Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire volt nehez az elso...

Mennyire volt nehez az elso szulesetek? Kaptatok EDA-t vagy gazt?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 15:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

19 órát vajúdtam mindenféle érzéstelenítő nélkül. Az utolsó óra oxival ment, brutális volt, ágyrángatós, szájharapdosós.

Én voltam a legbüszkébb akkor, hogy igen megcsináltam egyedül, érzéstelenítő nélkül. Eszembe sem jutott h kérjek. Hiába volt fájdalmas, hiába hittem azt hogy meghalok ott a szülőágyon a fájdalomtól, ha megint szülésre kerül a sor, tuti nem kérnék semmit.

2012. júl. 17. 20:39
 12/15 anonim ***** válasza:
Semmit nem kaptam, mire beértem a kórházba annyira ki voltam tágulva, hogy a szülésznő közölte, hogy mire bekötik az edát megvan a baba :D De nem bánom egyáltalán, mert kibírható volt nélküle is. Nekem a vajúdás "jó" volt, komolyan mondom inkább vajúdnék minden hónapban, mint menstruálnék (nekem a mensim iszonyatosan fájdalmas mindig), ami durva volt, az a kitolási rész (egyrészt nagyon sok tolófájást el kellett lihegnem, így elfáradtam, másrészt gátvédelmet akartak, így sok fájáson keresztül jojózott ki-be a baba feje teteje, na az nem volt kellemes). Viszont így utólag azt mondom, hogy talán a végétől eltekintve a varrás jobban fájt, mint a szülés (40 percig stoppoltak így is kívül-belül)...
2012. júl. 18. 08:52
 13/15 anonim ***** válasza:

hasonlóan a 11-eshez:

18 órát vajúdtam-12óra ebből 4-5 perces fájások- utolsó 2 óra 1-2 perces tolók, ebből az utolsó fél órát oxyt kaptam, mert legyengültem már..:(

de nem kaptam semmilyen érzéstelenitőt, pedig a szülést előtt úgy 3 órával megreccsentem és sírva könyörögtem a szülésznőnek, dúlának, férjemnek, hogy adjanak, mert nem birom tovább..de csak homeós bogyókat adtak, mert előtte mondtam hogy ne adjanak:/ a bogyók meg semmit nem értek ekkora fájdalmaknál...

gátmetszésem se lett, csak elsőfokú gátrepedésem, szval a végén rájöttem büszke lehetek magamra! szülésznőm is azt mondta én vagyok a nap hőse!! merthogy pár óra alatt könnyen szülni az nem kihívás, de ezt végigcsinálni így nem mindenki tudja!;)

2012. nov. 23. 17:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó:"Pár óra alatt könnyen szülni,az nem kihívás".Szerintem meg ne legyél ennyire elszállva magadtól,és nem kellene a többi anyukát ledegradálni.Mindenki megszenved a babájáért,ki így ki úgy(hüvelyi vagy császáros),ki többet,ki kevesebbet.2 fiú+8 hetes kislány anyukája
2012. nov. 23. 18:05
 15/15 anonim ***** válasza:
ezt a szülésznő mondta, nem én mondtam és ő is azokra értette akik szinte versenyt csinálnak abból, ki milyen gyorsan szül meg (sokszor mindenféle beavatkozásokkal) és mindenhol ezt hangoztatják, mintha ez verseny lenne...és egyébként szerintem akinek nem inge ne vegye magára. akik nagyon hosszan vajúdnak nyilván más definicójuk van a fájdalomról, mint akik pár óra alatt szülnek..ezt látom a környezetemben is..
2012. nov. 23. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!