Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy valahol...

Miért van az, hogy valahol már 6 órával a császár után felkeltenek, máshol csak 24 óra múlva?

Figyelt kérdés
Nálunk 24 órát feküdni kell és én még ezután is majdnem elájultam, amikor fel kellett kelnem, a fájdalomtól. Utána persze már nagyon igyekeztem, jól is haladtam a mozgással, csak elképzelni nem tudom, másnak ez hogy sikerülhet 6 óra után.
2012. júl. 28. 21:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Kecskeméten 12 óra múlva kell felkelni. Altatásnál hamarabb, pontosan nem tudom, ott lehet csak 6-8.
2012. júl. 29. 11:48
 12/19 anonim ***** válasza:
65%

Én a Szent Istvánban szültem császárral. Mindkét alkalommal a műtét után 6 órával felkellet állnom pedig az elsőnél elaltattak mert nem sikerült az érzéstelenítés a másodiknál már ügyesebb aneszteziológust fogtam ki. Szerintem azért nem olyan borzasztó dolog felkelni.Persze kimondhatatlanul fájt, ömlött belőlem a vér szédültem, fájt a sebem menni nem tudtam, a nővér segített mondta, hogy vegyek be szőlőcukrot 2-3 szemet és akkor picit könnyebb lesz. Mindkét kisfiam miután észnél voltam (ez igazából az altatás utáni időszakra vonatkozott az elsőnél) rögtön hozták a kisfiamat és már este fürdetni én vittem meg ha bármi kérdésem volt akkor elcsoszogtam (mert nagyon de nagyon fájt mindenem) a nővérekhez akik volt, hogy kedvesek voltak volt, hogy nem. :) Nem engedtem, hogy elvigyék a kicsit Tőlem, mivel annyira boldog voltam, hogy ott van Velem, hogy arra nincs kifejezés.

Szóval fel a fejjel szerintem túl lehet élni a dolgot. Egy pici aki a család része szerintem bármit megér.:)

2012. júl. 29. 12:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Elég megdöbbenve olvasom a válaszaitokat. Ezek szerint nekem ÓRIÁSI szerencsém volt. A MISKOLCI SEMMELWEIS IGNÁC Kórházban szültem és borzasztóan meglepődtem milyen emberségesek ott a dolgozók. Kedd éjjel negyed 12-kor császároztak. Nem volt tervezett és szerintem ez is számít utána, hogy mikor kelhetsz fel. Nagyon sokáig vajúdtam és tulajdonképpen több mint 2 napig semmit sem ettem. Másnap dél-1körül behozták a babámat kb fél órára magunkra hagytak. Próbáltam cicire tenni, de fekve ugye nem ment. Teljesen csupaszon tették a mellkasomra. Aznap este úgy 10 körül jött be a nővérke és megkérdezte, hogy hogy érzem magam, próbálkozzunk e a felállással. Előtte is nagyon sokat jártak be hozzám az őrzőbe. Segítettek mindenben. Sikerült elég könnyen felállnom. Először csak kis távolságot sétáltam segítséggel. Majd rá 1 órára szóltam, hogy induljunk neki tusolni, mert mihamarabb fel szeretnék épülni. A tusolásnál segítettek. És tudom hihetetlen, de még a lábam is megtörülték, mivel nem tudtam hajolni. Ezután kerültem át szobába. Behozták a kislányomat egy kicsit és mondták, hogy azt javasolják még egy estét ne legyen velem, próbáljak aludni. Még a katéterre is rákérdeztek, hogy maradjon e. Másnap behozták a kislányom és onnantól végig velem volt. Rendesen szerettem ott lenni a kórházban. A szobatársaim is aranyosak voltak. A csecsemősökről nem is beszélve. Pénzt nem fogadtak el, de egy kis ajándékkal háláltam meg a szeretetüket.
2012. júl. 29. 12:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Szintén Miskolc, csak a Megyei kórház.

Péntek este 8kor császároztak. Este 10kor behozták a fiamat az őrzőbe, aztán elvitték. Hajnal 5kor megkérdezte a nővér, hogy érzek-e hozzá erőt, hogy felkeljek megmosakodni, de lemosdatott ő. A délelőttös nővér hozta a reggelit, ő mondta, hogy keljek fel (reggel 8kor), de nem segített, azt mondta, nekem kell rájönnöm, hogy jobb nekem, eléggé fájt, de mindig egyre jobb és könnyebb volt. Kihozták a fiam, egész délelőtt velem volt az őrzőben, néha ránk nézett 1-1 csecsemős, próbáltak segíteni a szoptatásban, ami nem igazán ment, aztán elvitték, adtak neki valamit. Délután megint kihozták, megint ott volt egy ideig. Este 8kor tettek át a rendes kórterembe, de a fiamat már nem hozták ki, azt mondták, hogy már alszik, így inkább nem zavarják fel, én is pihenjek még egy éjszakát. Nem is bántam, de reggel már ott voltak az ajtóban, és alig vártam, hogy kihozzák őket. Onnantól végig velem volt, csak fürdeni vitték el.

Nem igazán tudom, hogy engem miért csak reggel keltettek ki az ágyból, talán az éjszakásoknak nem volt kedvük velem foglalkozni, de az őrzőbe délelőtt hoztak egy másik császáros anyukát, őt már délben kikeltették az ágyból. Aki később a kórterembe került hozzám, az pedig az őrzőben egyáltalán nem kapta meg a babát, 24 óra után pedig, mikor átkerült a kórterembe, összeesett a folyosón, amint kilépett az őrzőből.

Pedig ez is bababarát kórház, de még kórházon belül is vannak eltérések.

2012. júl. 29. 12:49
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
Kecskeméten szültem császárral,két évvel ezelőtt......12 órát kellett feküdni....utána talpra állás,tusolás.....nem kib.szból van,hanem pont azért,hogy minél előbb mozogjál,járkáljál,így kisebb a trombózis,vagy más finomság kialakulása......arról nemis beszélve,hogy így nincs ideje az embernek elhagynia magát,a babával is minél előbb lehet foglalkozni..:)
2012. júl. 29. 14:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Debreceni Klinika...műtét után 5 órával kérdezte a nővérke,hogy megpróbáljuk e felállást?Mert akkor hozza a babámat is...azt nem mondom,hogy kipattantam az ágyból,de felálltam is lezuhanyoztam...hogy minél hamarabb láthassam a lányom.nem mondom,hogy nem fájt,de azért annyira vészes sem volt.Azt tudni kell,hogy iszonyat magas a fájdalomtűrő képességem és volt már hasiműtétem is...így nagyjából tudtam,hogy milyen érzésre kell számítanom az első felállásnál....1 hét után már semmi bajom nem volt,órákat sétáltam a babámmal az utcán(nyári baba).
2012. júl. 29. 14:42
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanabban a kórházban, ugyanazzal az orvossal van több tapasztalatom is.

1. császár: 13 óra után nem sokkal, spinális érzéstelenítéssel, másnap 7 órakor kellett felkelnem. (18 óra)

2. császár: 9 órakor, altatásban, másnap hajnali 4-kor kellett felkelnem. (19 óra)

3. császár: 8 órakor, spinális érzéstelenítéssel, másnap hajnali 5-kor keltettek fel. (19 óra ez is)

2012. júl. 29. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Engem kb 12 óra múlva állítottak fel és el kellett sétálnom a kézmosóig,majd legközelebb következő reggel segítettek felállni és utána vittek át a kórterembe és délután kaptam meg a babát.A nővérek azért néha megkérdezték kell e segítség.Míg az őrzőben voltam néha-néha behozták a babát szopizni,de egyébként tápszerrel etették,amikor nálam volt akkor is éjszakára tápszert kapott és napközben is amíg nem indult meg a tejem rendesen.Azóta is szopizik lassan 8 hónapos.
2012. júl. 29. 20:19
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, mindenkinek elismerésem, főleg azoknak, akiknél egyből ott is hagyták a babát. Hozzám behozták a császár után rögtön, és utána 3 óránként, de nálunk úgy működik a rendszer, hogy az anyuka dönti el, mikortól hagyják vele a kicsit.Én csak a 3.napon kértem, egyszerűen szükségem volt erre az időre, pedig az első pillanattól a szemem fénye.

Mindenkinek sok örömet kívánok a gyermekéhez!

2012. júl. 29. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!