Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek ez megengedhető?

Szerintetek ez megengedhető?

Figyelt kérdés

38 hetes terhes vagyok, második babámat várom.

Elgondolkoztam azon, hogy itthon szeretnék vajúdni egy ideig, mert az előző szülésemnél nem engedtek akárhogyan, minden meg volt szabva, pedig nem volt semmi baj a vajúdás alatt. Az is zavart, hogy nem a saját környezetemben és nyugiban vajúdhattam, hanem állandó ricsajban. Szeretném, ha a férjem mellettem lehetne végig, de ahol én szültem, ott csak egy bizonyos idő után engedték be a férjemet, aki nekem nagyon nagy segítség lenne.

A kórház innen 20 percre van autóval, ami szerintem annyira nem sok.

Lehetséges, hogy itthon vajúdjak egy darabig? Persze csak addig, amíg a fájások nem sűrűsödnek nagyon.

2012. szept. 26. 19:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont nem érdekelne a szülésznő feje és véleménye. Azt teszem, ami nekem jólesik. De kórházban vagyok, ahol lehet ellenőrizni a tágulást, a pici szívhangját és a köldökzsinőr előreesést, stb. stb. sorolhatnám. Inkább megsértem a szülésznőt, de a babám biztonságban van. Nem otthon a szőnyegen bujdoklok, mert utálatosak más emberek és kockáztatok. Ez az ötlet még az átlagos otthonzsülésnél is veszélyesebb, ott legalább tervben van valami halovány segítség egy másik ember személyében, ebben a tervben nem szerepel senki. Jah, tudom, mentők... no comment.
2012. szept. 27. 10:50
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

A szulees nem betegseg hanem egy termeszetes folyamat!!! Egy egeszseges kismamanak nem arra kell gondolnia mi minden tortenhet hanem arra a termeszet a sajat teste tudja mit kell tenni erzi minden rendben van.Sok komplikaciot az orvosok okozzak azzal hogy beleavatkoznak a termeszetbe pl szugsegtelen szulesinditas tagitas, burokrepesztes, gatmetsze, gyerekkinyomas ,gerincerzestelenites,vizsgalatok szules kozben ,beontes borotvalaas fekve vajudas sorolhatnam Azta a sajat maguk okozta komplikaciot megoldjak es a sajat vallukat veregetik milyen jo hogy ezt a nagyon nagyon veszelyes dolgot megoldottak oveke a baber. Pedig az anyakat hagyni kene szulni es csak akkor kene beleavatkozni vizsgalgatni ha nagyon muszaly.Megjegyzem az emlitett koldokzsinor eloreeses csak akkor tortenik meg ha a baba feje nincs jol beilleszkedve es a doki burkot repeszt ennek ellenere!!tehat osszefoglalva a kismamakat nem kezelni kell hiszen nem betegek hanem tamogatni es figyelni turelmessen kivarni mert egy no kepes arra sajat maga megszulje a gyereket minden beavatkozas nelkul. CSAK akkor szabad beavatkozni ha komplikaciok lepnek fel addig pedig kezeket el a szulo norol.

Mint szakmabeli ajanlom kerdezd meg a nodokidat mikor kell szerinte a korhazba bemebbi es meglatod azt fogja mondani nem kell esz nelkul berohanni Azt is meseld el neki miert nem akarsz sietni es meg fog erteni.kerd meg nezze meg minden oke a baba feje a helyen van stb igy nyugodt szivvel felelmek nelkul vajudhatsz otthon addig amig te ugyerzed itt az ideje a korhaznak.Bizz a sajat testedben es ne felj annak hogy elut az auto a korhazba menet nagyobb az eselye mint annka hogy valami borzaszto dolog tortenik azert mert otthon vajudsz egy darabig. Sok sikert es konnyu felelemtol mentes szulest kivanok.

2012. szept. 27. 15:05
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is vajúdjál otthon, de biztos ami tuti készüljetek fel rá, ha véletlen túl gyorsan jönne...

Tudoood...ezer törölköző melegvíz, stb

Ahogy a filmekben :)

Mikor szülsz várhatóan?

Feltétlen írd meg majd, hogy hogy volt... !

2012. szept. 27. 16:12
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Persze. Fő az optimizmus. Híradót ne nézz, újságot ne olvass. Fő a természetesség! Nem érdekes semmi más! Béke, nyugalom, félhomály, mindenki kedves, mosolygós. Kívánom, hogy így legyen.
2012. szept. 27. 16:14
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön élek, nekem aztmondta a szülésznő, h csak akkor induljak, ha 3 perces fájásaim vannak, pedig 40 percre vagyunk a korháztól, 5 percesekkel meg se induljak... Elindultunk volna hamarabb is, de 20 percesek után rögtön 3 percesek lettek és már 6 ujjnyira nyitva voltam és én rendesen beparáztam h a kocsiban szülök, ugyh ez annyira kiszámíthatatlan. Ha egyszer csak megindul és nyomni kell? Nekem korházba érés után 2 órával megszületett a babám, nagyon nagyon gyorsan pörögtek az események.
2012. szept. 27. 17:07
 16/19 anonim ***** válasza:
12 vagyok en meg kulfoldon dolgozom szuleszeten
2012. szept. 27. 17:28
 17/19 A kérdező kommentje:

Várhatóan 8-án... de ki tudja. :) Már vannak jelek a vajúdásra, ezért is kérdeztem meg ezeket tegnap, biztosra akartam venni mindent mielőtt szülnék.

Köszönöm a válaszokat, elég megosztóak a vélemények. De én bízom magamban, tudom, hogy meddig normális minden, tehát észnél vagyok. :)

A történéseket pedig leírom kedves 13-as válaszoló. :)

2012. szept. 27. 17:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jól gondolod! Igaza van a külföldön dolgozó szülésznőnek, bízz magadban és a babádban! Azért az sem teljesen úgy van, hogy a második szülés mindig gyorsabb, igazából minden szülés más és más, nem lehet előre megjósolni. Otthon nyugodtan tágulhatsz, nem áll le a folyamat a kórházi környezet miatt, kevesebb komplikációra kell számítani, minél később mész be. A víz nagyon jó fájdalomcsillapító, de a legtöbb kórházban nincs lehetőség, vagy csak korlátozottan vízben vajúdni, ha az esik jól. A fent említett félelmeket a külföldi hozzászóló szépen megmagyarázta, tehát nincs okod aggódni! Szép és gyors szülést kívánok,és nyugodtan maradj otthon! Érezni fogod, ha menni kell. ;) Ha megreped a burok, akkor arra kell figyelni, hogy ne fürödj már kádban és ne szeretkezzetek a fertőzésveszély miatt és ha zöldes vagy sárgás a magzatvíz, akkor induljatok. Különben nyugodtan megvárhatod, hogy jóól beinduljon a folyamat, hiszen a magzatvíz folyamatosan termelődik, nem fog kiürülni, amíg a babád bent van. :)

Itt is olvashatsz sok olyan történetet, ahol csak később indultak el: [link]

2012. szept. 28. 17:46
 19/19 anonim ***** válasza:
koszonom elottem szolo pedig jo lepontoztak.Az az igazsag a nok m orszagon felelemben vannak nevelve ez nem fog egy ket ev alatt atvaltozni mert ez a kultura.majd 50 ev mulva talan de lehet soha.kar hogy sok no az orvosba helyezi a bizalmat tole varja a megoldast.Pedig egy no sok mindenre kepes egy noi test csodalatos es a szules egy nagyon szep es termeszetes folyamat nap[onta csodalom milyen erosek vagyunk mennyire birjuk a fajdalmat es mennyi mindennre kepesek vagyunk vajudas es szules kozben es anyakent.Minden szuletes egy kis unnep aminek resze lehetek mikor orakig massszirozom a kismamat EDA helyett es atsegitem a szules viharos tengeren mindenfele gyogyszer es kabito injekcio nelkul. Erosek a kismamak ha valaki tamogatja oket.Minden szules egy maraton ha otthon ha a korhazban tortenik.Ott vagyok a hatterben es segitek ha kell de hagyom a kismamam es a kispapat szulni vajudni es egyutt lenni. a szuleseink nagy resze nem agyban vegzodik hanem egy szuloszeken vagy csak gugolva az agy elott mert a kismamak igy kerik. Igy kene otthon is haboritatlan szules es az orvosok csak akkor kellenek egy szuleshez ha komplikaciok lepnek fel addig meg egy baba kivalloan le tud vezetni egy szulest hiszen ezt tanuljak es csinaljak eveken keresztul.
2012. szept. 28. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!