Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek hogy ment szülés utáni...

Nektek hogy ment szülés utáni időszak?

Figyelt kérdés
Még a 36.ik hétben vagyok, de nagyon izgő-mozgó típus vagyok,és nem tudom magam elképzelni hogy napokig feküdjek.Ti hogy éltétek meg ezt az időszakot? Mekkora és milyen jellegű fájdalmaitok voltak szülés után?Mennyit pihentetek,és mi volt számotokra nagyon megeröltető feladat?

2012. szept. 2. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! 1hónapja szültem. Miután hazajöttünk ugyanúgy mostam, főztem, takarítottam, mint előtte, csak lassabban ment minden. Ja meg nekem a mai nap fáj a varratom, úgyhogy a babóval a sétálgatás nem volt kellemes és az üldögélés sem. Viszont ha rám hallgatsz, akkor annyit pihensz, amennyit csak lehet. Utólag már én is bánom...
2012. szept. 2. 11:35
 2/5 anonim ***** válasza:
első gyereknél,már aznap főztem,mostam,takarítottam amikor hazajöttünk.Pedig fájt a gátsebem,így sajna ez el is húzodott vagy 3 hétig.(pokolian fájt,mivel szinte semmit nem pihentem)Másodiknál 2,5 hónapja szültem,semmit nem csináltam 1 hétig csak pihentem.Az alatt az egy hét alatt el is múlt a fájdalom.
2012. szept. 2. 12:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Jól írják, egy pár napig kellemetlen csak, azért otthon mindent lehet szépen lassan csinálni, én is főztem, mostam, stb. azonnal! DE: vedd hozzá az éjszakázást, és az az miatti fáradtságot, személy szerint én olyan fáradt voltam, hogy tántorogtam, és zokogtam a kialvatlanságtól. Amúgy csodálatos időszak, ha tudsz eleget pihenni...
2012. szept. 2. 15:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is ilyen "izgő-mozgó" típus vagyok mint te! :) Szülés után semmim nem fájt! Ugyan úgy tudtam csinálni mindent, mint előtte! Inkább a lányom gondozása, etetése, mindennapok dolgai volt a fárasztó! Azt kell mondjam álom jó gyerekem van, de így is sok néha, mert hiányzik, h elmenjek kikapcsolódni akkor amikor én akarok! A párom viszonylag sokat dolgozik, nincs segítségem, így marad az, h csak én! A lányom nagyon nem szereti a változásokat, eléggé rendszer párti, így elmenni vele, nehéz, mert ha felborul a kis rendszere, nagyon nyűgös! Szóval a felépülés szülés után abból fog állni, h a babáddal vagy és ő rá fogsz figyelni nem másra! :) Könnyű szülést neked és jó babázást!
2012. szept. 3. 14:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Császárral szültem 2 hónapja, ha nincs semmi komplikáció, miért kellene napokig feküdni? Nekem 2 hétig volt segítségem, anyukám, mindent megcsinált (takarítás, főzés, stb), hogy csak a Manóval kelljen foglalkoznom, mert első babánál ez is elég nagy kihívás(legalábbis nekem az volt, volt, hogy jobban sírtam, mint a Baba, hogy én ezt nem bírom). Az éjszakákra és az állandó készenlétre (2-2,5 óránként szoptatás, pelusozás, nyugtatás, ha sírós, hasfájós) erre kell rápihenni. Így 2 hét "pihenés" után simán csináltam mindent, persze, lassabban és hát akkor, amikor a kisfiam is úgy akarta, mert nem akkor szl, wc-zel, takarítasz, amikor akarsz. 3 hetesen 2x kelt éjjel (9-től aludt 3-ig, majd 7ig), 2,5-3 óránként szopizik.

A császár éjjelén pokoli fájdalmam volt, de rengeteg fájdalomcsillapítót kaptam, így jó volt. Spinálissal csinálták, a fejem reggelente iszonyatosan fájt 4-5 napig, első reggel nem tudtam felkelni, délután már óvatosan, de ment minden.

A szopizás volt a legnehezebb, mert lassan indult meg a tejem és aggódtam, mert nagyon meleg volt július elején. Aztán ez is rendben lett. A gyógyulás is rendben ment, 1 hét után már csak tisztasági betét kellett.

2012. szept. 4. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!