Most leírom nektek mi zavar?!
Olvasok a neten -sajnos- negatív kimenetel szüléseket, vagy olyanokat, ahol ababa sérült lett. 90%ban előtte le sesz.rták az anyukát, hiába fájt neki, hiába mondta h nézzék meg, még lecseszték, meg hazaküldték...stb....ÉS amikor a baba már nem mozgott, vagy neadjisten baj lett szülés közben vonogatták a dokik a vállukat, és hárították a felelősséget...
Nem álomvilágban élek, tudom, h milyen az egészségügy : kevés pénz sok munka....de HOL az emberség??
Sokszor egy-egy jó szó, simogatás, az hogy "kismama tessék elfeküdni, önre teszünk egy ctg-t, tessék megnyugodni, 10percenként jövök ellenőrizni"....csodákra képes!!
Csak a pénz, meg a boríték számít??
Gyámoltalan anyatigrisekről beszélsz, akik ilyen áron tanulják meg, hogy harcolni kell a babáért. Ha nekem begörcsölne a hasam addig verném az asztalt, amíg ki nem szedek belőlük egy uh-t. Nem érdekelne, ha bunkó parasztnak néznek, ez az én gyerekem és jogom van tudni, hogy mi van vele!
Szóval nem, nem csak a pénzt meg a boríték számít, hanem a kismama talpraesettsége is, hiszen egy nyuszi-muszi, halk hangú, anyámasszonykatonáját úgy irányítanak a fáradt, befásult, ingerült nővérkék/orvosok, ahogy nem szégyellik.
Fájsz? Tessék dramatizálni. Másképpen nem foglalkoznak veled. Miért? És az akinek akkor a hasa, mint egy 5 hónapos terhesnek, de igazi fájásai vannak, azt is haza akarják küldeni, és még is ott szüli meg a kórházban, nem pedig a taxiban hazafele menet. Miért? Mert annyira fáj, hogy a kismama kikéri magának, hogy hazaküldjék.
Harcolni kell, ha pont ilyen esetben nem harcolsz a gyerekedért, akkor ha kibújt, hogy harcolnál már érte?
Ennyi.
23 h km
Szerintem ne olvasgass ilyeneket!Minek?Hidd el,van legalább ennyi jó történet és tapasztalat is,csak ugye a negatív dolgoknak sokkal nagyobb a promójuk.Én Hódmezővásárhelyen szültem és cáfolom a fentieket.Talán 1 csecsemőst leszámítva mindenki egy tünemény volt (szülésznő,orvosok,nővérek,még a takarítók is).Én ez év februárjában szültem.
Orvosi hibák mindig lesznek,ezt sajnos el kell fogadni!
Médea 13, meg kell hogy mondjam bár kemények a szavaid..de azért van benne ráció...
Csak tudod, van olyan, h az agyad kikapcsol, és elhiszel mindent amit mondanak, h "nincs is bajod , kész, mit szimulálsz?". A "kezeléshez" két fél kell, és van hogy sajnos a "másik" fél nem is mutat hajlandóságot, ez meg még visszábbvet. Meg sokan vagyunk úgy, h azért "tiszteljük" az orvosokat, bízunk benne hogy nem az ecserin vették a diplomájukat, csak valamiért végigjárták az az x évet....
De mindegy is. Nem akarom marcangolni ezzel magamat.
Még a boríték sem számít :(... túlhordással, de már fájásokkal feküdtem be...másnap már olyan igazán fájó fájásaim voltak (2.baba), szóltam többször a fogadott orvosomnak, és még a szemembe is hazudott...harmadnap nagy kegyesen indították, és akkor jött a gond: belegabalyodott teljesen a köldökzsinórba, a szívhang nagyon leesett. és én szóltam, az orvos nyakára jártam, még fizettem is. Istené a hála, hogy ép és egészséges gyermekünk született!
A slusszpoén, hogy a 6 hetes kontrollom az orvos szerint mindenkit "megszivatott" a gyermekünk :). Aaaaaz, hogy ő még a ctg-s fájáskonak sem hitt, hanem otthagyott és hazament... no comment :) :).
Szóval a boríték sem biztos, hogy biztonságot ad :)
Az embernek a sarkára kell állni.Én 7 hetesen vérezni kezdtem,első baba 2 év után sikerült teherbe esnem.Addig szólongattam minden nővérnek és orvosnak akit láttam,még az osztályra is felmentem míg meg nem vizsgált valaki.Mondta,hogy szerinte nincs gond.Énmondtam meg,hogy akkor uh-ra is mennem kell igaz!?
Igaz hogy ott ültem egy fél napot,de megnéztek és megnyugtattak,hogy semmi baj,pihenjek egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!