Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Epidurális vagy hagyományos...

Epidurális vagy hagyományos szülés?

Figyelt kérdés
A szülésznőm és a dokim felvetette, hogy ha szeretnék van a kórházban lehetőség epidurális érzéstelenítésre. Mivel az első babámat várom, nincs összehasonlítási alapom. Mit gondoltok a 2 fajta szülésről?
2012. szept. 2. 22:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%
Én sem értem miért lettek lepontozva az EDA nélkül szülők!
2012. szept. 3. 09:25
 12/14 anonim ***** válasza:
64%
Indított szülésem volt, elmondták a lehetőségeket, hogy milyen fájdalomcsillapítások közül választhatok. Én rettegtem attól, hogy a gerincemet szurkálják, így gázt kértem. Attól semmi bajom nem volt, elbódultam tőle, a fájásokat éreztem rendesen, de ahogy abbamaradt, már szinte aludtam is. Mikor már elviselhetetlenül fájt és mondtam, hogy adjanak még valamit, egye fene, jöjjön az EDA, a szülésznő mondta, hogy arra már nincs idő, mindjárt kint a kicsim. Fél órán belül meg is született. Kívül-belül szétszakadtam, gondolom azért fájt annyira a vége, de amiatt, mert a fiam keze a fején maradt, szóval elég szűkös volt így neki. :) Heteken belül érkezik a második gyerekem, most sem tervezek EDA-t kérni, aztán majd meglátjuk.
2012. szept. 3. 09:32
 13/14 A kérdező kommentje:

Hú! Nagyon megoszlanak a vélemények!

Nem tudom még mire döntsek! Igazábók én is úgy gondolom, hogy mindenki megtudott eddig szülni, gyerek még nem maradt bent! A legnagyobb bajom szerintem, hogy kezdek beparázni a szüléstől! Úgy érzem, hogy van fájdalomtűrő készségem, de mindig elbizonytalanodok, ha a szülésre gondolok! Azt mondják ez teljesen természetes dolog, hiszen az ismeretlentől először mindenki fél! A napokban már az is felmerült a gondolataimban, hogy meg fogom-e egyáltalán érezni, hogy ez jóslófájás vagy igazi? De még van 12 hetem ezen rágódni! Próbálom fejben megbeszélni magammal, hogy minden rendben lesz és ügyesen végig fogom csinálni. Utána csak úgy gondolok vissza rá, mint az érettségimre és az államvizsgámra....hogy ettől féltem annyira????

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2012. szept. 3. 16:26
 14/14 anonim ***** válasza:
71%
Fájdalomtűrő képességem nulla. Egy kis vágástól is meg akarok halni, mégis végigcsináltam mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül. Jobban rettegtem attól, hogy a gerincemet szúrkálják, mint a fájásoktól.Lehet szerencsém volt, de ha a nagyon brutál fájásokat nézzük, akkor 5 óra alatt meglett a kislányom.
2012. szept. 8. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!