Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet túlélni a szülést?

Hogy lehet túlélni a szülést?

Figyelt kérdés
Az elsővel iszonyat kínokra emlékszem, hiába mondják, hogy az emberelfelejti a fájdalmat, hát ezt nem lehet elfelejteni. Persze ez nem akadályozott meg abban, hogy vállaljunk újabb gyermeket, most 35 hetes vagyok, nagyon félek. Miket mondogattatok magatoknak, vagy milyen praktika van, amivel túl lehet élni ezt az egészet?
2012. júl. 24. 13:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Azt, hogy nincs két egyforma szülés! Lehet, hogy most hipp-hopp kint lesz a babátok! :) Vagy ha nagyon fáj, kérj fájdalom csillapítást. Könnyű, gyors szülést! :)
2012. júl. 24. 13:20
 2/21 anonim ***** válasza:

Az összes ismerősömnek a második szülés sokkal könnyebb volt mint az első,pedig ők is szenvedtek az elsővel!

Könnyű és gyors szülést!

2012. júl. 24. 13:23
 3/21 anonim ***** válasza:

Fájdalomcsillapító!!!

Én kértem, de sajna nem kaphattam, mert gond volt a babával.

És szerintem sem lehet elfelejteni.

2012. júl. 24. 13:24
 4/21 anonim ***** válasza:

Sajnos nincs mindenhol fájdalom csillapítás. nekem sem volt rá lehetőségem pedig 1x kipróbálnám.

nekem az első nem volt rossz élmény viszont kicsit mégis tartottam a szüléstől. Amíg nem jött el az ideje nem is nagyon gondoltam rá, hogy milyen lesz. Amikor szültem arra gondoltam, hogy nem vagyok normális, hogy megint ezt csinálom, de baromi gyorsan meglett (1.5 óra) és amint megszületett már értettem, hogy miért is akartam megint.

De hogy valami igazán jót is írjak. barátnőm első szülése horror volt több órás szenvedés ami császárral végződött. A 2. gyerek viszont tokkal vonóval 2.5 óra alatt meglett. Semmi rossz élmény, gyors volt és annyira nem is fájt neki. Szóval nálad is lehet simán így. Szorítok!

2012. júl. 24. 13:26
 5/21 anonim ***** válasza:

Nekem is hosszú nehéz volt az első szülésem, évekig nem is mertem bevállalni másik babát. 8 év múlva mégis rászántam magam. Én mindig tereltem a gondolataimat a szülésről. Aztán amikor már 38-39 hetes terhes voltam már egyre nehezebb lett a terhesség és akkor már azt vártam mikor kezdődik már, hogy megkönnyebbülhessek végre. És persze nagyon szerettem volna már a kisbabámat a kezemben tartani. Egyébként fele annyi ideig tartott, mint az első, ezért kibírható volt.

Gyors könnyű szülést kívánok Neked.

2012. júl. 24. 13:28
 6/21 anonim ***** válasza:
60%

Én császárral szültem és azt hittem, hogy ott maradok.

Persze a műtét alatt semmit nem éreztem, de utána .. ezt elfelejteni?! SOHA!

9 térdműtéten vagyok túl, a gerincérzéstelenítő nem volt ismeretlen számomra, már mondhatni: Rutinosan cselekedtem!

Mai napig eszembe jut a fájdalom, amikor 8 óra fekvés után fel kellett kelnem. Emlékszem minden egyes percre!

Vicces, de ha epilálok, akkor is azt mondogatom magamban, hogy a szülés ennél sokkal, de sokkal fájdalmasabb volt és nehezebb.. egyből elmúlik a fájdalomérzetem!

Szeretnék még egy gyermeket, de engem nem a szülés tart vissza (100%, hogy császár lenne), hanem az, hogy szerintem még ezt az egyet sem tudom normálisan felnevelni. Nem csak az ország helyzete miatt (pedig nem vagyunk pénz szűkében szerencsére), hanem amiatt is, hogy tudom, és 100%-ig bevallom magamnak és másoknak is: Bizony, nem én vagyok épp a legjobb anya.. és itt nem arra kell gondolni, hogy verem vagy nem foglalkozom vele! Csak egyszerűen nem úgy és olyan jellegben, ahogy kellene. Én nem tudok 24 órán keresztül csak a gyerekemnek élni.. Sajnos ez van.

Bocs, hogy eltértem a vége fele a tárgytól :))

Ne parázz, állítólag az első gyermek után már minden könnyebb. Reméljük a szülés is :))

2012. júl. 24. 13:29
 7/21 anonim ***** válasza:
11%

hát jó, hogy itt mindenki vigasztal, meg lelket önt beléd.

de, nekem is, és minden ismerősömnek, az első könnyebben meglett, mint a második.

egy kedves orvos ismerősöm szerint is a második szülés a legnehezebb, akárhányat is szülnél.

amúgy meg nem kell parázni. "hogyan lehet túlélni a szülést?" hát könnyen, arra gondolj hogy nemsokára megszületik a kisfiad/kislányod. ha pedig ennyire parázol akkor nem kellett volna bevállalni, bent nem fog maradni, az tuti.

2012. júl. 24. 13:30
 8/21 anonim ***** válasza:

Én mondogattam a vajúdás közepén, hogy nem fáj, nem fáj.... de attól még fájt! Kértem fájdalomcsillapítót, ami nem túlzottam hatott, de a doki szerint mivel hittem benne, hogy attól nem fáj annyira, így jobb lett!

Burokrepesztést követően 4 óra alatt megszületett!

A fájdalomcsillapítón kívül nem tudok más, értelmes megoldást!

2012. júl. 24. 13:34
 9/21 anonim ***** válasza:

Én se felejtettem el az első szülést bennem él minden iszonyú pillanata komolyan azt hittem meg voltam győződve hogy én ezt nem bírom ki és tuti meghalok:)

Épp ezért nem is gondolok rá szándékosan sose.

A másodikat is vállaltam sőt a harmadikat is!! Mert egyrészt megvolt bennem az az optimizmus hogy nem szívhatok 3szor ekkorát, valamelyik csak könnyebb lesz:)

Illetve magamban azt mondogattam vajúdás és szülés közben, hogy ez az ÁRA annak hogy csoadszép, okos babáim, gyerekeim legyenek. Ezt meg kell fizetnem értük mint "árat" :) És maximálisan megéri:)

Egyébként első szülésnél 3 kilós babám volt 7 órás vajúdás de a kezdetetktől 2 perces fájásokkal, és 1 órás kitolási szakkal, (ráadásul éjfélkor kezdődött úgyhogy aludni se tudtam).

A második pedig a legeslegjobb szülés volt szerintem, gyakorlatilag 1 órát fájt. Délután 3kor bementem a szülészetre (mert előtte voltam nstn ahol mondták hogy nyitva a méhszáj 3 ujjnyira amiből én semmit se észleltem tényleg nem fájt kicsit se) hitetlenkedve néztek hogy tényleg semmit se érzek? Merthogy mindjárt baba lesz...burkot repesztettek na akkor fájt egy órát az igaz de 3 nyomásra megszületett a több mint 4 kilós lányom! 1 óra múlva olyan jól voltam mintha nem is én szültem volna:)) Férjem csak nézett fel volt készülve arra ami az első szülésnél volt .

Neked is hasonló gyors és könnyű szülést kívánok!!!!

2012. júl. 24. 13:44
 10/21 anonim ***** válasza:
9. és a harmadik milyen volt?
2012. júl. 24. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!