Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kaptatok szülés után valamilye...

Kaptatok szülés után valamilyen ajándékot a férjetektől vagy a családtól?

Figyelt kérdés

Olvastam az egyik kérdésben, hogy az illető ékszereket és még sok mást kapott a családtagoktól, mikor megszült.

Ez így szokott lenni, vagy ez csak egy kirívó példa volt.

Nálunk nincs kisbaba a családban- még- és nem tudom, hogy valóban van-e ilyen szokás.

köszi

2010. dec. 25. 11:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

nekem baratnőm az anyukájától kapott a nehéz szülése után egy szép nyakláncot, fülbevalót, gyűrűt - de csak anyukájától, aki tudta, mit vitt véghez a lánya! :-) szerintem ez nagyon kedves volt.

férje feldíszítette a lakásukat.

nálunk is apa ezt csinálta,díszített, takarított.

anyuék pedig engem is egy szál virággal vártak, hogy milyen ügyes voltam. és a sütés-főzés, ez is igazi ajándék.

a figyelem, szeretet és törődés, nekem ezek estek legjobban.

2010. dec. 25. 18:32
 12/20 A kérdező kommentje:

Szerintem is az a legszebb ajándék, ha a hazaérkező anya dolgát megkönnyítik valamivel. Sokszor ez többet ér, mit egy ékszer.

köszi a válaszokat

2010. dec. 25. 20:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőnél egy csokor virágot kaptam anyósoméktól, meg sok kaját:-))
2010. dec. 25. 22:30
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
7napom van meg a kiirtig,es felfedeztem apa titkat,mneglepijet.Nemreg kineztem 1gyonyoru arany gyurut es abba graviroztatja bele belulre a baba nevet(Sofia):)A csaladban tuti mindenkitol babas ajandekot fogok kapni.
2010. dec. 26. 07:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Hogy őszinte legyek, a párom szüleitől nem várok semmit se még pluszban, mert ők vették meg a kiságyat + babakocsit + az összes babaruhát, nekünk ez fillérünkbe nem került, ezért még mi érzünk hálát irántuk, hiszen nem lenne könnyű anyagilag az első időszak, ha ezek nem lennének meg; ellenben anyámtól egy telefonhívást nem kapok, még karácsonykor sem, ha én hívom, akkor áradozik a leendő unokájáról, de hogy vegyen valamit is akár a babaváró időszak, akár a szülés után az unokájának ( az nem érdekel, hogy én nem kapok tőle semmit, de legalább a babát nézhetné ), azt el nem tudom képzelni, így nem is számítok rá.

33 h km.

2010. dec. 26. 08:27
 16/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2010. dec. 26. 15:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
én egy tartósított virágot kaptam( azóta is megvan)mai napig szép emlék
2010. dec. 26. 20:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a párom hozott be a kórházba egy picike virágcsokrot, kicsi vázával együtt. Észre se vették a nővérkék a sok holmi között a kis polcon... De nagyon szép kis csokor volt, kiszárítottam, azóta is megvan!

Mikor már itthonra jöttek látogatók, akkor kaptunk mindannyian valami apróságot. Apa italokat, én bonbont, tusfürdőt, a kicsi ruhákat, játékokat. Anyukám egy hétig nálunk volt mikor hazajöttünk, főzött, mosott, takarított, mindent megcsinált!

A kórteremben volt egy csajszi, aki egyágyasban akart feküdni, de nem volt hely, így kénytelen volt közösbe feküdni. Na őt minden elképzelhető dologgal elhalmozták: óriási színes szalagos lufik, játékmackó, nagy cserepes virágok,... Ő feküdt a legszélső ágyon, és úgy nézett ki az a sarok, mint egy ajándéküzlet! Én ezt kicsit túlzásnak éreztem, főleg, hogy a kórházba hoztak be neki ennyi mindent! Ezek inkább otthonra valók lettek volna szerintem!

2010. dec. 27. 11:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én egy nagy csokor vörös rózsát kaptam a férjemtől,mikor hazamentünk a kórházból,meg persze pár hétig ő takarított,vásárolt,intézkedett,stb.

Anyukámék már előtte sok mindent vettek,pl. tőlük kaptuk a babakocsit,a kiságyba beszálltak,ruhácskákat és amikor megszületett,hoztak meleg ételt,hogy ne kelljen főzni.Anyósom is hozott mindig vagy ruhácskát vagy játékokat a babának és persze főtt kaját is.

Nekem ezek bőven elegek voltak és én sem hallottam még,hogy vki ékszert kapjon.

2010. dec. 27. 13:28
 20/20 anonim ***** válasza:

mi párommal már hónapok óta kapunk babaruhát, pelust, babakocsit, cumisüvegeket stb., pedig még meg sem szültem:)

egyébként az ékszer szerintem nem a legmegfelelőbb ajándék ilyenkor, tényleg inkább az édesség, virág, stb.

én páromtól virágot fogok kapni:)

2010. dec. 27. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!