Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet túlélni a szülést?

Hogy lehet túlélni a szülést?

Figyelt kérdés
Az elsővel iszonyat kínokra emlékszem, hiába mondják, hogy az emberelfelejti a fájdalmat, hát ezt nem lehet elfelejteni. Persze ez nem akadályozott meg abban, hogy vállaljunk újabb gyermeket, most 35 hetes vagyok, nagyon félek. Miket mondogattatok magatoknak, vagy milyen praktika van, amivel túl lehet élni ezt az egészet?
2012. júl. 24. 13:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
én ugyanígy vagyok, mint te. borzasztó volt az első szülésem, ráadásul azóta sok idő eltelt.. 32 hetes vagyok és rettegek... csak bízni tudok benne, hogy nem lesz olyan borzasztó mint az első. én azzal nyugtatom magam, hogy az első kitaposta az utat :)
2012. júl. 24. 13:54
 12/21 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok mint te kedves kérdező és utaolsó válaszoló.

20 hónapja szültem, és most vagyok 35 hetes kismama, 17 órát vajúdtam, ebből 10 nagyon fájt, és 7 votl maga a pokol. Fájágyengeség,magzatvízszivárgás, 4 kg-os baba aki nem jól fordította a fejét:(:(:( húúúúú még visszaemlékezni is fájdalmas.

REmélem hamarosan sokkal szebb élményben lesz részem. És én is abban bízik,hogy elsőke kitaposta az utat:):)

Könnyű szülést Nektek(na és magamnak is:):):)

2012. júl. 24. 14:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Az első 1,5 nap volt. Pokol. 14 hónapra rá menni kellett ismét szülni. Nos én annyira tisztán emlékeztem az előzőre, hogy végig magyaráztam a szülésznőmnek és a nőgyógyásznak, hogy nem fáj eléggé, nem haladok semerre. Ép készült, a ráhatásomra, a szülésznő oxitocint bekötni, mikor közöltem vele, hogy jön a fiam. A nőgyógyászt nem tudom, hogyan szedték elő, de beöltözni sem volt idejük. Első nyomásra kint is volt az én édes kisfiam. Mindenkinek ilyen szülést kívánok.

Amúgy a harmadik szülésre már úgy készültem, hogy kb. végrendeletet írtam. Minden családtagommal esküdt tetettem, hogy hogyan fogják majd szeretni a gyerekeimet, ha én nem leszek. Mikor megszületett a lányom, a férjem röhögve csak annyit kérdezett: na életben maradtál? Már az agyára mentem mindenkinek a pánikommal.

2012. júl. 24. 14:02
 14/21 anonim ***** válasza:

9es vagyok.13-as de aranyos amit írtál:))) Egyébként én is így mentem szülni harmadjára (mert arról megint rémes dolgokat meséltek hogy na ha a második könnyű akkor a harmadik megint nehéz lesz) hogy anyósomra bíztam bőgve a már meglévő 4 és 2 évesemet:DD Nevetve bocsájtott utamra hogy ugyanmár, nemsoká találkozunk:)) (ő 5öt szült simán)

Egyébként a harmadik szülésem valóban nehezebb lett mint a második de közel se volt olyan mint az 1.

2012. júl. 24. 14:11
 15/21 anonim ***** válasza:

Négyet szültem.

Az utolsóval a terhesség annyira nehéz és fájdalmas volt, hogy a szülés sétagalopp volt ahhoz képest.

Amúgy nekem mindegyik szülésem más volt. Orvostól és szülésznőtől is függ és az is nagy segítség, ha van benn veled valaki.

2012. júl. 24. 14:20
 16/21 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm hogy ennyien írtatok. Úgy vagyok vele, hogy azokkal a pokoli fájásokkal 3, max 4 órát bírok ki (ebbe nem veszem bele az 5 perces fájásokat, amikkel bementem még a burokrepesztés előtt, mert az olyan volt mint valami bitang erős menstruáció, simán bírható). Ha ennyi idő alatt megvan akkor nincs egy szavam sem. Jaj remélem így lesz!
2012. júl. 24. 14:22
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Így lesz! :)

Állj hozzá pozitívan:bemegyek,kitolom,pihenek,hazajövök!

Hajrá!

2012. júl. 24. 14:28
 18/21 anonim ***** válasza:

5 gyereket szültem természets úton, nagyon kis korkülönbségekkel, és mivel mindegyik szülésem extra nehéz és hosszú volt, nem tudok semmi bíztatót írni a kedves Kérdezőnek, csak azt, hogy maximálisan megértem a félelmeidet, én is féltem minden alkalommal. Féltem, mert előre tudtam, hogy most is szükség lesz oxira, mert elsődleges fájásgyengeség miatt oxi nélkül nem halad a szülés semerre...tudtam, emlékeztem rá, milyen fájásokat csinál az oxi - de talán az az egy segített, hogy iszonyú fájásokra készítettem fel magam, és ha csak egy hajszállal enyhébb volt, már annak is tudtam örülni, és pozitívan vártam a továbbiakat.

ja, és nem gondoltam egy cseppet sem magamra szülés közben, csak a babára, elképzeltem, ahogy minden egyes fájás hozza Őt lefelé, egyre közelebb a kijárathoz - és a levegővétellel próbáltam foglalkozni, az egy kicsit segít, és eltereli a figyelmet.

2012. júl. 24. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Pottyantós szülést magyarázz be magadnak. Sokszor képzeld el, hogy szülsz, és csak nyomást érzel, fájdalmat nem.

Könnyedén, nevetve, természetes úton szülöd meg a kisbabádat.

Nekem bejött.

2012. júl. 24. 15:08
 20/21 anonim ***** válasza:

simán :)

nekem nem is olyan régen eltört az ujjam. sokkal rosszabb fájdalom volt. mert a szülésnél tudod, hogy van célja a fájdalomnak, és hogy hamarosan vget ér.

de amúgy a második sokkal könnyebb.

nekem pl. 5 percesekkel indul a második szülésem, azt hittem viccel (jóslónak hittem, feküdtem a kádban fél órát). mivel nem múlt el, elindultunk a kórházba. mire beértünk, tolóim voltak. a kórházban leparkolás meg a köldökzsinór elvágása között 30 perc volt.

fel sem fogtuk, olyan gyorsan ment.

2012. júl. 24. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!