Akkor, ott azt mondtam, hogy nem szeretnék többet szülni, de rá pár napra és így 2 évvel azt mondom, hogy annyira nem volt vészes:-). Eda-t kaptam, de a tolófájást attól még érzi, aki azt kap és Nekem az volt ami nagyon fájt.
2012. júl. 17. 15:38
3/15 anonim válasza:
Nem kaptam semmit, de oxitocint igen. Durva volt, néha a falat kapartam. Összesen 12 órát vajúdtam, ebből 8 óra volt oxitocinnal. Kemény volt, de nem emiatt nem szeretnék újra szülni.
2012. júl. 17. 15:40
4/15 anonim válasza:
Végül császár lett, de 3 órát vajúdtam, és kértem volna EDA-t ha be tudom fejezni természetesen a szülést (a férjem orvos, ő is erre biztatott, ugyanis teljesen veszélytelen fájdalomcsillapítási módszer). Baromira fájt.
A császárhoz viszont először EDAt szúrtak, abszolút nem okozott fájdalmat, ill. csak egy icipici ideig tartó villámlásszerűt, de abszolút nem volt rosszabb, mint pl. egy vérvétel. A gáz semmit nem ér. Később altattak, mert nem hatott elég gyorsan az EDA, a babát viszont mielőbb világra kellett segíteni. Szóval a szülésnél használható összes anesztéziát kipróbáltam. :D
2012. júl. 17. 15:43
5/15 anonim válasza:
Nálunk nem adnak semmit. Természetes szülés pártiak, na persze, meg ez az olcsóbb, egyszerűbb, komolyan, mint az őskorban.
Ja, de oxitocint azt kaptam, mert azt meg adnak, ha kell, ha nem, mert akkor az orvos előbb szabadul, hogy a nő mit szenved, az nem számít.
2012. júl. 17. 15:44
6/15 anonim válasza:
Én semmit nem kaptam, nem is lett volna rá idő, mert már 3 ujjnyira tág voltam, mire beértünk a kórházba. A hátralévő 7 ujjnyit 1 óra alatt tágultam (hát az nem volt egy leányálom), viszont rá fél órára megvolt a kisfiam. Szóval én - a magam másfél órás vajúdásával és fél órás kitolással - elég jól megúsztam:)
2012. júl. 17. 16:57
7/15 anonim válasza:
nem kaptam semmit, csak helyi érzéstelenítőt a vágásnál. 3 helyen vágtak, nem tágultam 2,5 ujjnál már tolófájásaim voltak, beszorult út közben, úgy taposta ki belőlem a doki a gyereket, azt hittem mindketten meghalunk. összesen 16 óra volt, ebből 2-3 volt olyan, ahol azt hittem itt a vég. első mondatom az volt utána, hogy többet nem szülök. na azóta eltelt 10 év és 7 hónapos terhes vagyok, rettegek... de akkor nagyon vékony voltam és remélem, hogy a második már nem lesz ilyen szörnyű
2012. júl. 17. 17:48
8/15 anonim válasza:
Kaptam EDA-t,ám anélkül se lett volna vészes(ezt a doki is mondta).Az első fájástól a baba megszületéséig 4 óra telt el.Volt pici gátmetszésem(2 öltésnyi,belső sérülés semmi),azért volt jó az EDA,mert a varrásból,meg a matatásból semmit nem éreztem.A 2. babám is gyorsan érkezett(3 óra alatt),úgy volt,hogy kérek EDA-t,de aztán úgy gondoltam ki lehet ezt bírni.1 óra volt durva,de szerencsére nem volt gátmetszésem sem,így utána sem hiányzott.Remélem most még gyorsabb lesz,ám az EDA most is a pakliban van(remélem nem fog kelleni)...29hkm
2012. júl. 17. 18:22
9/15 anonim válasza:
Érdekes, hogy a 6-os 10 ujjnyit tágult, én azt hittem az 5 elég...
Szóval 10 cm az 5 ujj, a félreértések elkerülése végett.
2012. júl. 17. 20:03
10/15 anonim válasza:
Én semmit sem kaptam, 7 órát vajúdtam, a kitolás fél óra volt, igaz kívül is szakadtam, hiába volt gátmetszés, megfogadtam, hogy engem soha többet nem vesz erre rá senki még egyszer az életben. Most már nem vagyok ennyire eltökélt :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!