Más gyereket is ok nélkül büntetnek az óvodában?
A gyerekem most fejezi be az óvodát. Kissé félénk, visszahúzódó (ezt tőlem örökölte). Nagyon szeret oda járni, de az utóbbi időben számomra furcsa dolgok történtek.
A gyerekem biciklivel megy az óvodába. Ezért reggel képes 15 perccel előbb felkelni és egyedül elkészülni (mert nálunk ez a feltétel a biciklizésnek), tényleg nagyon ügyes, dicséretre méltó. 2 biciklivel közlekedik. Az egyiket használtan kapta, gurul, de már nem az igazi. A másik új, mi vettük nemrég, hogy neki még a kistestvérének legyen, tehát vigyáz rá (pl. esőben a régit használja). Az oviban a gyerekek egy helyre rakják az oda-vissza fuvarra szolgáló járműveket (bicikli, roller stb.). Nekünk ez a biciklizés + munka, de ha a gyerekünk örömet leli benne, miért ne.
A lényeg az egésznek az, hogy az óvónéni odahívta a gyerekemet és megmondta, hogy másnaptól kezdve vigye át a biciklit ahol játszanak és azt használja ott (mivel kevés a közös bicikli, ezért ő szálljon be az övével). Mi itthon ezt elleneztük ( mert kb. 50 gyerekről van szó, a biciklijavításhoz pedig nem értünk). Megmondtuk neki, hogy mondja csak azt, hogy apa nem engedi. Nem akartunk semmilyen konfliktust az óvónénikkel a végére, azt gondoltuk, ha továbbra is csak oda "parkol" és nem viszi át akkor egyértelművé válik a válaszunk.
Pár nappal ezelőtt, odahívta az óvónéni és lerakatta vele a közös biciklit. Mivel a gyerekem aznap nem ment biciklivel, azt mondta neki, hogy soha többet nem mehet biciklivel az óvodába ha nem viszi oda a sajátját és azt használja a közös bicikli helyett. Tehát az én gyerekemnek nincs annyi joga mint a másiknak? Egy anyukával beszéltem aki kijelentette, hogy reggel az csak + munka lenne neki és miért biciklizzen más az ő 16 eFt-os biciklijével?
Másnap a férjem meg is mondta, hogy a bicikli oda-vissza útra szolgál, nem akart magyarázkodni (szerintünk nem rájuk tartozik). Látszott az óvónőn a sértődöttség. Nem vagyok velük haverkodó viszonyban, de én is érzek változást a viselkedésükön.
A legegyszerűbb lenne, ha nem járnánk biciklivel, de én nem akarom az én gyerekemet büntetni.
Hát nem tudom ti mennyiért vettétek a biciklit, de mi most akarunk venni a lányomnak és 15.000 forint alatt nem nagyon láttam. Bicikliboltban 20.000.- a minimum. Felháborítónak tartom, hogy az ovónéni kötelezni akarja a gyereket hogy a szülei tiltása ellenére ezt rakja be a közösbe! Az hogy az óvodának nincs pénze elég játékra már eleve szomorú, de így begyűjteni játékokat botrány!!! és az a szomorú hogy a gyerek issza meg a levét, mert vele azonosítja az óvónő a szülőt, akit ezen esetben határozottan nem kedvel:-(
Szóval erre nincs jó megoldás. :-(
Köszönöm a válaszokat.
Én is beszéltem az óvónővel (a másikkal, aki pont akkor nem volt ott) és megmondtam, hogy mi szülők nem szeretnénk, hogy ott használja a biciklit. Ő elkezdte magyarázni, hogy akkor felszabadulna egy bicikli és azt a biciklit csak az én lányom használná. Gondolom senki sem hiszi komolyan, hogy ez így fog történni? Már ő is ellentmondásokba keveredett ezzel a kijelentésével mivel a gyerekem csoporttársa odament az óvónénihez és kérte, hogy hozza át a biciklit, hogy ő használja. Erre az óvónéni nem azt mondta a gyereknek, hogy holnap hozd el a sajátodat és azzal bicikliz, hanem az én gyerekemet vonta kérdőre.
Igen és a történtek után 2 nappal a gyerekemet megbüntette az óvónéni, pedig csendes inkább visszahúzódó gyerek (sírva fakadt, mert nem szokott büntetést kapni). Ez véletlen lehet? Nem hiszem. A dada pedig az udvaron nem engedte, hogy a közös biciklivel biciklizzen.
Ezek után gondolom, hogy ballagáskor nem fogok az óvónőknek még jelképes ajándékot sem venni.
Az egész történetre csak annyit tudok mondani, nem hittem volna, hogy a XXI. században ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!