Hogyan büntetnek a hálapénzért?
Tegnaptól lépett érvénybe a törvény miszerint büntetés jár a hálapénzért. De most mégis kinek? Aki adja vagy aki elfogadja? Nem mind1!
Ahol én szülök abban a kórházban még ilyenről hallgatnak.
39h km
Ad számlát?
Nem.
tehát adócsalás.
Kedves Balázs,
hogyan lehet bebizonyítani, hogy kért tőled pénzt? Sehogy. Azt, hogy elfogadta? Sehogy, hacsak nem veszed fel videóra, de lássuk be, ez irreális. Utálom a rendszert (orvosként), de ilyen szabályozással nem lehet tenni ellene. Bérkompenzációval igen, hiszen az alapvető gyakorlat a korrumpálódás elkerülésére az az, hogy a béreket a megvesztegethető szint fölé emeljük. Ez itthon nem fog megtörténni, így a. lesz hálapénz, b. el fog menni a maradék orvos is (mert elmennek, az egészen biztos).
Egyébként azt is érdemes látni, hogy a hálapénz önmagát tartja fent. Azért hagytam el a szülészetet, mint szakmát, mert azzal kellett találkoznom, hogy ha nem kértem "pluszokat" a szülésekért, akkor nem megfelelőlenek titulálták a szakmaiságomat. Ez is érdekes szempont a problémakezeléshez.
Túl komplex problém, jelen törvény pedig egyszerűen csak értelmetlen, és semmit nem ér. Minden szabályozásnak annyi értelme van, amennyit betartanak belőle. Nos, ebből semmit nem fognak.
Üdv kedves Orvos!
A hálapénz intézménye mint komplex dolog. Nagyon nehéz ügy,mert ez nálunk egy elvárt és elfogadott dolog, pedig szerintem nagyon nincs jól. Orvos kap fizetést. Éljen meg abból. Hisz ezért kap fizetést. Persze ilyenkor lehet jönni azzal, hogy de az a pénz semennyi. És ez igaz is, de ezzel sokan vannak így. Manapság egy orvos elvárja, sőt megköveteli a hálapénzt. Pedig mi átlag emberk akik nem az élet császárai se keresünk jól. Sőt. Keveset keresünk .Ha hazaviszünk nettó 90 000 forintot akkor már igen jó. És ebből kéne adni pénzt egy orvosnak, hogy végezze a munkéját amit amúgy is megfizetnek? Nekem ki ad pénzt azért a takarítok vagy kiszolgálok valakit? Tudom ezt lehet demagóg álláspontnak hívni, de ez akkor is így van. Persze egy orvos vagy egy nővér sokat dolgozik és sokat tanult, hogy ott legyen ahol.
De egy biológus vagy egy kémikus is tanulannyit mégis a Magyarországi körülményeik nem jók. sőt. és ők senkitől se kapnak hálapénzt hiába fedezik fel közvetve egy gyógymódot vagy bármi egyebet.
A hálapénz intézménye rossz és büntetni kell azt aki kér. Főleg azt aki kér. Vagy követel. Hisz ha már te is említetted maradjunk a szülészetnél. Ha NEM fizetsz az orvosnak akkor előfordulhat, hogy orvos nélkül szülsz ha nem fizetsz a szobáért lehet, hogy a folyosón dekkolsz.
Vagy egy saját példa. Most egy rokonom kórházban van. Idős lábtörés szokásos dolog. Még lábra nem tud állni és egyéb bajok miatt is még kórházi ápolásra szorul. Tegnap az orvosa közölte vele, hogy holnap mennie kell, mert csak. Bementünk intézkedtünk és kiderült, hogy az orvos pénzt akart. Mi meg feljelentést akartunk. Hirtelen már nem is akart pénzt. Lehet ér valamit a törvény.
De tény, hogy eléggé megfoghatatlan. Új generáció kell hozzá mind orvos és mind beteg részről...
Balázs81 -ez komoly??? pénzt hogy még maradhasson az idős rokon???? :O gondolom ezekután jól meggondolja a doki hogy mit mond.
tény hogy sehol, senki nincsen megfizetve az országban. én nem vagyok orvos, de azért (bukás nélkül) 18 évet tanultam. most gyeden vagyok, nem tudom visszavesznek e ősszel.
de nézzük csak meg: az emberek átlag kézhez kapnak 80-90ezret. ebből fizetnek ki mondjuk egy szülésért 50-100ezret. de csak azért hogy figyelmet kapjanak! én sosem kaptam semmit. ahol dolgoztam, ott több milliárdok forogtak, több milliárdos adóbevétellel.
az a baj, hogy mást sem hallani csak hogy az orvos nincs megfizetve, de életet ment és közben nem látjuk, hogy egy egyszerű takarítónő vagy lakatos munkájára is szükség van akik szintén nincsenek megfizetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!