Hogy működik a Barossban a császár?
A műtét után 6 órán keresztül nem emelheted a fejed, 6 óra után fel kell állni, és el kell menni megmosakodni. Ez a legrosszabb rész, de jobb ha nem hagyod el magad, mert úgy gyorsabb a felépülés. (Nekem már 2 babám született császárral)
Kb 24 órán át a császár utáni őrzőben vannak a császáros anyukák megfigyelésen. Délután egyszer felviszik a babákat, ekkor aki tudja megpróbálhatja cicire tenni a babát, de itt ebben még nem segítenek.
Ha minden rendben van 24 óra elteltével lehet átköltözni a gyermekágyas osztályra, és onnantól 0-24 rooming-in van. Ha a baba és a mama is jól van a műtét utáni 5. napon haza lehet menni.
Előző vagyok.
Jaj tényleg az az esti nyugtató/altató kombó, na az nagyon király!!! :D
Elsőt pontosítanám.
6 órát kell mozdulatlanul feküdni (de tényleg, csak jobbra-balra forgathatod a fejed, emelni egy picit sem).
Viszont amint letelik az idő, azonnal megelemlik az ágy fejét, majd kb. negyed óra múlva jön két nővér, és kiszállítanak.
Kb. csillagokat látsz, hasizmod 0. Az első 24 óra emiatt nagyon kemény, de minél többet gyakorolsz (én pl. azt 'játszottam', hogy egyszer jobb, másszor bal oldalon szálltam le az ágyról), annál könnyebb.
Segítenek mosakodni, de pl. pisilni már egyedül kell (miután kiveszik a katétert). 20 perc egy betétcsere, olyan suta vagy.
Nekem a műtét nagyon sz*r volt, de nem írom le, mert ez egyedi volt.
Nekem az volt a legrosszabb, hogy a baba 2 emelettel alattad van, 12 órát a császáros őrzőben kell tölteni, és csak utána lehettek együtt a gyermekágyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!