EDA-val szülni, vagy nélküle, ez itt a kérdés!?
A mi kórházunkban nem volt lehetőség semmiféle fájdalomcsillapításra, se gáz, se EDA. :(
Mivel nagyon elhúzodott a dolog a végén kaptam oxit, na ott meg majd össze....-tam magamat. Végül császár lett. Nem szívesen gondolok vissza a szülésre. :(
első szülés, 0 fájdalomcsillapítás, 0 oxi, magzatvíz elfolyásától számított 5,5 órán belül megvolt. nem fáj, tágultam rendesen, nincs vágásom sem, szülőszobán eltöltött 2 óra után saját lábamon sétáltam be a szobámba, ahol ülve fogyasztottam el az ebédemet. ilyen szülést bármikor, bármennyit bevállalnék :)
persze, tényleg egyénfüggő hogy ki mennyire bírja a fájdalmat.
nekem kifejezetten tetszett, hogy pontosan tudtam és éreztem a fájdalmat, így tudtam mikor kell nyomnom. legközelebb sem kérnék fájdalomcsillapítást.
Négyszer bírtam ki nélküle, és szerintem nők milliárdjai csinálták végig nélküle. Nem értem mire a para.
Fájni fog, az tény. Na és?
Első gyermekes fiatal anyuka vagyok. Nagyon kicsi volt a fájdalomküszöböm. Egy menstruációs görcs volt hogy fél napra ágynak döntött. :-/
Féltem a szüléstől. Az ismeretlentől. A rémtörténetekről nem is beszélek, amiket duruzsoltak a fülembe.
42 hétre született a babám. Borzasztó ideget megettem már az utolsó pár napban, ez inditotta el a szülést.
Burokrepesztéssel, oxival, végül 15 óra alatt született meg a kisfiam. Kegyetlenek voltak a fájások, de mégis mindenféle érzéstelenítő nélkül szültem meg! Én nem is szerettem volna eda-t. Sokezer éve, és napjainkban is millióan szülnek így. És akármennyire is fájt, a legszebb emlékem marad. Ha ránézek a fiamra nap mint nap elmondom, büszke vagyok magamra és érte 100-szor újra átélném! ;-)
Szülés után 1 órával már törökülésben ültem az ágyon. A szülésznő nem hitt a szemének... Minden fájdalmam elillant amikor megláttam a gyermekemet!
Ez az én történetem. Nem kell lepontozni! Csak szerettem volna egy pozitív választ írni. Semmi bajom azokkal a nőkkel sem, akik kérik az eda-t. Mindenki másképp gondolja és érzi ezt a dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!