Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszéshez mindenképp...

Császármetszéshez mindenképp jár katéter?

Figyelt kérdés
Hogyan teszik fel? Fájdalmas?
2012. aug. 15. 20:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az első császáromnál nem raktak fel, mert SOS volt. A másodiknál kaptam az érzéstelenítés előtt. Hát nem valami kellemes, de kibírható.
2012. aug. 15. 22:23
 12/19 anonim ***** válasza:
Én is kaptam, kellemetlen volt, ahogy behelyezték és kivették, de nem ez volt a legrosszabb élményem. Viszont pár napig utána pisiléskor fájt a húgycsövem.
2012. aug. 15. 23:48
 13/19 A kérdező kommentje:

11es mi volt a baj, mért kellett SOS csinálni?

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ!

2012. aug. 16. 08:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Igen mindenki kap. Én érzéstelenítő után kaptam a kivétel egy kicsit kellemetlen volt, de nekem az okozott problémát, hogy pisiljek utána. Nem volt retenció, csak egy gyerekkori negatív emlék után nagyon nehezen pisilek időre. Amint valaki megmondja mikorra kellene produkálnom mintát na onnantól kezdve nem tudok.
2012. aug. 16. 09:04
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem érzéstelenítés előtt rakták fel, kellemetlen, de kibírható, a levételt egyáltalán nem éreztem. A másik cső kivétele jobban fájt.

2 hét múlva újra császár, a katétertől félek a legjobban, de lehet megkérem, hogy érzéstelenítés után rakják fel.

(Győr)

37 hkm

2012. aug. 16. 10:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Minden császáros kap, még az SOS is kapott, max nem emlékszik rá, vagy kivették a műtét után rögtön. A katéter amiatt is kell, amit már írtatok, hogy a gerincközeli érzéstelenítés miatt elenged a záróizom, s amit nem írtatok, a császár egyik legfőbb szövődménye lehet, hogy elvágják a húgyvezetéket, s ennek első jele, hogy véres lesz a vizelet. Ezt csak úgy látják, ha van, ami rögtön kivezeti a vizeletet a hólyagból. Úgyhogy et TÉNYLEG mindenki kap, a protokoll része. Jobb helyeken valóban az EDA vagy a spinál beadása UTÁN adják, de az, hogy "nagyon fáj" egy barokkos túlzás, picit kellemetlen. Nekem a hüvelyi szülésem után tettek fel, mert a Kicsim rombolt mindent, nem tudták, elszakadt-e a húgycsövem, a doki is mondta, hogy elég rossz lesz-hát abszolút bírható. Szép szülésélményeket Nektek!
2012. aug. 16. 14:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy milyen sokan írtátok, hogy nem fáj. Engem már többször is katétereztek, és nekem irtózatosan fájt minden alkalommal. A kivétel is. Utána meg még napokig nagyon fájt a pisilés.

Úgy látszik ez is alkat kérdése.

2012. aug. 17. 01:36
 18/19 anonim ***** válasza:

igen mindenki kap

engem más okból katétereztek. nem fájt,csak kellemetlen érzés volt

szóval nem olyan szörnyű, nem kell tőle rettegni

2012. aug. 17. 10:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy műtét után jó dolog az, mikor az ember örül ha levegőt tud venni, nem hogy még ki kelljen az ágyból hogy wc-re menjen. A feltétel egy kicsit kellemetlen, de utána nem is érzed.
2012. szept. 7. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!