Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az egesz szulesben a gatvarras...

Az egesz szulesben a gatvarrastol felek. Ha kerek EDA-t, akkor is erzem a varrast?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 18:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A metszést nem éreztem mert kitolás közben vágott, amikor másra koncentráltam, a varrás előtt kaptam érzéstelenítő injekciót, úgyhogy egyáltalán nem éreztem. Mikor az kiment, utána még kb 1 hétig fájt és nem birtam ülni pár napig, de hidd el, nem a gátvarrás lesz a legrosszabb. Ne félj tőle!!!
2012. júl. 17. 18:51
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Miért nem fogadsz egy szulesznot, akitől kerhetsz gatvedelmet? Én most fogadtam, nővérem nála szült, első babát, közel 4 kg-os baba volt, és egyetlen vágás sem lett rajta:) meg 3 ismerősöm van, aki gatvedelmet kert ő nála, és sikerrel jártak :)

Az EDA-ban az a rossz, hogy utána nem tudsz felkelni,kétezret kötnek be, nem tudsz lezuhanyozni. Ha meg anélkül szulsz, és esetleg gatvedelemmel, ahogy kijött a baba, megszűnik minden fájdalmad, megszulod a mehlepenyt is, rendbetesznek, és akar szaladhatsz is fürdeni,tisztalkodni :)))

17 hetes kismami

2012. júl. 17. 18:59
 3/11 anonim ***** válasza:
*katetert kötnek be. Ezt akartam írni:) nem kétezret :) csak a telefon kijavitott :)
2012. júl. 17. 19:00
 4/11 anonim ***** válasza:
katétert én is kaptam, pedig fájdalomcsillapítót nem, kivéve szurit a vágásnál. a varrás minden öltését éreztem ennek ellenére, de igazából hidd el nekem, hogy már mindegy volt. annyira nem érdekelt, mit csinálnak, hogy vmi hihetetlen. örültem, hogy megszűntek a fájások. emiatt ne kérj edát
2012. júl. 17. 19:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem éreztem a gátvarrást. Mondjuk kaptam helyi érzéstelenítőt, de azt se vettem észre, csak láttam a tűt. Az orvosom kérdezte, hogy érzek-e valamit?
2012. júl. 17. 19:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne felkelni EDA után???? Ez butaság. Én majd 5 éve szültem vele, ugyanúgy fel lehet kelni utána, és nem kellett katéter sem.

Viszont jobban éreztem a gátvarrást, mint mikor a második babával valami helyi érzéstelenítőt kaptam csak, mert ott nem kellett eda. Szóval a varráshoz mindenképp kapsz valami érzéstelenítőt. Egyébként nem vészes annyira szerintem. Szültem gátvédelemmel is, nem éreztem annyival jobbnak azt sem. Akkor is "birizgálnak" utána, mert ellenőrzik, hogy tuti nincs e repedés sehol.

2012. júl. 17. 19:34
 7/11 gabszem ***** válasza:
ugyanaz mint az ewlső válaszolónál.
2012. júl. 17. 20:01
 8/11 anonim ***** válasza:
A gátmetszést éreztem, mert nem igazán volt tolófájásom, ráadásul a metszéstől féltem a legjobban, így tudtam h mikor következik. A nyisszantás még most is a fülemben van. A varrásnál kaptam érzéstelenítő injekciót, az elején tök jó volt, abszolút nem éreztem semmi. De mivel kívül-belül repedtem, így a varrás 40 percre sikeredett, hát mit ne mondjak az utolsó negyed órát végigsziszegtem :) Ettől függetlenül kibírható.
2012. júl. 17. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem éreztem a gátvarrást és a vágást sem, nekem az volt a "legkevesebb" az egész szülésben.
2012. júl. 18. 08:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam semmilyen érzéstelenítőt a szülés alatt (nem volt már idő EDA-ra), volt gátmetszés, amit nem éreztem, a szülés után pedig olyan eufória volt rajtam amiatt, hogy megcsináltam a szülést, hogy végig izegtem-mozogtam a gátvarrás alatt. Picit kellemetlen volt, de nem tudnám fájdalomhoz hasonlítani, végig dumáltam a dokinak, meg hitetlenkedtem, hogy meg tudtam csinálni a szülést, túl vagyok rajta. :-)

De nem vagyunk egyformák. Ne félj, ez a lényeg, az egész néhány óra alatt lezajlik, és a neheze igazából csak utána kezdődik. Nekem a szülés olyan volt, mint amikor túl vagyok egy nagyon nehéz vizsgán. Viszont az utána jövő hetek, hónapok, míg ráhangolódsz az új helyzetre, s a tested is visszaalakul, az húzósabb, de biztos ezt is mindenki máshogy éli meg.

2012. júl. 18. 16:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!