Milyen bugyit és betétet vegyek a kórházi csomagba (+itthonra)?
Eddig minden amellett van hogy normál szülésem lesz , a szülésznőm nem nagy gátmetsző, így csak nagyon muszáj esetben lesz vágásom.
Mivel készüljek? Annyi minden infót hallok, nem tudom mit vegyek?! pamut bugyi, hálós bugyi, eldobható bugyi, tena betét, rendes betét...szerintetek mit vegyek?
Én a kórházba hálós Tena bugyit vittem és óriás Tena betétet mellé. Kellett is.
Saját hálóinget nem voltam hajlandó felvenne, mert mindegyiket féltem és nem akartam összevérezni. Mondjuk itt a gyakori kérdéseken emiatt már le lettem hülyézve, mert a sok kismama, akik még szülés után is csak a kinézetre tudnak gondolni, azok szerint ez gusztustalan.
hát engem nem érdekel hogy fogok kinézni, sztem mással leszek elfoglalva:) férjem meg már most imádja az eldobható bugyut, azt mondja tökre imád benne már most ha elképzel benne:D
szereztem be közben minit és extrát is, illetve az eldobhatót, mondjuk az dm-st sikerült. köszönöm a válaszaitokat és tanácsaitokat!
off: 10-es: ez az alapbeállításom és szülésznőm is metszésellenes, azaz ha lehet szereti elkerülni. most sógornőim persze riogatnak, hogy igenis ezen át kell esni, mert különben felrepedek a fenekemig......:S
ha metszenek, ha nem, az erős folyás akkor is van, ugye?mivelhogy ürülünk ki...?!
10-es vagyok. A vérzés nem függ össze a gátmetszéssel, nyilván, a méhed ahogy húzódik össze, úgy ürül belőle a trutyi. Lehet hogy egy hét múlva múlva gyakorlatilag elmúlik, aztán még 4-5 hétig újra és újra megerősödik a vérzés, néha elönt, aztán megint abbamarad.
Azt hiszem, a hálós bugyi a gátmetszésnél annyival jobb, hogy könnyebben szellőzik a seb.
Ha repednél, azt menet közben látni fogja a szülésznő, és inkább vág. De ha úgy látja, hogy menni fog, akkor rád szól hogy lassíts a kitolásnál, majd mondja, mikor tolj és mikor ne. :)
Nekem most az utolsó szülésemnél 6 hétig tartott a vérzés. Nagyon utáltam már a végére.
Az elején a hálós bugyinak már oltárt akartam emelni, annyira jó volt.
:D hehe, oltár ez jó! :)
köszönöm az infókat!
bent voltam egy gyógyászati segédeszközös boltban, apukának akartunk apás szettet, nézegettem egy tena nadrágbugyit-csak úgy, mivel már vettem- erre a nő mondja nem kell az magának. mondom nem is kell mert már van:) mondom azért a tena betét biztosan jobb lesz felfogni a vérzést/folyást, mint valami sima.. erre ő: jaj hát feleslegesek ezek, nem olyan biztos ám, hogy egyáltalán kell betét...mondom na jó, ebbe nem megyek bele....de kérdem én: akkor mégis hova megy elpárolog?? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!