Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés mindennél jobban...

A szülés mindennél jobban fáj? Pl csonttörés

Figyelt kérdés
2012. okt. 8. 14:36
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Szerintem a szülés nagyon szép, minden fájdalmával együtt. Már háromszor végigcsináltam (egy hosszú, nehéz, egy közepes és egy gyors, könnyű ám nagyon fájdalmas), de bármikor végigcsinálnám, ellentétben a terhességgel. Nekem az a legnehezebb. Épp emiatt nem is biztos hogy vállalunk többet, pedig szeretnénk még egyet. Nem vagyunk egyformák. :o)
2012. okt. 8. 16:42
 12/35 anonim ***** válasza:
Szia! Tényleg nagyon fáj a szülés, 2 hónapja tapasztaltam. Fájásokkor nagyon kapkodtam a levegőt, máshogy nem is bírtam volna ki. Nekem tört már el egyik csuklómban 2 csont, az is nagyon fáj, hogy meg sem tudtam először szólalni, de nem gondoltam akkor, hogy még annál is van nagyobb fájdalom. 300-as fájásaim voltak a kitolásnál. A kitolás azért volt "könnyebb", mert már tudtam, hogy mindjárt kezemben tarthatom a kislányom és vége a fájásoknak és nyomás közben valahogy kevésbé fájt csak, amikor kezdődtek és csak az ingert éreztem, amikor nyomtam.
2012. okt. 8. 18:18
 13/35 anonim ***** válasza:
8 órát vajúdtam ebből 5 órát oxitocinnal és 4 órán keresztül voltak toló fájásaim,utánamegcsászároztak,tehát nekem mindenből kijutott :) A tágulásos fájások elviselhetőek voltak,a toló fájásoknál már sírtam rettenetes volt,császár után az első felállás szintén rettenetes volt.Átéltem már sok mindent,műtve is voltam többször de a tolók és az első felállás mindennél jobban fájt.DE megérte!!!!
2012. okt. 8. 20:49
 14/35 anonim ***** válasza:
Csonttörés kuty@f@sza hozzá képest. Viszont a gyökérkezelés gyulladt fogon ,nekem sokkal nagyobb fájdalmat okozott.Úgy értem élesebbet és elviselhetetlenebbet.A szülés 12 óra volt , és feszített , tompán és voltak szünetek.De amikor a fogamat kezelték az elviselhetetlen számomra.
2012. okt. 8. 23:36
 15/35 anonim ***** válasza:
76%

Nem értek egyet a válaszolókkal. Vagy legalábbis nem mindegy milyen csonttörés.

Nekem szilánkos combcsonttörésem volt (ráadásul terhesen). Iszonyatos fájdalom volt, de tényleg elviselhetetlen. Persze a kórházban mondták sokan, hogy ne rinyáljak, a szülés ezerszer jobban fog fájni. Hát tévedtek, a szülés semmi nem volt ahhoz képest. Én is császáros voltam, tudom milyen utána, az első felkelés stb. Nem egy leányálom az sem, tényleg fáj, de a combcsonttörésem sokkal rosszabb volt.

Az állkapcsom is volt már eltörve, az mondjuk tényleg nem fájt annyira. Szóval törésfüggő.

2012. okt. 10. 02:15
 16/35 anonim ***** válasza:
A fájdalom mindenkinél változó. Függ az édesanya korától, edzettségétől. Én 18 és 21 évesen szültem, terhességem előtt aktívan, terhességem alatt módjával sportoltam. A fiam 5 és fél óra alatt, a lányom 4 óra alatt megszületett. A tágulási időt majdnem végig aludtam. Nagyon könnyen szültem. Utána viszont maga volt a pokol. Minden tűszúrást éreztem amikor varrtak. Hetekig nem tudtam leülni,nem tudtam menni, minden lépésnél csillagokat láttam. Ráadásul begyulladt a seb, bérletem volt a nőgyógyászaton. De megérte. Már sajnálom, hogy nem vállalkoztam több gyerekre.
2012. okt. 10. 08:54
 17/35 anonim válasza:
Vannak olyan meditációs módszerek, amivel le lehet magad úgy meditálni, hogy ne fájjon. Egyébként igen, nagyon fáj, de én speciel az összes szülésnél a babára koncentráltam, hogy minél előbb kinn legyen. Ne a fájdalomra koncentrálj. Pontosabban fogd fel úgy, hogy minél jobban fáj, annál könnyebb neki, és annál hamarabb kinn lesz és megláthatod ŐT! A természetes szülés mindenkinek a legjobb. Egy 3 gyermekes anya (mind3-at természetesen szültem).
2012. okt. 10. 09:08
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
15 ös császáros akkor honnan lenne fogalma milyen a szülés???
2012. okt. 10. 13:15
 19/35 anonim ***** válasza:
Szilánkos lábszártörésem volt. Na az borzalmas volt. Azt mondtam akkor, hogy a lovakat ilyenkor legalább lelövik! Ne foglalkozz előre a szüléssel! Nézz utána milyen lehetőségeid vannak a fájdalom csillapítására! Epidurális, gázos és alternatív. Nekem két barátnőm is szinte teljesen fájdalom nélkül szült. Az én anyukám is. Abból indulj ki, hogy ez egy természetes folyamat. Az biztos, hogy nagyon fáj a tágulási szak, de ez nem mindenknél van így. Nyugtasd magad azzal, hogy ha elviselhetetlennek fogod érezni, akkor kérhetsz fájdalomcsillapítást.
2012. okt. 10. 18:09
 20/35 anonim ***** válasza:
51%

18-as, gratulálok a hozzászólásodhoz.

Nem tudom milyen a szülés, sőt, nem is vagyok anya, megyek a sarokba és elszégyellem magam, amiért császárral hoztam világra a fiamat. Vagy hogy mondjam, hogy neked megfelelő legyen? Kiszedték belőlem? Így jó?

2012. okt. 10. 19:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!