Minden esetben 5 perces fájásokkal induljak kórházba?
5 preces fájasokkal már elég hamar meglehet a baba. HA ragaszkodsz a kórházi szüléshez, akkor inkább egyszer feleslegesen menj be, mint egyszer túl sokáig várj.
Ha meg nem zavarna, ha otthon vagy útközben szülsz, akkor várhatsz még, de nagy esélyed lesz, hogy nem érsz be a szülés elött.
nekem teljesen rendszertelenül jöttek a második babánál, folyamatosan erősödtek de egyszer 5 aztán 10,12 megint 5, 7 stb... összevissza! mikor már annyira fájt hogym egdermedtem mozdulat közben és még csak levegőt se tudtam közben venni/kiengedni, na akkor mondtam hogy ez mostmár tuti a szülés - sikerült annyit tökölni a méregetéssel meg hogy hogy induljak-e vagy sem, hogy végül majdnem az autóban szültem, mire beértünk bő 4 ujjnyi voltam és kilógott a gyerek haja, az utolsó kerszteződésnél ellihegtem vagy 3-4 fájást és valahogy sikerült nem nyomnom. a kh-ban éppcsak felültem a vizsgálószékbe és mondták hogy mosmár le se szálljak, első nyomásra meg is lett a fiam.
ha lesz harmadik babám tuti hamarabb indulok, nem várok az 5 percesekre :)
Nekem mindegyik szülkésem 5-3 perecesekkel kezdödött. nem volt annyira rendszer de nem telt el több mint 5 perc.
Az elsö babát az elsö fájástól a születésig 5 óra telt el.
A másodiknál elfolyt a magzatvíz és rögtön 5 percesek lettek (elötte semmi nem volt), ott 3 óra telt el a zülésig.
Szóval szerintem nem kell elsijetni. Ha ritkábbak mint 5 percesek akkor kezdj el készülödni és ahogy érzed úgy indulj be. Nem kell ekkor kapkodni, egyszerüen számold a perceket egy darabig és ha pl 2-3 óra után is 10 percesek vannak follyamatosan akkor érdemes bemenni.
De pl 20 perces fájások sokszor abba maradnak, és még hetekig nem születik bébi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!