Hogyan büntetnek a hálapénzért?
Tegnaptól lépett érvénybe a törvény miszerint büntetés jár a hálapénzért. De most mégis kinek? Aki adja vagy aki elfogadja? Nem mind1!
Ahol én szülök abban a kórházban még ilyenről hallgatnak.
39h km
Szerintem semmi értelme ennek a törvénynek.
Persze, jó lenne, ha nem kéne súlyos pénzeket letennünk azért, hogy normálisan ellássanak, odafigyeljenek ránk, de hogyan fogják bebizonyítani és ki fog feljelentést tenni?? Mondjuk én szülök, adok a nődokimnak pénzt, aztán meg feljelentem, hgy elfogadta?? Vagy ha véletlenül tudomására jut mondjuk egy kollégájának, akkor Ő fog feljelentést tenni?? Vagy hogy??
Hallgatni is fognak.....
Már éppen ideje,hogy lépjenek valamit.
CSak ettöl függetlenül elfogják fogadni a pénzt.......Ugyan kitöl tudnák meg,na meg bizonyítani,hogy pénzt fogadtak el.
"Szinte minden magyar kórházban engedélyezték vagy engedélyezni fogják a hálapénz elfogadását - közölték az intézmények vezetői. A hálapénz adása vasárnaptól bűncselekménynek számít, hacsak a kórházigazgatók nem döntenek másképp. A legtöbb kórház vezetése úgy döntött, nem áll a paraszolvencia útjába.2
Magyarul nem téged büntetnek meg, ha adsz, hanem az orvost, aki elfogadja. Nyilván csak akkor, ha 1) Nem engedélyezett az adott intézményben (ugyebár itt a kórházról beszélünk) vagy 2) nyilvánosságra kerül, hogy te "lefizetted" az orvost.
Elméletileg azért fizeted a TB-t, hogy normális, rendes ellátásban legyen részed. Természetesen ez már a "fizetés" és "ellátás" címszavak alatt érvényét vesztette, mert a TB-ről is új rendelkezések látnak napvilágot.
Ha adsz hálapénzt az orvosodnak/szülésznődnek, akkor javaslom a kis borítékos változatot és a teljes diszkréciót! Ez jelenti azt, hogy ideje a varratkészítésre összerakni a lóvét!
Boldog babázást! :)
Itt egy kis infó a kórházakról:
"Az MTI összeállítása szerint kiadta az engedélyt a hálapénzek elfogadására többek között a fővárosi Uzsoki kórház, a váci, a nagyatádi, kecskeméti, nyíregyházi, békéscsabai, gyulai, hódmezővásárhelyi, dunaújvárosi és tatabányai kórház is. A kaposvári kórház vezetői szintén kiadták az engedélyt, de csak azzal a feltétellel, hogy fizetős, térítésköteles ellátások esetén még utólag sem kérhetnek hálapénzt az orvosok. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa szintén feltételekhez kötötte a hálapénz elfogadását: itt a hálapénznek nem lehet szabott ára, és az orvos nem teheti a hálapénzt kötelezővé.
Rengeteg további kórház vezetője közölte, hogy ugyan még nem született meg náluk az engedély, de tervezik, hogy rövid időn belül kiadják. Tervezik a hálapénzt engedélyezni a budapesti Szent János Kórházban, a kalocsai, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei, miskolci, makói, marcali és egri kórházakban is. Szegeden, az egyetem klinikáin is megszülethet az írásos engedély, de itt az érdekképviseletekkel közösen csak a jövő héten döntenek erről.
A Vas Megyei Markusovszky Kórház viszont központi állásfoglalásra vár, és annak megismeréséig nem tervezik a veszprémihez hasonló utasítás kiadását. Nagy Lajos, a kórház vezérigazgató főorvosa szerint ugyanis nem lenne szerencsés, ha az állami kézben lévő kórházakban eltérő módon kezelnék ezt a meglehetősen összetett kérdést.
Varga Ferenc, a siófoki kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség alelnöke szintén nem tartja elfogadhatónak, hogy a kórházigazgatók és kórházi vezetők "nyakába varrják" a döntést. Azt mondta, állami állásfoglalásra volna szükség. Ezért fordult a kórházszövetség a GYEMSZI-hez, amely a jövő hétre ígért tájékoztatást."
Köszi,én is így gondolom. :)
Aki akar úgyis ad bármi áron,mert én is (mint sokan mások) szeretném ha figyelnének rám,és normális kezelésben részesülnék.
Én azt is el tudom képzelni hogy majd a kollégák vagy a beépített emberek kamerával,fényképezővel követik a dokikat hogy bizonyítékot szerezzenek...
Olyanok mint az ÁNTSZ,látszólag mintha ott sem lennének,aztán egyszer csak felfedik magukat :) Vagy már sok krimit nézek?
Mindenesetre elég nevetséges ez az egész!
akkor , ha van fogadott dokim arra is vonatkozik?
szerintem nem, vagy most hogy is van ez?
azért fogadom fel, hogy foglalkozzon velem, ezért fizetség jár. szval nem bűntethetik meg a dokim ugye?
Ha a d számlát róla nem büntetik meg...
de nem ad.
Te egy olyan szolgáltatásért fizetsz ami ingyen van hisz van TB-d csak így hamarabb kapsz meg mindent.
És mi van akkor, ha én nem a kórházban, hanem mondjuk a 6 hetes kontrollon adom oda neki a hálapénzt?
Akkor nem a kórházban történik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!