Ha császármetszésre kerülne a sor, akkor is órákig szenvedtetik a kismamát mikor elkezd vajúdni míg betolják a műtőbe?
így van ,majdnem császár lett..de mivel már majdnem kibújt ezért végül is vákuummal született a kislányom.
nem volt ott az altatóorvos aki adta volna az epidurált, ezért döntöttek így..muszáj volt mert belekakilt a vízbe na meg csökkent a szívverés...
Szia!
Nekem az első fiacskám a 34. héten fordult be épp egy ctg közben, azt hittem, hogy ott helyben beindul a szülés. A végén olyan kusza eredményem lett, hogy 2 óra pihenés után ismételni kellett. :)
Nekem akkor azt mondta a doki (amikor még esélyes volt, hogy a farfekvés miatt császár lesz), hogy a programozottnál hagynak kicsit, 1-2 órát vajúdni, mert úgy az én szervezetem és kicsi szervezete is elkezd felkészülni a szülésre. Végül befordult és természetes szülés lett.
Most a tesóval azt mondta a doki, hogy ha faros marad, akkor is megszülhetem természetes úton, mert csak az "első" szülésnél csinálnak alapból császárt, ha már volt egy normál, hüvelyi szülés, akkor nem. Ha esetleg haránt fekvésben maradna és nem sikerülne sem fejvégű sem faros fekvésbe fordítani, akkor viszont teljesen mindegy hanyadik szülés, császár lesz belőle.
A sürgősségi császár esetén nem várnak semmit, hanem a lehető legrövidebb időn belül kiveszik a babát.
Ha nagyon elhúzódik a szülés, akkor orvosa válogatja, hogy ki hány óra vajúdás után dönt a cscsászár mellett. Az én dokim 24 órára esküszik, az ügyeletes akinél a fiamat szültem a 36 órára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!