Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek ez megengedhető?

Szerintetek ez megengedhető?

Figyelt kérdés

38 hetes terhes vagyok, második babámat várom.

Elgondolkoztam azon, hogy itthon szeretnék vajúdni egy ideig, mert az előző szülésemnél nem engedtek akárhogyan, minden meg volt szabva, pedig nem volt semmi baj a vajúdás alatt. Az is zavart, hogy nem a saját környezetemben és nyugiban vajúdhattam, hanem állandó ricsajban. Szeretném, ha a férjem mellettem lehetne végig, de ahol én szültem, ott csak egy bizonyos idő után engedték be a férjemet, aki nekem nagyon nagy segítség lenne.

A kórház innen 20 percre van autóval, ami szerintem annyira nem sok.

Lehetséges, hogy itthon vajúdjak egy darabig? Persze csak addig, amíg a fájások nem sűrűsödnek nagyon.

2012. szept. 26. 19:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
És honnan fogod tudni, h mikor jön el az a pillanat,a mikor a fájások sűrűsödéséből egyszercsak jönnek a tolófájások?:) Akkor otthon akarsz szülni alapvetően , nem?:) Amikor nekem jötte a sűrű fájások már nemigazán akaródzott semerre se menni, a tolók meg egyszer csak jöttek....Amúgy én olyan helyen szültem, ahol külön vajúdó volt, (hallottam más szülő anyákat, de nem volt vészes) a férjem mellettem lehetett,a szülésznő óránként nézett be, h mi a helyzet, ahogy akartam úgy vajúdtam, ha ülni akartam az ágyon, azért se szúrt le senki.
2012. szept. 26. 19:24
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább kerestem volna egy másik kórházat. Ez nekem elég furcsa, amiket írsz. Akik mostanában szültek a környezetemben semmi ilyet nem mondtak, mindenhol bent lehetett az apa, lehetett váltogatni a pózokat, sétálni, zuhanyozni st.

Szerintem beszélj a szülésznővel.

2. szülés általában gyorsabb, mint az leső, lehet hogy nem értek be a kórházba.

2012. szept. 26. 19:39
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
pontossan tudni fogod mikor kell elindulni jobb otthon vajudni.egy par szabaly ha a burok megreped es a viz zold barnas akkor azonnal me j be.ennek eselye kicsi a szulesek 10%kezdodik burok repedessel. aha a fajasok 5 percenkent jonnek es egy percig tartanak akkor 2 babanal is vanboven idod bemenni. akkor indulj el ha mar nem birod a fajdalmat es a fajadok gyorsan jonnek otthon jobb vajudni ne hagyd magad ijezgetni. sm sikert es konnyu gyors szulest kivanok.
2012. szept. 26. 19:47
 4/19 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem ez azért nem jó ötlet, mert a második baba gyakran extrém sebességgel érkezik. Nekem burkot repesztettek, onnantól számítva 2 órán belül megvolt úgy, hogy fájásaim csak egy órát voltak, de több olyan történetet is ismerek, ahol az anyuka végül a fürdőszobában szülte meg a babát, olyan gyorsan történt minden. Inkább ne kockáztass.

Könnyű szülést!

2012. szept. 26. 21:07
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. szept. 26. 21:09
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez jó terv. Nem tudom,milyen volt az első szülésed, valószínű hasonló, de gyorsabb lesz a második.

Tehát amíg 5-10 perces fájásaid vannak, nyugodtan maradj otthon. Azért 2 perces fájásokkal már irány a kórház!!!

2012. szept. 26. 21:21
 7/19 A kérdező kommentje:
Igen, én is valahogy így terveztem. :) Köszönöm!
2012. szept. 26. 22:00
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

én reggel 7kor kezdtem el vajúdni és este 5kor indultunk a kórházba :) akkor még mindig rendszertelen volt, de 3-5 percenként jöttek így nem vártunk tovább, f10kor született meg a fiam.

szerintem nyugodtan vajúdj otthon, nekem a szülésznőm is azt mondta, hogy ne siessek, semmiről nem maradok le ha 5 perceseknél indulunk, bár a 2. babánál tényleg jobban kell figyelni, én is úgy tudom, hogy gyorsabb :)

2012. szept. 27. 00:09
 9/19 anonim ***** válasza:
51%
Ha a kórházban nem engednek valamit, az nem azért van, hogy téged szivassanak. Én inkább megkérdezném, ha valamit nem engednek, hogy ugyan, miért is nem szabad? Tartom magam annyira határozottnak, hogy azt tegyem, amit akarok, de józan észérvekkel meggyőzhető vagyok. Én személy szerint nem kockáztatnék azzal,h ogy ellenőrzés nélkül vagyok otthon.
2012. szept. 27. 09:03
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek:

nem szivatásból, csupa jóindulatból, de az én szülésznőm mániája volt a labdán való ugrálás vajúdás közben. Nekem az annyira nem esett jól, hogy azt el nem tudom mondani. Én állva akartam vajúdni és közben sétálni, nekem ez esett jól. Ő mondta a magáét a labdával kapcsolatban, de én csak nem ültem rá, én sétáltam. Láttam a fején, hogy kb hülye pi**ának tart, hogy nem tartom be a tanácsát.

Az ilyenek miatt jobb otthon vajúdni véleményem szerint.

2012. szept. 27. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!