Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tervezett császármetszésre...

Tervezett császármetszésre készülök. Mennyi idővel a kiírt időpont előtt csinálják?

Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 12:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
11%
Ha tervezett, ha spontán akkor végzik, ha már a baba egészsége van veszélyben (pl. rossz az áramlás már, túlérett a lepény, kevés a magzatvíz...stb.)
2012. aug. 5. 12:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam,hogy a 38. héten szokták csinálni. Nekem is tervezett volt,de kicsi volt a baba így tovább vártunk 39+3 naposan lett meg,másnapra voltam írva,de elfolyt a vizem.
2012. aug. 5. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 38 hetesen csinálta meg az orvosom.
2012. aug. 5. 13:15
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
Nálam megvárták a betöltött 37. hetet, aztán pedig megbeszéltük, melyik nap legyen. nekem a 37+3-on csinálták.
2012. aug. 5. 15:22
 5/14 anonim ***** válasza:
56%
Az 1. válaszoló kicsit nem értette a kérdést...
2012. aug. 5. 16:39
 6/14 anonim ***** válasza:
9%

Nem értettem semmit félre! A programozott császár a "tervezett" császár! És annak van oka. (kis százalék ahol orvosbácsi elé tolunk borítékot, ezt hagyjuk most)

Ilyen ok, pl. hogy már többedik császáros szülés, a heg vastagság, nem elég jó már a lepényi ellátottság, de a baba ki van fejlődve...akármi...Tehát így nem lehet meghatározni, hogy "na, most jó napom van kismama, legyen mondjuk a 37. héten, ne a 41-en, ameddig amúgy végigmehetne a dolog. "Vagy rosszul értem? akkor magyarázza meg vki!?

2012. aug. 5. 17:00
 7/14 anonim ***** válasza:
29%

1 válaszoló jól mondja.Nem az a programozott császár mikor fizetsz a dokinak mert nem akarsz természetes úton szülni.azt "indokolatlan" császárnak hívják.Programozott császár az, amikor pl a lepény a méhszájnál tapad,akkor lehet tudni előre h császár lesz,vagy 3-as ikreknél..stb...

egyébként a kérdésre válaszolva minden dokinál más,van aki megcsinálja a 37.héten,van aki állandó ellenőrzés mellett dönti el hogy mikor.De ilyenkor általában a kismama már bent fekszik a kórházban.

2012. aug. 5. 19:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem az 1-es és a 7-es válaszoló értetlenkedését. Senki nem vitatta, hogy a programozott császárnak oka van. A kérdés az volt, hogy mikor végzik el.

Nekem a 37. héten csinálták. De először az orvosom azt mondta, hogy megvárjuk a 38. hetet, csak elöregedett a méhlepény, ezért csinálták meg korábban.

2012. aug. 6. 00:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
1-es, sokszor anyai okokból van a tervezett császármetszés, pl téraránytalanság, csípőproblémák stb, ilyenkor nem szabad megvárni, amíg magától beindul a szülés, hanem előtte kell kivenni a babát. És ilyenkor bizony az van, hogy az orvos meghatároz egy napot, amikor elvégzi a műtétet, általában minimum 2 héttel a kiírt időpont előtt.
2012. aug. 6. 00:35
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az 5. válaszoló vagyok.Pont ezekért a dolgokért értettem azt,hogy az első válaszoló nem értette a kérdést.Pl.ha valakinek volt gerinc,vagy szemműtéte,vagy igazoltan súlyos pánikbeteg,esetleg asztmás,progis császár lesz a dologból.A kiírt időpontot úgy értette a kérdező,hogy mennyivel a várható terminus vége előtt végzik.Van,aki a 37. betöltött hét után,de van,aki csak a 38. héten.A fentebb említett esetekben nem kell,hogy a baba szívhangja leessen,elöregedjen a lepény,valami gond adódjon.Mellesleg bennem fel sem merült,hogy borítékot odacsúsztató császárra gondoljak(pláne 2 sima szülés után).32hkm
2012. aug. 6. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!