Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy működik a Barossban a...

Hogy működik a Barossban a császár?

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem segíteni? Az lenne a kérdésem, hogy császár után mennyi ideig nem engedik, hogy mozgasd a fejed, felülj, felállj? Mennyire körültekintőek, hogy zajlik ez az egész? Köszönöm!
2012. júl. 12. 13:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Császárral mindenhol még aznap fel kell kelned, olyan nincs, hogy nem mozgathatod a fejed, stb. Csak egész kivételes esetben nem szabad felkelni az elsö napon, ha valami komolyabb szövödmény van. Ugyanis ha nem kezdesz el idöben mozogni, összenövések lehetnek belöle.
2012. júl. 12. 13:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem 10-kor csinálták, 11-re voltam kész. Az intenzíven adnak mindenkinek kis szívószálat, hogy még iváshoz sem kelljen felemelni a fejedet. Ha jól emlékszem, kora délután lemosdattak (engem még tartani kellett, mert hatott az érzéstelenítő és nem éreztem a lábaim), aztán a látogatás előtt már fel kellett kelni és elvánszorogni a mosdóhoz megmosni magunkat (5-kor volt a látogatás), úgyhogy onnantól kezdve már fel lehetett emelni a fejem. Nagyon aranyosak voltak az intenzíves nővérek, szerintem az egyik legjobb csapat az egész klinikát tekintve, nagyon segítőkészek voltak mindenben. A látogatásnál már fel is hozták a császáros anyukák babáit egy picit megbabusgatni, aztán visszavitték a csecsemőosztályra. Éjszakára kaptunk altatót vagy nyugtatót, így mindenki könnyen elaludt.Másnap hajnalban ébresztő, hőmérőzés, reggeli, fürdés és mehettünk le a gyerekágyas osztályra. Ha még valamire kíváncsi vagy, írj, válaszolok szívesen. Hogy megnyugtassalak, nekem csupa jó élményem van a császárral kapcsolatban :)
2012. júl. 12. 13:26
 3/13 anonim ***** válasza:

A műtét után 6 órán keresztül nem emelheted a fejed, 6 óra után fel kell állni, és el kell menni megmosakodni. Ez a legrosszabb rész, de jobb ha nem hagyod el magad, mert úgy gyorsabb a felépülés. (Nekem már 2 babám született császárral)

Kb 24 órán át a császár utáni őrzőben vannak a császáros anyukák megfigyelésen. Délután egyszer felviszik a babákat, ekkor aki tudja megpróbálhatja cicire tenni a babát, de itt ebben még nem segítenek.

Ha minden rendben van 24 óra elteltével lehet átköltözni a gyermekágyas osztályra, és onnantól 0-24 rooming-in van. Ha a baba és a mama is jól van a műtét utáni 5. napon haza lehet menni.

2012. júl. 12. 13:26
 4/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Jaj tényleg az az esti nyugtató/altató kombó, na az nagyon király!!! :D

2012. júl. 12. 13:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Elsőt pontosítanám.

6 órát kell mozdulatlanul feküdni (de tényleg, csak jobbra-balra forgathatod a fejed, emelni egy picit sem).

Viszont amint letelik az idő, azonnal megelemlik az ágy fejét, majd kb. negyed óra múlva jön két nővér, és kiszállítanak.

Kb. csillagokat látsz, hasizmod 0. Az első 24 óra emiatt nagyon kemény, de minél többet gyakorolsz (én pl. azt 'játszottam', hogy egyszer jobb, másszor bal oldalon szálltam le az ágyról), annál könnyebb.

Segítenek mosakodni, de pl. pisilni már egyedül kell (miután kiveszik a katétert). 20 perc egy betétcsere, olyan suta vagy.

Nekem a műtét nagyon sz*r volt, de nem írom le, mert ez egyedi volt.

Nekem az volt a legrosszabb, hogy a baba 2 emelettel alattad van, 12 órát a császáros őrzőben kell tölteni, és csak utána lehettek együtt a gyermekágyon.

2012. júl. 12. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok, nekem két császárom vol, de egyszer sem volt ilyen, hogy nem emelhetem fel a fejem. Ennek mi értelme lenne? (Komolyan nem tudom:)
2012. júl. 12. 13:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Gerincközeli érzéstelenítésnél nem lehet emelni, mert akkor csillapíthatatlan migrén jön rád, állítólag elviselhetetlen.
2012. júl. 12. 13:36
 8/13 A kérdező kommentje:
De jó fejek vagytooook! :) Köszönöm a gyors és számomra kielégítő válaszokat! Nekem is volt egy császárom már a Bajcsyban, ott 12 óra múlva kellett felállni! Most pedig nagyon hezitálok a Bajcsy és a Baross között, mert szeretnék simán szülni, viszont nem tudom, hogy a Bajcsy mennyire van felkészülve egy esetleges (akár életmentő) műtétre! Viszont én anno azt hallottam valakitől, hogy a Barossban 24 órát !kell! feküdni császár után, de megnyugtattatok, hogy nem így van! Mert azért erre is fel szeretnék készülni ha császározni kell.... Kedves 3-as válaszoló leírnád, hogy Neked a második babád is miért lett császáros, hogy élted meg (gondolok arra, hogy igaz az, hogy a 2, császár után már nem "annyira" fáj stb....)? Ja meg még az a kérdésem, hogy katétert tesznek fel utána igaz? Köszönöm!
2012. júl. 12. 13:40
 9/13 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. A katétert még a műtétnél teszik fel, miután elérzéstelenítettek, tehát nem fogod érezni a felhelyezést.
2012. júl. 12. 13:48
 10/13 anonim ***** válasza:
én nem tudok semmit a Barossról,de az tuti hogy azért nem lehet emelgetni a fejet,mert kibírhatatlan fejfájás jön rá az emberre,amire gyógyszer sincsen!
2012. júl. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!