Van valami információtok az Angliában való szülésről?
Szia. Hat eleg bator vagy hogy igy a vegen koltozol ki.
Szerintem inkabb vard meg es otthon szulj.
Mivel, ha kijossz az ellatas ingyenes az igaz, de lennie kell national insurance szamnak, ha ez nincs, akkor mas az ellatas. (egy ismerosom a terhessege elejen csinaltatta meg ezt a szamot, igy teljes ellatast kapott). Sot ha nincs ez a szam, akkor meg a haziorvoshoz sem fogsz tudni bejelentkezni.
Plusz nem tudom mivel akarsz utazni, de a terhesseg x-dik heteig lehet csak repulni. Utana csak orvosi engedellyel.
Tamogatas illetoen, max. az itteni csaladi potlekra leszel jogosult, de mivel nem dolgoztal meg itt kint, az sem biztos.
Szerintem jol meg kellene gondolnod, hogy most akarsz e kikoltozni, vagy a baba szuletese utan.
Parod mar kint el, kint dolgozik????
Az utolsóhoz csak annyit tennék hozzá,hogy a terhesség betöltött 36.hetétől nem lehet repülni(34-35 héten még igen).
Éltem én is Angliában(aminek már 6 éve),de nem ajánlom,hogy a szülés előtt pár héttel menj ki.Elég nagy a fejetlenség,nem olyan egyszerű elintézni az adminisztratív ügyeket(pl.Hollandiában,Dániában sokkal,de sokkal egyszerűbb).Persze,ha beindul a szülés ellátnak,de szerintem jobb a szülést szépen és nyugodtan megélni(illetve emlékként is),mint ilyen dolgokon idegeskedni,bizonytalankodik.Természetesen,a Te döntésed,végső soron az a legfontosabb,hogy Te és a baba jó kezekben legyél.
Én megvárnám a januárt,a gyes/gyed szerű juttatásokra,akkor is jogosult vagy(6 éves info),ha nem ott szültél.Sok boldogságot!
2. vagyok, ha repcsivel mennétek:
Wizz Air: 34. hetet betöltött terhesek nem utazhatnak
EasyJet: 35. hét végéig lehet utazni
Ryanair: 36. hét végéig lehet utazni
Így pontos.
1. Vagyok. Jelenleg meg mindig Angliaban elek, es a juttatasokat illetoen nem sok jar mar. Itt is ugyanolyan megszoritasok vannak mar mint barhol mashol.
Nekem is hivatalos munkahelyem volt, ennek ellenere a child benefit, azaz csaladi potlek meg igy is csak 13 £ per het, ami valjuk be nagyon keves. Egyeb tamogatasokra nem vagyunk jogosultak, mert magas a parom eves fizetese.
Egyszoval szerintem mindenkepp jobban jarsz ha otthon szulsz, es majd utana koltoztok.
Bar te tudod hogyan is dontesz.
Boldog Babavarast neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!