Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet túlélni a szülést?

Hogy lehet túlélni a szülést?

Figyelt kérdés
Az elsővel iszonyat kínokra emlékszem, hiába mondják, hogy az emberelfelejti a fájdalmat, hát ezt nem lehet elfelejteni. Persze ez nem akadályozott meg abban, hogy vállaljunk újabb gyermeket, most 35 hetes vagyok, nagyon félek. Miket mondogattatok magatoknak, vagy milyen praktika van, amivel túl lehet élni ezt az egészet?
2012. júl. 24. 13:19
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Az elsőt túlélted, nem? Akkor ezt a másodikat is túl fogod. :)

Most már tudod mire számíts. A legrosszabbra fogsz számtani, de mivel már egyszer végigcsináltad, már tudod "hogy kell", az első gyerek már az utat is "kijárta", könnyebb lesz.

Nekem mázlim volt, vagy szerencsés alkat vagyok, mert könnyen szültem mindkettőt. Az első után néhány hónapig azért nekem is görcsbe rándult a gyomrom, ha visszagondoltam a vajúdásra. Most a másodikkal tudatosan készültem az egészre, és gyönyörű élmény volt. Sokkal hosszabb volt (14 óra az első, 38 a második), emiatt jobban rákészültem testileg-lelkileg.

Szerintem ne a fájdalomra koncentrálj, hanem arra, hogy halad előre a folyamat, figyeld ahogy egyre erősödnek a görcsök, örülj neki, hogy egyre közelebb vagy a találkozáshoz. :)

Meg mire a 38.-39.-40. hétbe érsz, már minden bajod lesz, alig várod majd hogy végre megszülj. :)

2012. júl. 24. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!