Istvánban,és neki is csináltak görcsöket.
Nekem kellett vajúdni. Oxitocinnal indították a vajúdást aznap reggel, amikorra tervezték a császárt. Nekem is azt mondták, hogy így jobb a babának, hogy kicsit "stresszelik", mert ha mondjuk épp békésen szunyókál, amikor kiveszik, akkor lehet, hogy nehezebben adaptálódik, gondok lesznek a légzésével, stb.
Nekem szerencsém volt, fél órával az infúzió bekötése után olyan fájásaim lettek, hogy rohantak velem a műtőbe, szóval gyorsan megúsztam a vajúdást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!