Nektek hogy ment szülés utáni időszak?
Császárral szültem 2 hónapja, ha nincs semmi komplikáció, miért kellene napokig feküdni? Nekem 2 hétig volt segítségem, anyukám, mindent megcsinált (takarítás, főzés, stb), hogy csak a Manóval kelljen foglalkoznom, mert első babánál ez is elég nagy kihívás(legalábbis nekem az volt, volt, hogy jobban sírtam, mint a Baba, hogy én ezt nem bírom). Az éjszakákra és az állandó készenlétre (2-2,5 óránként szoptatás, pelusozás, nyugtatás, ha sírós, hasfájós) erre kell rápihenni. Így 2 hét "pihenés" után simán csináltam mindent, persze, lassabban és hát akkor, amikor a kisfiam is úgy akarta, mert nem akkor szl, wc-zel, takarítasz, amikor akarsz. 3 hetesen 2x kelt éjjel (9-től aludt 3-ig, majd 7ig), 2,5-3 óránként szopizik.
A császár éjjelén pokoli fájdalmam volt, de rengeteg fájdalomcsillapítót kaptam, így jó volt. Spinálissal csinálták, a fejem reggelente iszonyatosan fájt 4-5 napig, első reggel nem tudtam felkelni, délután már óvatosan, de ment minden.
A szopizás volt a legnehezebb, mert lassan indult meg a tejem és aggódtam, mert nagyon meleg volt július elején. Aztán ez is rendben lett. A gyógyulás is rendben ment, 1 hét után már csak tisztasági betét kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!