Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért csak negatív élményeket...

Miért csak negatív élményeket mesélnek a nők a szülésről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem még nem volt alkalmam megtapasztalni, de minden ismerősöm csak a negatív tapasztalatait osztja meg velem és másokkal. Kinek hol fájt, meddig, repedt, szakadt, vérzett, stb. Sorolhatnám...A pozitív oldaláról senki nem beszél. Szerintetek miért van ez?
2012. okt. 18. 09:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt még alkalmam megtapasztalni, de hogy őszinte legyek, engem ezek az "elrettentő és negatív" élmények is érdekelnek. Persze nem lehet felkészülni rá, de lehet furcsa, én szeretném tudni, hogy nagyjából mire számítsak. Sajnos néha nagyon ijedős vagyok és tudom magamról, hogy ha mindig csak a "csodálatos húsz perces szülésem volt" történeteket hallanám és majd a célegyenesben nekem nem így történne, iszonyatosan bepánikolnék. Szóval megint csak azt tudom mondani, hogy értem én, hogy nem lehet felkészülni, elmondani, vagy érzékeltetni azzal aki még nem szült, hogy milyen is az valójában, de legalább tudni fogom ha nem úgy sül el a dolog, hogy csodálatos és rövid szülésem lesz, hogy mások is túlélték, nem fogok belehalni és képes vagyok rá.

Lehet, hogy ez így bután hangzik, csak nem szeretnék úgy járni, mint édesanyám amikor én születtem. Neki senki sem mesélt a naturális tényekről, csak hogy a legnagyobb boldogság (amit lehiszek, nem cáfolni szeretném), mennyei öröm és hasonlók, aztán amikor eljött az idő, meg volt róla győződve, hogy ő akkor ott fog meghalni és ez nem a túldramatizálás, hanem konkrét halálfélelme volt. Persze ő is azt mondja, hogy miután meglátott egyből "elfelejtette" az addigiakat és nagyon örült nekem. :)

2012. okt. 18. 10:24
 12/22 anonim ***** válasza:
Mert nem tudom mi a csodálatos abban, hogy órákig fáj mindened, majd szétszakadsz, majd megdöglesz. Első gyerekem császármetszéssel jött a világra hála Istennek. 3 óra hosszát vajúdtam vele, utána vittek a műtőbe, egyéb probléma miatt. De én úgy örültem neki, mint majom a farkának. 2 hét múlva jön a második, úgy néz ki ő is császáros baba lesz. Nem kell mondanom hála Istennek.
2012. okt. 18. 10:37
 13/22 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy 2 véglet van, az egyik: hogy úúúúúrisssstendeborzalmas és horror volt, a másik: hipp-hopp kipottyantottam a gyereket, nem volt nagy ügy. Mindegyik túlzás. Nekem rövid, de fájdalmas szülésem volt, összességében szép emlék maradt, nyilván ott voltak pillanatok, mikor azt gondoltam, hogy beledöglök. De várom a következőt, nagyon.

Neked, kedves Kérdező, annyi a tanácsom, hogy ne hagyd magad befolyásolni.

2012. okt. 18. 10:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem tudom.Én 3 gyereket szültem(a legkisebb még nincs 3 hetes)mégis abszolút pozitívan tudok csak nyilatkozni!Igaz,hogy rövid-2 órás-beavatkozás mentes szülésem volt(én nem repedtem,nem vágtak,nem kaptam oxit,nem tágították a méhszájat stb.).Az első és 2. szülésem is hasonlóan rövid volt(4 és 3 óra),és ott sem "maceráltak" gátmetszéssel,infúzióval,semmivel.Fájt persze(akkor úgy gondoltam becarok,ezt ki se lehet bírni)de ettől függetlenül semmi negatívot nem tudok írni.Úgyhogy én még ha akarnám se tudnék riogatni senkit,én is itt szoktam csak szembesülni a horror szülésekkel.Lehet,ez családi dolog(genetika),nekem a nagymamám,és az anyukám is ilyen könnyen és gyorsan szült(szintén több gyereket)
2012. okt. 18. 11:33
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon szép szüléseim voltak- szám szerint 3! :))

Az első kb 3,5óra volt- azért az olyan volt mint egy első szülés- az fájt a legjobban- egy csoda volt mikor kibújt végre a fiam.

A másik kettő viszont nagyon könnyű szülésnek mondható, az egyik 45perc a másik másfél óra volt- alig fájt, gátmetszés, infúzió semmi nem volt- csak úgy természetesen zajlottak az események, ahogy kell. Tudtam mi után mi jön, mit kell érezni, hogy kell nyomni. Szuper volt. ÉS utána az az örömmámor, amiben részem volt- én azt mondom minden nap szülnék egy gyereket!!!

2012. okt. 18. 12:47
 16/22 anonim ***** válasza:

Mert az emberek állandóan csak panaszkodnak egymásnak, pesszimisták és negatívak.

Tisztelet a kivételnek.

2012. okt. 18. 14:10
 17/22 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom ... Én csak superlatívusokban mesélek a szülésemről és mindig hangsúlyozom is, hogy alig várom, hogy újra átéljem. Számomra az eddigi életem legszebb, legcsodálatosabb élménye, még ha fájt is egy kicsit (EDA mellett).

Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék azokra az órákra, annyira szép volt!

2012. okt. 18. 14:24
 18/22 anonim ***** válasza:

na jó,de ha megkérdezik tőlem,hogy milyen volt a szülésem,és tényleg a tényekre kiváncsi az illető,akkor nem fogom neki azt mondani,hogy:végig mosolyogtam az egészet és semmit nem éreztem. hanem elmondom neki,hogy mennyire voltak erősek a fájások,mikor mit éreztem,és volt hogy az egészből elegem volt,és alig vártam hogy vége legyen.

aki gyorsan szül,és nem 10-15 órát,és komplikációmentesen szül,annak azért biztos szép élmény a szülés..

de ennek ellenére örülök hogy nőnek születtem,és átélhettem!

pozitív oldala szerintem csak A:végeredmény! hogy a kezedbe tarthatod a babát.

2012. okt. 18. 14:32
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki szereti felnagyítani a szenvedést, mert ettől csak királyabb lesz ő maga, hogy túlélte és megcsinálta. Mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbe és a lelki világa is változatos minden nőnek, van, aki feldolgozza a fájdalmat, van, aki küzd ellene, és ettől még jobban fáj neki és még jobban sajnálja magát. Mondanom sem kell, hogy ugyanaz a seb van, akinek _csak_ 2 centis, és van, akinek _már_ 2 centis! A félig üres, félig tele pohárról megy a vita. Attól ez még pohár, attól ez még szülés. De lehet szépen megélni és a maga helyén kezelni, ,meg lehet túldrámázni is a helyzetet, meg agyonsajnálni a kismamát. Kinek-kinek szája íze szerint. A magyar ember vérében van a kesergés és szenvedés, ezt láthatod ebben is, szerintem. Nem szép dolog, hogy ilyeneket mondok, érzem, hogy le leszek pontozva, de ettől még sajnos igaz.
2012. okt. 18. 18:05
 20/22 anonim ***** válasza:
mindenki megjárja a maga útját,nincs egyforma szülés,mindenki máshogy éli meg.nekem nem volt fantasztikus a szülés de kit érdekel mennyit szenvedtem az amikor rámtették..az az érzés szavakba nem önthető!!a végeredmény a lényeg és remélem minél hamarabb megtapasztalod :)
2012. okt. 18. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!