Szülesnel milyen "külsösegekre" kell figyelni, mint
körömlakklemosas es hasonlok, milyen "elvarasok" vannak
meg?
nekem volt sminkem meg színtelen lakkom is. A hosszú körömért szóltak egyedül. Persze ha van időd, szőrtelenítsél.
2012. okt. 6. 18:13
2/12 A kérdező kommentje:
Soha nem menikür/pedikür/mükörmözök, szakmamhoz amugy is rövid kezkörmök szüksegesek. Csak nyaron festem a labujjam körmeit sötet vörösre vagy lilara, mivel ez jol megy a fürdöruhamhoz, es a nyitott szandalban, papucsban is jol mutat szerintem. Igy elsö szülesemnel (Ausztriaban, csaszarral) nagyon meglepödtem, hogy a korhazban a növerke szova tette, hogy ezert szolni fognak, es lemosta.
Nem ertem a mai napig sem, miert? Amit a körömre helyeznek csaszarkor, azt a kezkörömre teszik, nem a labujjra.
Leszörtelenitve le voltam, elötte megkertem a paromat, mivel elöre kijelöltek az idöpontot.
Legközelebb szeretnek felkeszültebben menni! :))
39+3 hetes kismama vagyok negyedik gyerkőccel,jövőhétre vagyok kiírva.Világ életemben adtam a külsőmre kismamaként is.Én mikrogyűrűs hajhosszabbítással,műkörmökkel,sminkben megyek szülni és a lébam ujjai is ki vannak festve pirosra.Itthon is így érzem jól magam,a szülőszobán se változtatok rajta.Háromszor így mentem szülni,és nem szólt senki érte.Gondolom most sem fognak.
2012. okt. 6. 18:37
Asszem azért hogy lássák, ha lilul vagy valami ilyesmi. Ha ki van lakkozva színesre nem látszik, hogy normális színe van-e vagy sem. Az alatató orvos elvileg következtetéseket tud levonni a köröm színének változásából. Nem biztos, hogy kell altató orvos, de ha kell, akkor gondolom senki nem akarja ott még a körmödet is mosni, vagy esetleg nem látni, ha színeződik.
2012. okt. 6. 19:11
pontosan, ahogy az elozo is irja, hogy lassak, ha kekul a korom.
2012. okt. 6. 19:40
Pontosan, ahogy írják. Azért fontos, hogy lássák a körmödet, mert a hypoxia ott látszik meg először. Van olyan kórház, ahol lemosatják/lemossák szülés előtt, de pl. nálunk nincs ilyen protokoll. Végülis ha arról van szó, 5mp alatt le lehet egy körmöt mosni, de én mint szülésznő, azt mondom, hogy a te érdeked, hogy ezzel ne menjen az idő. Tudod, van olyan helyzet, ahol mindig másodperc számít :) A smink, és hogy szőrtelenítve vagy, senkit nem fog érdekelni. De ha nem muszáj, szerintem ne sminkben menj, sokkal kellemetlenebb, ha elfolyik rajtad, mintha nélküle mész :)
2012. okt. 7. 10:10
7/12 A kérdező kommentje:
Az esküvöi sminken kivül nem sminkeltem szinte sohasem, igy nem fogok pont a szülesre. :)
Azert furcsallom, mert a kezujjaim nem voltak kilakkozva, nem eleg, ha ott latjak, ha elszinezödik, vagy???
Raadasul ha nem nyari honapra esik a szüles, szoba sem jött volna a labujjkörömlakk, csak a nyari maradek volt rajta (oktobertöl aprilisig gyakorlatilag sosem).
Mint irtam, a szakmam miatt allandoan nagyon rövidek, amin szerintem hülyen nez ki, ha meg ki is hangsulyozom lakkal, emiatt sem, meg nem nagyon erzem a jelentöseget, en ilyen vagyok.
8/12 A kérdező kommentje:
*Mint irtam, a kezujjkörmeim a szakmam miatt allandoan nagyon rövidek, amin szerintem hülyen nez ki, ha meg ki is hangsulyozom lakkal, emiatt sem lakkozom sosem, meg nem nagyon erzem a jelentöseget, en ilyen vagyok.
Na jó, hogy le lehet mosni öt másodperc alatt, de a kórázban ilyen célra tartanak smink táskát körömlakk lemosóval vagy mi? Azért a szappan nem szedi le. :)
2012. okt. 7. 15:27
10/12 A kérdező kommentje:
Tenyleg, erre nem is gondoltam, vajon akkor a növer a sajat lemosojaval szedte le?! Kizarasos alapon!
Kapcsolódó kérdések: