Férfiak, bent voltatok a szülésnél?
Milyen érzés volt? Megbántátok? Bemennétek újra, vagy inkább másra bíznátok a feladatot?
Remélem, hogy azért van itt néhány férfi is, és kapok választ a kérdésemre.
Köszönöm előre is!
Én nő vagyok, az első szülésnél is bent volt a férjem, a második előtt kérdeztem, hogy mit szeretne. Ő azt mondta hogy ki nem hagyná. Amikor a doki elvágta volna a köldökzsinórt még rá is szólt, hogy ez az ő feladata, kéri az ollót.
Egyszer három férfikollégám beszélgetett a szülésről a közelemben, az egyiknek épp akkor született meg a gyereke. Mind a három bent volt a szülésnél és arról beszéltek milyen fantasztikus élmény volt.
Én is nő vagyok.
Az én férjem is bent volt,pedig engem császároztak.De a műtőbe is bejött minden szó nélkül.A fejem mellett ült és semmit nem látott,mikor kivették a kislányomat akkor ment a nővérrel és figyelte.Utána mindenkinek azt mesélte mekkora élmény volt neki.
Én is nő vagyok.
Az én férjem az első fiunknál is bent volt. Amikor jött a baba, a doki állandón hívogatta, hogy jöjjön, nézze meg nyugodtan! A férjem félve hajolt oda, de nézte. Aztán látta rajtam, hogy szükségem van még rá. Amikor kint volt a baba, akkor csodálkozott, hogy lila, meg barna, stb. Ő azt gondolta volna, hogy valami gond van, de mesélte, hogy figyelte a doki fejét, és látta, hogy tök nyugodt, ebből következtetett, hogy nincs baj. Aztán elvitték a babát méregetni, törölgetni. Mesélte, hogy le se vette róla a szemét, amíg a karszalagot meg nem kapta a baba, nehogy összekeverjék.
A második fiunknál is bent volt. Sokkal rutinosabb volt: pl: homlok törölgetés vizes ronggyal, hangulatváltozások tolerálása (bár ez az elsőnél is kiválóan működött), fejem tartása (nyomás közbeni segítség).
Szóval van ám feladata az apukáknak a szülőszobában!
Megint egy no :-) Nalunk nagyon rezgett a lec, de bejott es utolag nagyon nem banta meg. De kozben nem volt mindig egyszeru, azert a szules nem thai masszazs.
Ha felsz tole, ne eroltesd minden aron es ne erezd magad szarul emiatt. En teljesen meg tudom erteni, hogy nem tudja mindenki vegignezni.
"Engem férfiak véleménye érdekelne."
Szerinted hányan olvasgatják a gyakori kérdések/Gyerekvállalás rovatának a szülés részét kérdéseket figyelve, hogy pár hetes/hónapos kismamáknak majd tanácsot adjanak mint tapasztalt, szülésnél bent lévő apuka? :-D
"Mert a nők persze, h azt mondják, h a férjük élvezte minden pillanatát."
Nézd, az enyém az első után már kifejezetten ragaszkodott ahhoz, hogy a másodiknál bent legyen. Pedig egyik alkalommal sem volt neki kötelező, csak kérdeztem, ő mit szeretne.
VÉGRE EGY FÉRFI IS!
KÖSZÖNÖM, HOGY NYILATKOZTÁL!!!! ÖRÜLÖK, HOGY EZT ÍRTAD!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!