Apás szülésnél ha apa csakis az én fejem mellett van akkor fog látni vért meg ilyesmit?
Szerintem meg pont hogy a végén fontos hogy ott legyen az apuka, nem a vajúdáskor. Az egy rövidebb-hosszabb, de általában azért jó pár órát eltartó folyamat, amikor effektíve segíteni nem nagyon tud, sőt, megkockáztatom, hogy kényelmetlenül érzi magát, hogy csak ott van, amíg a felesége sóhajtozik meg nyög, max inni tud adni neki meg beszélgetni - már ha az asszonynak van hozzá kedve, nekem pl nem nagyon volt, inkább befelé figyeltem. Az a pár perc viszont, amikor megszületik a közös gyerekünk, na az a lényeg az ő szempontjából. A második szülésemnél már direkt csak akkor szóltam neki, hogy jöhet, amikor már láttuk, hogy gyorsulnak a dolgok, gyakorlatilag amikor beért, két fájás után már jöttek is a tolók.
A férjem nem bírja a tűket, a vért meg ilyesmit, de ott akkor semmi baja nem volt, és utólag bevallotta, hogy bizony előrehajolt amikor született a kisfiunk és látta kibújni. A lánynál már nem is volt kérdés hogy bejön, de a második gyereknél már edzettebbek a szülők ebben is. :)
Egy szó mint száz, az eredeti kérdésedre válaszolva: nem kell ezt túllihegni, majd adja magát a szitu. :) Nem fog tőled megundorodni, hiszen nincs a szülésben semmi undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!