Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Minden esetben 5 perces...

Minden esetben 5 perces fájásokkal induljak kórházba?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy ha nem rendszereződnek a fájások már hosszú órák óta, akkor se induljak el? Vagy ilyenkor hány órát kellene majd várni?

2012. okt. 24. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek rendszereződik!!! Olvastam jó pár szüléstörténetet, hogy úgy szültek meg, hogy nem voltak rendszeres fájásaik. Neked milyen sűrűn jönnek? Esetleg hívd fel a dokidat, hogy mit tanácsol, ha nincs, akkor a kórházat, ahol szülni fogsz. Ha vérzést, ill magzatvíz szivárgást észlelsz, akkor pedig azonnal indulás! :)
2012. okt. 24. 13:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Még csak elméletben érdekel, még van 1-2 hetem hátra. Azt mondta a szülésznőm, hogy majd 5 perces fájásokkal induljak. De felmerült bennem a kérdés, hogy mi van, ha csak rendszertelenül jönnek majd a fájások, meddig várjak itthon.
2012. okt. 24. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:

5 preces fájasokkal már elég hamar meglehet a baba. HA ragaszkodsz a kórházi szüléshez, akkor inkább egyszer feleslegesen menj be, mint egyszer túl sokáig várj.

Ha meg nem zavarna, ha otthon vagy útközben szülsz, akkor várhatsz még, de nagy esélyed lesz, hogy nem érsz be a szülés elött.

2012. okt. 24. 13:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem teljesen rendszertelenül jöttek a második babánál, folyamatosan erősödtek de egyszer 5 aztán 10,12 megint 5, 7 stb... összevissza! mikor már annyira fájt hogym egdermedtem mozdulat közben és még csak levegőt se tudtam közben venni/kiengedni, na akkor mondtam hogy ez mostmár tuti a szülés - sikerült annyit tökölni a méregetéssel meg hogy hogy induljak-e vagy sem, hogy végül majdnem az autóban szültem, mire beértünk bő 4 ujjnyi voltam és kilógott a gyerek haja, az utolsó kerszteződésnél ellihegtem vagy 3-4 fájást és valahogy sikerült nem nyomnom. a kh-ban éppcsak felültem a vizsgálószékbe és mondták hogy mosmár le se szálljak, első nyomásra meg is lett a fiam.

ha lesz harmadik babám tuti hamarabb indulok, nem várok az 5 percesekre :)

2012. okt. 24. 13:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem mindegyik szülkésem 5-3 perecesekkel kezdödött. nem volt annyira rendszer de nem telt el több mint 5 perc.

Az elsö babát az elsö fájástól a születésig 5 óra telt el.

A másodiknál elfolyt a magzatvíz és rögtön 5 percesek lettek (elötte semmi nem volt), ott 3 óra telt el a zülésig.

Szóval szerintem nem kell elsijetni. Ha ritkábbak mint 5 percesek akkor kezdj el készülödni és ahogy érzed úgy indulj be. Nem kell ekkor kapkodni, egyszerüen számold a perceket egy darabig és ha pl 2-3 óra után is 10 percesek vannak follyamatosan akkor érdemes bemenni.

De pl 20 perces fájások sokszor abba maradnak, és még hetekig nem születik bébi.

2012. okt. 24. 13:29
 6/9 anonim ***** válasza:
hát igen,ezt nem könnyű megmondani,nekem az 5percesek után még 4óra múlva sem voltam előrébb,valaki meg épphogy beér..
2012. okt. 24. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 8 percesekkel értem be, már bő 3 ujjnyira nyitva voltam, egyből a szülőszobába küldtek, fel se öltözhettem miután a doki megvizsgált. 3 óra múlva megvolt a kisbabám. Barátnőm 3 percesekkel ment be és még 10 órát vajúdott a kórházban. Mindkettőnknek első baba...
2012. okt. 24. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek rendeződik, pl nekem sem. 19 órát vajúdtam, abból 18 órán keresztül folyamatos 5-7 percesek voltak. Csak az oxi bekötése után erősödtek ill. sűrűsödtek.
2012. okt. 24. 16:05
 9/9 gabszem ***** válasza:
Nekem rendszeresek voltak. 10 percesek, aztán 5 percesek. Nekem azt mondták hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor azonnal menni kell a kórházba vagy ha vérzés van. Ha a kórház nincs messze akkor 5 perces fájásokkal elég elindulni.
2012. okt. 25. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!