Faros szülés, vagy császármetszés?
Kérem, aki tud, van tapasztalata e téren segítsen! Sürgős! Nagy dilemmában vagyok. Első babát várom, a szülés várható időpontja már kevesebb, mint egy hét. A probléma, hogy a baba faros. Itt, a lakóhelyemen a kórházban faros szülést nem vállalnak, legközelebb Székesfehérváron, tőlem 80km-re. Az orvosom már kiírt császárra csütörtökre (ő megpróbált lebeszélni a faros szülésről), de minden porcikám viszolyog a műtéttől, előkészítéstől, stb. Napok óta nem alszom, borzalmas hangulatingadozásaim vannak és nem tudok tiszta fejjel gondolkodni. Tudom, h a császár biztonságosabb ebben az esetben, de végül is sok baba született már farosan. Viszont, ha a műtétre gondolok, akkor szó szerint inkább meghalnék, sőt már sokszor a baba iránt is gyűlöletet érzek. Mi lesz, ha megszületik, így el fogom tudni fogadni?
Kérem, aki tud, írjon mielőbb!
a babád a fontosabb! nekem mind császáros,első sürgősségi volt,elakadt,csoda h megmaradt és egészséges, a továbbiakban akkor se próbáltam volna simán ha lehetett volna.
ne magadra gondolj! később a 2. születhet simán,ha 2-3 évet vársz majd4 én nem vártam,mert nem akartam simán,de neked még lehet!
a műtét nem vészes,az előkészítéstől se félj. műtétet nem is érezni,csak az 1. felkelés fájdalmas,utána könnyű. 1. császárnál 6 óra mulva már kiugrottam az ágyból
tény h születnek faros babák is,de nem véletlen,h van aki vállalja van aki nem.
én olyan vagyok h ha valami árthat a gyerekemnek,akkor nem teszem
Faros és hatalmas babám volt.....eszemben sem volt természetes úton megsxülni!Mert tudtam,hogy neki így biztonságosabb!A műtétről csak annyit,hogy 0 szenvedés ,és fájdalom mellett hallhattam meg az első kis hangját!Nagyon pozitív élményem van a császárról,és ha még lenne babám,és válogatni lehetne ,mindenképp császár mellett döntenék.Nagyon hamar felépültem,másnap már törökülésben szoptattam,sőt műtét után 5 órával már zuhanyoztam,és hozták a babám.és onnntól mindig velem volt....
Ha bármi kérdésed van a műtéttel kapcsolatban szivesen válaszolunk...
De szerintem semmiképp ne kockáztass!
egyértelműen császároztass a baba és saját magad érdekedben! és próbálj megnyugodni..ne idegeskedj..
semmiképpen ne vállald be a sima szülést..
egyébként miért tartasz a műtéttől?
Szia! Ha faros a baba szerintem se kockáztass. Nekem az utolsó nap gondolt egyet a kislányom és visszafordult farfekvésbe, ami csak a kórházban derült ki. Iszonyat beparáztam a műtéttől, picit el is szállt a vérnyomásom, de gyorsan lezajlott az egész. Ahogy itt már korábban is írták, az első felkelés valóban nem egy leányálom, de utána hozzák a babát és hihetetlen energiák jönnek elő, hogy érte csak azért is menni fog a fordulás, felkelés stb. mielőbb (legalábbis én így éreztem). Anyatej igaz, hogy csak 5. nap indult be, de szerencsére azóta is van még belőle. :-)
Bocsi, hogy hosszú voltam.
Egy 7 hónapos kicsi lány anyukája
Én is úgy tudom, hogy első babánál nem szülesztenek farosan. Viszont annak meg van az esélye, hogy befordul, akár vajúdás közben.
Nekem a harmadik babámmal volt így, én is rettegtem a császártól, jobban mint a faros szüléstől (az orvosom azt mondta, faros lesz, csak akkor császároz, ha végtaggal előre van a baba és nem popsival, vagy ha haránt fekvésű lesz). Végül a 39. héten befordult. (Aztán a 41-ig trónolt bent :o)
Nézd a pozitív oldalát. Még van pár napod rákészülni a császárra. Akinek sürgősségi császárja van (más okból) annak egy perce sincs...
Gondolj a babára, hogyne tudnád szeretni, hiszen rá vártál!
Ha pedig az aggaszt, hogy "elváltozik a tested", akkor tudd, hogy hüvelyi szülés után is jócskán megváltozik/változhat sok minden.
Legjobbakat Neked, és a babádnak!
Nekem a 36. héten beindult a szülés, faros babával. Az orvosok azért döntöttek a császár mellett, mert picit korábban voltunk, mint kellett volna.
Utólag az is kiderült, hogy azért indult be a szülés, mert a baba nem bírta tovább, hogy törökülésben legyen. LILÁRA ülte mind a két lábát, 1-2 hét volt, mire felszívódtak a véraláfutások. Ha meg kellett volna születnie, vagy eltöri a lábait, vagy elakad.
Én sem akartam császárt, de a baba érdeke mindenek előtt.
A második szülésem is császár lett, kakis magzatvíz miatt, most a harmadikat várom, ami 98% eséllyel szintén császár lesz. Ne aggódj! Szeresd a pici kis babád!
Kitartás!
26 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!