Faros szülés, vagy császármetszés?
Kérem, aki tud, van tapasztalata e téren segítsen! Sürgős! Nagy dilemmában vagyok. Első babát várom, a szülés várható időpontja már kevesebb, mint egy hét. A probléma, hogy a baba faros. Itt, a lakóhelyemen a kórházban faros szülést nem vállalnak, legközelebb Székesfehérváron, tőlem 80km-re. Az orvosom már kiírt császárra csütörtökre (ő megpróbált lebeszélni a faros szülésről), de minden porcikám viszolyog a műtéttől, előkészítéstől, stb. Napok óta nem alszom, borzalmas hangulatingadozásaim vannak és nem tudok tiszta fejjel gondolkodni. Tudom, h a császár biztonságosabb ebben az esetben, de végül is sok baba született már farosan. Viszont, ha a műtétre gondolok, akkor szó szerint inkább meghalnék, sőt már sokszor a baba iránt is gyűlöletet érzek. Mi lesz, ha megszületik, így el fogom tudni fogadni?
Kérem, aki tud, írjon mielőbb!
Köszönöm a sok választ! Végül férjemmel a császár mellett döntöttünk. Csütörtökön lesz a napja, de már 1 napja igen erős, rendszertelen fájásaim vannak, lehet előbb jön:)
Hogy a császár miért zavar annyira? Örök nyom, lassabb felépülés, a valódi szülés "élményének" elmaradása, hosszabb kórházi bentlét (itt kb. 1 hét), kötelező műtét előtti beöntés, amit én nagyon megalázónak tartok, főleg, hogy tudom, sok helyen már nem alkalmazzák.
De majd inkább utólag értékelek.
A batyam volt faros. Igaz 33 eve, de huvelyi szules volt. Vele minden rendben volt. Anyum viszont teljesen szetrepedt, 1 honapig bent volt meg a szules utan a korhazban, ill. honapokig jart utana gatkezelesre.
Az utobbi idoben a legtobb esetben csaszaroznak, nem tudom mennyire kapsz aktuais infot faros szulesrol.
Egy ismerosomnel ugy volt, hogy megprobaljak a faros szulest (2. baba), de csaszar lett a vege.
Volt már beöntésed? Nekem az első babánál volt az első ilyen élményem, és egyáltalán nem volt megalázó! Lehet, hogy kismama és szülésznője válogatja, de én pl egyáltalán nem éreztem semmit, egy előkészítő helyiségben történt, amihez wc és tusoló is tartozott, menni kellett utána wc-re, az jó 20 percig eltartott, de sokkal-sokkal jobb volt, hogy nem maradt bennem semmi.
Drukkolok holnapra, ne izgulj, nem lesz semmi gond, és hamarosan babázhatsz! És ne felejtsd el, hogy az is változó, hogy ki melyikből épül fel hamarabb. Van aki a hüvelyi szülés utáni nap már tök jól elvan a gátsebével, van aki meg még hetekkel szülés után is kínlódik vele, ahogy én is. De hidd el, az összes kellemetlenség és kényelmetlenség ellenére is nagyon jó dolog vár rád! Pihend ki magad a 6 hét gyermekágy alatt amennyire csak tudod! Sok sikert holnapra! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!