Kismamák! Miért akartok fájdalomcsillapítót kérni a szülésetekhez? (EDA és társai. )
Én most szültem májusban az elsőt szóval friss az élmény. Én nem gondolkodtam fájdalomcsillapítón előre, nem is kérdezték akarok e, nem is kértem, de nem is akartam. Engem nem befolyásolt az hogy valaki sajnos egy napot is végig vajúdott mert minden szülés más és szerintem kár ezen előre ennyit agyalni. Nem is féltem egyáltalán a szüléstől. Azt az elvet vallottam hogy onnan igy vagy úgy neki ki kell jönni és fájdalom nélkül nem úszom meg. Akkor meg mit idegeskedjek? Pedig nekem is piszkosul fájt a vége felé már.
Könnyü szülést kívánok Neked!

Sajnálom.:(
Megértelek annyit én is nehezen bírtam volna.
De én azokat nem értem akik még nem szültek hogy miért akarnak fájdalomcsillapítót. 18 óra után már elhiszem hogy tudtad miért is.

ellső vagyok
Mindkét szülésemet indították, elsőt túlhordás, másodikat a cukor miatt.
A kettő között eltelt 9 év, szülésznőazt mondta, hogy ilyensok év múlva amásodik is olyan mintha első lenne.
A burokrepeszéstől nem indultak be a fájások, oxitocintól is lassan, de beindult, rögtön sűrű fájásokkal, na akkor kértem EDA-t.
Másodszor alányomnál még nehezebben tágultam, amikor kimnet az első adag eda hatása, akkor szülésznő azt mondat, hogy üljek labdára egy fél óróa, addig nem adja köv. adagot. Na az kegyetllenm olyan falat kaparós volt.
Viszont jót tett.
A kitolási szak rövid volt, mind kétszer.
Ja és mindkétszer utána egy órát varrt adoki, másodiknál vért is kaptam.

19:30-as!
Én nem kérkedek vele!!! Szülés elött is ugyanigy megkérdezhettem volna pedig akkor még én sem tudtam milyen lesz.
De ha már kérdezed, igen volt 6 éve mandulaműtétem és érzéstelenítő nélkül égették a sebet! Nem adtak érzéstelenítőt.
Utolsó! És aki esetleg még félreért. Én azokat a még nem szült kismamákat céloztam meg a kérdésemmel akik terhességük alatt állítják azt hogy ők bizony 100% kérnek Eda-t, hogy miért mondják ezt. Ez nem egyenlő az érdeklődéssel.
És az is más kérdés hogy a szülőágyon ki hogy dönt.

Off leszek.
Nekem az EDA fájt, nem a szülés. Vagyis csak a kísérlete. A doki próbálta beadni, többször, nem sikerült. Annyira fájt, majd leugrottam az ágyról. Mondtam neki, hogy ezt nagyon gyorsan hagyja abba...
A szülés sebei rég elmúltak, a bökögetés helye még mindig nagyon fájt. Legközelebb azt se engedtem meg, hogy megkísérlje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!