Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Segíteni valaki tanácsot...

Segíteni valaki tanácsot adni, hogy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy a jelenlegi orvosommal nem alakult ki a bizalmi viszony,bármennyire is dicsérik mások őt.

Rendszeresen járok terhesgondozásra, ez 10.000 forint/alkalom, most 32 hetes vagyok és nemsokára mennem kell majd NST-re hozzá,azt hittem azt már a kórházban csinálja,de mondta,hogy a rendelőbe menjek.

Annak még nem tudom az árát,csak azt hogy minden héten kell menni majd és ha az is ennyibe fog kerülni akkor már ott vagyok,hogy az kb még 40-50 ezer forint

és még a szülésért 90-et kér majd.

Teljesen elkeseredtem,azt hiszik az orvosok,hogy mindenkinek ilyen sok pénze van?

Még nem is beszéltünk a szülésről sem,valahogy természetesnek veszi hogy én mindent tudok hogy mi hogy fog történni vagy nemtudom...

A kórházzal sem vagyok teljesen megelégedve, inkább váltanék, de nem tudom ilyenkor, kihez-mihez-hova mehetnék, első baba, és nagyon sokat gondolkodok éjszakánként,hogy mi lenne a "jó" döntés, hogy a vizsgálatokra és a szülésre költsem a maradék pénzünk,

vagy keressek egy másik orvost,

akiben igazán bízok is? :( :(

2012. júl. 20. 14:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
én költözés miatt váltottam orvost és így kórházat is. teljesen elégedett vagyok, 27. héttől járok hozzá. nem olcsó sajnos, 10 egy alkalom és 100 a szülés, de nagyon rendes türelmes mindent elmagyaráz és ez nekem megér ennyit. (főleg, hogy mikor a nővérem szült, nem volt dokija és nem figyeltek oda rá eléggé stb, a gyerek oxigénhiányos volt, mert későn vették észre, hogy a tesóm méhe ödémás és akkor kezdték masszírozgatni, amikor már tolófájásai voltak stb....) én konkrétan félelemből akartam saját dokit. sztem ha nem vagy elégedett, akkor nem érdemli meg, hogy ennyit fizess neki. lehet, hogy 32 hetesen már nem könnyű dokit találni, de sztem nem lehetetlen. mindenképp érdemes megpróbálni. merre laksz, bpen?
2012. júl. 20. 18:10
 12/14 nihilistahedonista ***** válasza:
100%

Felháborító amiről írsz.

Bátran válts orvost, sőt nagyot mondok: ne is fogadj dokit! sokkal inkább megérdemli egy szülésznő, vagy egy dúla, egy segítőtárs a köszönetet, mint egy doki. pláne hogy a köszönet sajnos jelen esetben pénzt jelent...

Ez az egyik. A másik meg az, hogy az ügyeletes doki lehet, hogy még ezerszer kedvesebb és szimpatikusabb lesz! Akkor és ott majd eldöntöd, hogy akarsz e neki pénzt adni.

Még hogy kikötni előre, hogy ennyit meg ennyit kér. Ráadásul nem segít semmit, nem beszélgettetek a szülésről...

Az NST-re pedig kérj beutalót a kerületi rendelőbe, hagyjon békén a francba a magán pénzlehúzásával...pfff.

Elmesélem, hogy az én esetemben hogy volt. Kamaszkorom óta ugyanaz a nőgyógyászom, egy lehengerlő fickó, jópofa, alapos, és nagy tekintély a szakmában. Megkérdeztem szülhetek-e nála, és sokat sejtetően azt mondta nem...később megtudtam, hogy rettentő drága a szülés nála, de ezt nem ő alakította így, hanem a szülő nők. Tőlem pedig, (ismerte az anyagi helyzetemet) ezért nem fogadta volna el, így nem vállalt el.

A szülésznő akit felfogadtam, mikor hajnali egykor felhívtam, hogy akkor most start van, azt mondta ok, pakoljak össze, irány a kórház, ő nem tud jönni mert a lánya MÁSNAP DÉLUTÁN ballag, majd lesz bent más.

Akit ígértek sem jött meg, így egy szülésznő hallgatóval és egy ügyeletes dokival kezdtük el a szülést, ami 5 órán belül meg volt, és csak a legvégére ért be egy szülésznő, akit azóta is csak ajánlani tudok, egy csodálatos nő volt.

0, azaz NULLA forintba került a szülésem, a Szent Imre kórház szülészetén. Amint beléptem mindenki vattába csomagolt, óvott, szeretett, segített. Senki nem volt felfogadva...

Ha még tudsz, akkor fogd magad, és menj el egy szüléselőkészítőre a Szent Imrébe, ott mindent amit eddig pénz fejében sem tudhattál meg, elmondják neked ingyen és bérmentve... [link]

Kívánom, hogy akárhogy dönts, és akárhova menj, egy csodálatos szüléssel jöjjön világra a babád!

2012. júl. 21. 21:49
 13/14 anonim ***** válasza:

szia

valóban ez így nem jó amiről írsz!hasonló szituban voltam én is, én 28 hetesen váltottam és milyen jól tettem....olyan dokit fogtam ki/ajánlották aki a felét kérte az előzőnek 5500/alkalom,amit lehetett a kórházban ingyen csinált és a szülésért sem fix tarifát kért...amennyit elbír a kassza ezt mondta...a bentölktött 3 napon mindennap bejött,érdeklődött nagyon-nagyon ajánlom!az Istvánba szülész ha kell elérhetőség írj!!!

2012. júl. 22. 09:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem bátran válts, de, ha nem vállal senki, akkor se aggódj. Az ügyeletes is el fog látni, sőt, lehet, hogy jobban, mint a Te dokid. Én is hasonló cipőben jártam, mint Te, csak én nem mertem váltani. Úgy alakult, hogy a dokim nem jött a szülésre, mert hosszú hétvégézett és az ügyeletesnél szültem, aki sokkal szimpatikusabb is volt. Minden rendben volt. Császárral szültem. Nem hagytak sokat szenvedni, pedig nem volt magándokim, aki rögtön vitt volna a műtőbe. Én a János kórházban szültem. A kórházat ajánlani tudom csak. HA gondolod priviben küldök egy nagyon kedves doki elérhetőségét is, aki nem pénzéhes. Ha elmondod, hogy mi a gondod, Ő meg fogja érteni. Sok boldogságot Neked!

2012. júl. 22. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!