Altatásos császár vagy érzéstelenítéses? Te melyiket választanád?
Én az altatástól sokkal jobban félnék az biztos.
Sima szülésem volt,de a helyedben mindenképpen az érzéstelenítést választanám,az,amikor felsír a pici a világ legszebb,legcsodásabb élménye,minden félelmet megér hidd el:)Ennél jobb a világon nincs!
Azt hiszem meggyőztetek. Remélem minden simán fog menni és szülhetek érzéstelenítéssel.
A párom megígérte hogy ott lesz velem ( a dokim is mondta hogy bent lehet).
Már csak pár kérdésem maradt ezzel kapcsolatban: mennyi ideig kellett mozdulatlanul feküdnötök utána, úgy értve hogy a fejeteket sem emelhettétek fel?
És mennyi idő múlva megy ki az érzéstelenítés hatása?
Ha nem emelhettétek fel a fejeteket, akkor pl. hogy ittatok?
Én is spinállal szültem 3 hónapja. Délután 5kor műtöttek. Persze amikor odatartották és először behozták, eszembe nem jutott, hogy ne emeljem fel a fejem....Szóval reggelente 3-4 napig nagyon fájt a fejem, de egy Quarelintől elmúlt. Engem csak a reggeli vizit után keltettek fel, utána mentem zuhanyozni, wc-re, ez nagyon durva volt.....aztán már sokkal jobb. Nekem azt mondták 3-4 órát semmiképp ne emeljem a fejem, ez nem sikerült, de gond nem volt belőle. Rengeteg folyadékot kell inni és 5-6 liter megittam a kórházban.
Az nagyon fontos, hogy ne várd meg, amíg elkezd fájni a műtét után a sebed (szobatársam mondta, hálás vagyok neki ezért), legyél erőszakos, ne hősködj, kérd a fájdalomcsillapítót, nekem reggelig ment infúzióba. Mell alatti résztől nem érzel semmit és mozgatni sem tudod (nekem ez vicces volt kicsit) fokozatosan megy ki a hatása nálam kb 4-5 óra múlva kezdődött, na utána erősödik a fájdalom, azt nem kell megvárni.
Hozzám hozták a kisfiamat, amint megvizsgálták őt is engem felvittek az osztályra. A csecsemős 2 óránként hozta szopizni, elég kényelmetlen volt háton fekve, de kedves volt és mindent megtett, hogy sikerüljön, azóta is szopatom a kisfiam.
Jó tanácsként annyit, hogy olyan ágyat kérj, vagy állíttasd úgy be, hogy a lába leérjen, hogy minél kevesebbet húzódjon a pocakod, én mindig féloldalasan keltem fel és toltam fel magam a karommal, de ki fogod tapasztalni.
Inni szívószállal menni fog én vittem 3dl üveges ásványvizet, hogy könnyebben tudjak inni, amikor kifogytak a nővér feltöltötte és a szekrényen hagyta, így elértem.
Nem tudom nálatok mi a protokoll, nekünk reggel és este adtak oxitocin injekciót (váladék ürülése és a méh gyorsabb összehúzódása miatt) ez iszonyat fájt, mármint a hatása sokkal durvább volt, mint a sebem fájása, ehhez kértünk mindig Algopyrint, így jobb volt, de ez változó, hogy adják-e és ki hogy bírja.
Másnap már egy ágyas szobában voltunk, első baba és telesen jól el tudtam látni magunkat, ne izgulj, bízz az orvosodban és kérdezz sokat a csecsemősöktől, mert maguktól nem biztos hogy segítenek, menj nyugodtan az agyukra én óránként "rohantam" hozzájuk, ez a dolguk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!