Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kaptatok szülés után valamilye...

Kaptatok szülés után valamilyen ajándékot a férjetektől vagy a családtól?

Figyelt kérdés

Olvastam az egyik kérdésben, hogy az illető ékszereket és még sok mást kapott a családtagoktól, mikor megszült.

Ez így szokott lenni, vagy ez csak egy kirívó példa volt.

Nálunk nincs kisbaba a családban- még- és nem tudom, hogy valóban van-e ilyen szokás.

köszi

2010. dec. 25. 11:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Hát felénk ez nem dívik. A babának szokás ajándékot vinni amikor meglátogatják, nem az anyának.
2010. dec. 25. 12:16
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen kaptam.Anyukámék sütöttek, főztek, férjem takarított, vasalt az első 6 hétben.Ennél nagyobb ajándékot nem kaphattam volna!
2010. dec. 25. 12:16
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem inkább a virágcsokor a bevett szokás, nálunk legalábbis ez.Nők is visznek a nőknek, mikor mennek a kórházba látogatni.Természetesen rokonok között.

Én inkább olyasmiről hallottam, hogy a kicsinek vesznek a családtagok fülbevalót ( manapság a kisfiúknak is - sajnos ), vagy a keresztelőre aranyláncot kereszttel ( katolikusoknál ).

Engem nagyon zavarba lehetne hozni ékszerekkel, nem szívesen fogadnám el, még közeli rokontól sem, inkább a babának adjanak ajándékot, ha már ennyire nagyvonalúak.

:)

33 h km

2010. dec. 25. 12:19
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én lufikat szerettem volna a kórházba, de senkitől nem kaptam :( De aki jött, köszöntötte az apukát is (többnyire valamilyen alkoholos itallal :), és köszöntött engem is, igaz babacuccokkal, szóval ha úgy nézzük én nem kaptam semmit, csak apa, meg a baba. Nem mintha elvárnám, hogy kapjak bármit is, csak azt nem értem, apának miért jár pia, anyának meg babaruha.... Na mind1 :)
2010. dec. 25. 12:19
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

A lakást a barátok előző nap mielőtt hazajöttünk feldíszítették lufikkal, babaváró szöveggel, nagyon megható volt, egyből elsírtam magam.

Anyukám is hozott át ennivalót mielőtt hazaértünk, hogy ne kelljen főzni.

Ilyesfajta ajándékot nem kaptam, nem is értem miért kéne, nekem (is mint az egyik válaszolónak) a sok segítség, szeretet és a KISLÁNYUNK volt a legnagyobb ajándék.

2010. dec. 25. 13:40
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk se divat ez. Mikor szültem, akkor még virágot se hozhatott be a férjem, nem lehetett behozni az osztályra. Így mikor kimentünk a kórházból, akkor várt egy csokor virággal, meg a bent tartózkodás alatt hozott be egy halom édességet, gyümölcsöt, innivalót.

Mikor otthon voltunk már és jöttek a barátok, családtagok, akkor hoztak valami apróságot a férjemnek, a babának és nekem is.

2010. dec. 25. 13:50
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Egy szál rózsát kaptam 11 éve, egy kis kártyával, a mai napig megvan:)

Mellette a férjem takarított, ellátta a többi gyereket, mikor pl. két éve szültem.

2010. dec. 25. 14:19
 8/20 anonim ***** válasza:
71%
aaa, én túrót se kaptam :) a gyerekem apja akkor jött be a kórházba megnézni,mikor a lányom már 3 hetes volt (koraszülött lett a kis csöppem )
2010. dec. 25. 14:25
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én egy virágcsokrot kaptam a páromtól, fenyőágakkal díszítve azon kis karácsonyi díszek voltak, mert 22-én szültem és szenteste még bennt voltunk, lopott egy kis karácsonyi hangulatot a kórterembe.
2010. dec. 25. 14:41
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
a baba kapott én nem:-(
2010. dec. 25. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!