Szerintetek az ilyen "zsarolás" megengedhető eszköz, ha már másra nem hallgat? Részletek lenn.
Figyelt kérdés
kislányom nemsokára 2 éves 3 hónapos lesz. volt már egy ilyen durva periódusunk, mint ami most van, kb. fél éve kezdődött, és 3 hónapig tartott. ott akkor következetes voltam, és elmúlt, egészen kb. 2 héttel ezelőttig ritkák voltak a hisztik, és ált, meg lehetett győzni. most viszont újra kezdődött úgy látom. (hozzájön, hogy kiistesó lesz, még ugyan odébb van, de sztem már ő most féltékeny). szóval, egyre hisztisebb, nyekergősebb, és ha bekattan, akkor nem lehet meggyőzni semmivel. nem úgy értem, ha elkezd hisztizini, mert az természetes, hanem még hiszti előtt, pl. vedd fel a cipődet, mert megfázik a lábad! válasz: nem! ha én megpróbálom ráadni, akkor persze visít és egyből leveszi. eddig bevált az ilyen érv, hogy ha nem veszed fel, megfázol, szeretnél beteg lenni, köhögni, tüsszögni? nem szeretett volna, felvette. most viszont azt mondja:igen! mivel új cipőcske, és nagyon szereti, a múltkor azt mondtam neki kínomban, hogy nem veszed fel? akkor kidobjuk a kukába, jó lesz? persze erre is azt mondta igen, de utána ahogy elkezdtem a műveletet, egyből jött visítva és felvette. ez zsarolás, nem? de már másra nem hallgat, és mivel tényleg elég hideg nálunk a padló, nem lehet csak zokniban. néha másnál is alkalmazom már ezt, mert egyszerűen máshogy nem jutnánk egyről a kettőre. helyes ez vagy rossz dolog? ha rossz, hogy lehet mégis rávenni hogy megtegye? ütni verni semmnilyen szinten nem szoktam, nem is akarom, ilyet ne javasoljatok. köszi!2011. márc. 15. 11:11
1/2 anonim válasza:
Szerintem nem baj ez a kis zsarolás! Én is szoktam a 4évesemet!
2/2 anonim válasza:
Egy érdekes ötlet a kisgyerekek hisztijének kezelésére:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!