Általában mindenki "üvölt" az irtózatos fájdalomtól?
Figyelt kérdés
Ezt csak kíváncsiságból kérdezem, mert nekem régen iszonyatos menstruációs görcseim voltak, néha tényleg azt hittem elpatkolok. Amikor a legjobban fájt akkor pedig nem, hogy üvölteni nem tudtam volna, de még szinte levegőt is alig kaptam. Szóval úgy kigúvadtak a szemeim és csak némán koncentráltam míg elmúlt. Ezért gondolom szülésnél, ami ennél is jobban fog fájni hasonlóan reagálnék. Vagy ez hülyeség? Úgy szeretnék majd nem üvöltözni. :)2012. aug. 15. 11:15
21/33 anonim válasza:
én üvöltöttem amikor 12 óra vajúdás után sem haladtunk előre, a fájások meg egybefüggőek voltak. végül 36 óra után megcsászároztak. nem egyfolytában üvöltöttem,de néha elszakadt a cérna. az elkeseredettség és a fáradtság hozza ki sztem sokakból,mert ha vizsgálatok alatt mindig azt hallod h szépen haladsz,már csak ennyi meg annyi van hátra,kicsit könnyebb. de fáj nagyon,erre készülj fel lelkileg!
22/33 anonim válasza:
eda-t csak akkor adnak,ha megy a dolog simán,ha nehezn tágulsz akkor nem mert belassíthatja a vajúdást,vagyis erre ne blazírozz.. és nem is adnak rögtön..
23/33 anonim válasza:
Nem üvöltöttem. Erőm sem volt, örültem h még élek. Fájásnál szem becsuk, száj összeszorít, ágyrángatás, kis szentségelés. (persze mikor se orvos se szülésznő nem volt bent) 19 óra alatt pedig elég sok fájásom volt...
24/33 anonim válasza:
Szia! Én csendben tudtam átvészelni a vajúdást. Az elején egy pontra koncentráltam, amíg el nem múlt a fájás, a durvább fájásoknál már nekem sem volt semmihez erőm, főleg nem ahhoz, hogy kiabáljak, olyankor csukva volt a szemem, feküdtem és gyors levegőket vettem, 150-re ment fel a pulzusom, én is azt hittem, hogy ott fogok meghalni, mert annyira fájt, de megérte a szenvedést, elég frissek a vajúdás emlékei, mert 9 napja szültem :)!
25/33 anonim válasza:
A mellettem lévő szülőszobában a kismama a tolófájásoknál kiabált.Én csendben szenvedtem :D pedig 4 óra hosszán keresztül voltak tolófájásaim,és közben is beszélgettem a szülésznővel igaz elég lassan tudtam elmondani amit akartam :D Végül császároztak.
26/33 anonim válasza:
Én ordítottam mint az állat de csak fájások alatt, érzéstelenítő nélkül szültem mindkettőt, oxitocinos indítással, és bizony a doki felgyorsította az infúzióba az adagot..áááááá a szülésznő adott homeopátiás bogyókat de semmit sem értek. Örülhet aki kap érzéstelenítőt.
27/33 anonim válasza:
Én a második szülésnél nem kaphattam semmit, mert az első császár volt. Az utolsó 3 óra 1-2 perces fájásokkal telt el. A férjem kezét majdnem összeroppantottam. Bőgtem, tiszta ideg voltam, ugyanis nem tágultam egyáltalán. Egy-két csúnya kifejezés elhagyta a számat, ami abban a pillanatban nagyon jól esett, amikor jöttek percenként a brutális fájások. Végül egy derékmasszírozás után teljesen elmúltak a fájások. 10 percig semmi, szaladtak velem a műtőbe császározni, én zokogtam, aztán az anesztes 4-szer szúrt a gerincembe, mert a "levegőből" ismét percenként jöttek a fájások. Szegény anesztesre iszonyú mérges voltam, majdnem elküldtem az anyukájába. :D
28/33 anonim válasza:
Én is a tolófájásoknál nem tudtam csendbe maradni, érdekes nem is emlékszem rá hogy hogyan is fájt. A vajúdást simán bírtam, csendben, viszont a kézzel tágításnál sem tudtam csendben maradni. Ez van.
29/33 anonim válasza:
Ja nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót. Előző voltam
30/33 anonim válasza:
Az EDA nem lassítja a tágulást, hanem éppen ellenkezőleg, gyorsítja!
(Már félve írom le, mert más kérdéseknél nagyképűnek tituláltak emiatt, pedig tényleg csak segíteni szeretnék ... Szóval a férjem anesztes, Tőle vannak az infóim. A tények pedig magukért beszélnek, az első Kisfiúnk burokrepesztéstől számítva 5 óra múlva a kezünkben volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!