Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülésnél ha apa csakis...

Apás szülésnél ha apa csakis az én fejem mellett van akkor fog látni vért meg ilyesmit?

Figyelt kérdés
Nagyon sok rosszat hallani ugye az apás szülésről, nagyon sokáig gondolkodtam hogy apa bent legyen-e. Aztán úgy döntöttünk hogy legyen bent de csakis szigorúan a fejem mellett állhat. Ugye akkor nem fog semmi olyat látni amitől esetleg undorodna?
2012. júl. 24. 15:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen hagyd rá, téged akkor ott zavarni nem fog, bevallom engem nem is segített, elég semleges volt a jelenléte. Más foglalkoztatott. Szóval ne akard idealizálni a szülést, ne példálózz másokkal. Kérdezd meg, hogy ő hogyan gondolta, és tartsd tiszteletben.
2012. júl. 24. 20:22
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg pont hogy a végén fontos hogy ott legyen az apuka, nem a vajúdáskor. Az egy rövidebb-hosszabb, de általában azért jó pár órát eltartó folyamat, amikor effektíve segíteni nem nagyon tud, sőt, megkockáztatom, hogy kényelmetlenül érzi magát, hogy csak ott van, amíg a felesége sóhajtozik meg nyög, max inni tud adni neki meg beszélgetni - már ha az asszonynak van hozzá kedve, nekem pl nem nagyon volt, inkább befelé figyeltem. Az a pár perc viszont, amikor megszületik a közös gyerekünk, na az a lényeg az ő szempontjából. A második szülésemnél már direkt csak akkor szóltam neki, hogy jöhet, amikor már láttuk, hogy gyorsulnak a dolgok, gyakorlatilag amikor beért, két fájás után már jöttek is a tolók.

A férjem nem bírja a tűket, a vért meg ilyesmit, de ott akkor semmi baja nem volt, és utólag bevallotta, hogy bizony előrehajolt amikor született a kisfiunk és látta kibújni. A lánynál már nem is volt kérdés hogy bejön, de a második gyereknél már edzettebbek a szülők ebben is. :)

Egy szó mint száz, az eredeti kérdésedre válaszolva: nem kell ezt túllihegni, majd adja magát a szitu. :) Nem fog tőled megundorodni, hiszen nincs a szülésben semmi undorító.

2012. júl. 24. 22:14
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél nem volt bent, egyikőnk sem akarta. A másodiknál nem volt ideje kimenni, úgy volt, hogy még vajúdok, de közölte a doki, hogy jön a baba, így nem hagyott ott egyedül, három nyomásra kint volt a baba. Semmit nem látott, csak már a babát, és semmilyen törést nem okozott nála, hogy így látott. Fogta a kezem, én pedig cserébe, hálából, majdnem eltörtem az ő kezét.:))
2012. júl. 29. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!