Kaptatok szülés után valamilyen ajándékot a férjetektől vagy a családtól?
Olvastam az egyik kérdésben, hogy az illető ékszereket és még sok mást kapott a családtagoktól, mikor megszült.
Ez így szokott lenni, vagy ez csak egy kirívó példa volt.
Nálunk nincs kisbaba a családban- még- és nem tudom, hogy valóban van-e ilyen szokás.
köszi
nekem baratnőm az anyukájától kapott a nehéz szülése után egy szép nyakláncot, fülbevalót, gyűrűt - de csak anyukájától, aki tudta, mit vitt véghez a lánya! :-) szerintem ez nagyon kedves volt.
férje feldíszítette a lakásukat.
nálunk is apa ezt csinálta,díszített, takarított.
anyuék pedig engem is egy szál virággal vártak, hogy milyen ügyes voltam. és a sütés-főzés, ez is igazi ajándék.
a figyelem, szeretet és törődés, nekem ezek estek legjobban.
Szerintem is az a legszebb ajándék, ha a hazaérkező anya dolgát megkönnyítik valamivel. Sokszor ez többet ér, mit egy ékszer.
köszi a válaszokat
Hogy őszinte legyek, a párom szüleitől nem várok semmit se még pluszban, mert ők vették meg a kiságyat + babakocsit + az összes babaruhát, nekünk ez fillérünkbe nem került, ezért még mi érzünk hálát irántuk, hiszen nem lenne könnyű anyagilag az első időszak, ha ezek nem lennének meg; ellenben anyámtól egy telefonhívást nem kapok, még karácsonykor sem, ha én hívom, akkor áradozik a leendő unokájáról, de hogy vegyen valamit is akár a babaváró időszak, akár a szülés után az unokájának ( az nem érdekel, hogy én nem kapok tőle semmit, de legalább a babát nézhetné ), azt el nem tudom képzelni, így nem is számítok rá.
33 h km.
Nekem a párom hozott be a kórházba egy picike virágcsokrot, kicsi vázával együtt. Észre se vették a nővérkék a sok holmi között a kis polcon... De nagyon szép kis csokor volt, kiszárítottam, azóta is megvan!
Mikor már itthonra jöttek látogatók, akkor kaptunk mindannyian valami apróságot. Apa italokat, én bonbont, tusfürdőt, a kicsi ruhákat, játékokat. Anyukám egy hétig nálunk volt mikor hazajöttünk, főzött, mosott, takarított, mindent megcsinált!
A kórteremben volt egy csajszi, aki egyágyasban akart feküdni, de nem volt hely, így kénytelen volt közösbe feküdni. Na őt minden elképzelhető dologgal elhalmozták: óriási színes szalagos lufik, játékmackó, nagy cserepes virágok,... Ő feküdt a legszélső ágyon, és úgy nézett ki az a sarok, mint egy ajándéküzlet! Én ezt kicsit túlzásnak éreztem, főleg, hogy a kórházba hoztak be neki ennyi mindent! Ezek inkább otthonra valók lettek volna szerintem!
Én egy nagy csokor vörös rózsát kaptam a férjemtől,mikor hazamentünk a kórházból,meg persze pár hétig ő takarított,vásárolt,intézkedett,stb.
Anyukámék már előtte sok mindent vettek,pl. tőlük kaptuk a babakocsit,a kiságyba beszálltak,ruhácskákat és amikor megszületett,hoztak meleg ételt,hogy ne kelljen főzni.Anyósom is hozott mindig vagy ruhácskát vagy játékokat a babának és persze főtt kaját is.
Nekem ezek bőven elegek voltak és én sem hallottam még,hogy vki ékszert kapjon.
mi párommal már hónapok óta kapunk babaruhát, pelust, babakocsit, cumisüvegeket stb., pedig még meg sem szültem:)
egyébként az ékszer szerintem nem a legmegfelelőbb ajándék ilyenkor, tényleg inkább az édesség, virág, stb.
én páromtól virágot fogok kapni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!