Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyereket is ok nélkül...

Más gyereket is ok nélkül büntetnek az óvodában?

Figyelt kérdés

A gyerekem most fejezi be az óvodát. Kissé félénk, visszahúzódó (ezt tőlem örökölte). Nagyon szeret oda járni, de az utóbbi időben számomra furcsa dolgok történtek.

A gyerekem biciklivel megy az óvodába. Ezért reggel képes 15 perccel előbb felkelni és egyedül elkészülni (mert nálunk ez a feltétel a biciklizésnek), tényleg nagyon ügyes, dicséretre méltó. 2 biciklivel közlekedik. Az egyiket használtan kapta, gurul, de már nem az igazi. A másik új, mi vettük nemrég, hogy neki még a kistestvérének legyen, tehát vigyáz rá (pl. esőben a régit használja). Az oviban a gyerekek egy helyre rakják az oda-vissza fuvarra szolgáló járműveket (bicikli, roller stb.). Nekünk ez a biciklizés + munka, de ha a gyerekünk örömet leli benne, miért ne.

A lényeg az egésznek az, hogy az óvónéni odahívta a gyerekemet és megmondta, hogy másnaptól kezdve vigye át a biciklit ahol játszanak és azt használja ott (mivel kevés a közös bicikli, ezért ő szálljon be az övével). Mi itthon ezt elleneztük ( mert kb. 50 gyerekről van szó, a biciklijavításhoz pedig nem értünk). Megmondtuk neki, hogy mondja csak azt, hogy apa nem engedi. Nem akartunk semmilyen konfliktust az óvónénikkel a végére, azt gondoltuk, ha továbbra is csak oda "parkol" és nem viszi át akkor egyértelművé válik a válaszunk.

Pár nappal ezelőtt, odahívta az óvónéni és lerakatta vele a közös biciklit. Mivel a gyerekem aznap nem ment biciklivel, azt mondta neki, hogy soha többet nem mehet biciklivel az óvodába ha nem viszi oda a sajátját és azt használja a közös bicikli helyett. Tehát az én gyerekemnek nincs annyi joga mint a másiknak? Egy anyukával beszéltem aki kijelentette, hogy reggel az csak + munka lenne neki és miért biciklizzen más az ő 16 eFt-os biciklijével?

2010. máj. 7. 13:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én bemennék és megmondanám az ovónőnek hogy mi a f.szt képzel... Hát de most komolyan, normális ez? Egyszerűen erre nem is tudok mit írni. Én tuti balhét rendeznék.
2010. máj. 7. 13:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
a probléma ha jól értem h nem akarjátok leharcoltatni a biciklit az óvodában?.....szerintem ezt meg lehet beszélni az ovónővel, h nem akarjátok h más használja és kész, ill. van neki is felettese, vele is lehet beszélni, nem tartom én se jogosnak, h a gyerekeddel tárgyalja ezt le, mivel ő még ezekhez a "játszmákhoz" kicsi, ő csak a Ti döntéseteket tolmácsolta!
2010. máj. 7. 13:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt úgy sokáig, hogy a lányom felvitte az oviba a saját biciklijét. Akárhányszor arra mentem, mindig más tekert a bicajjal, már nagyon elegem volt. Nekünk senki nem téríti meg, hogy letörnek róla ezt-azt, dobálják össze-vissza. Úgyhogy szerencsére a mama közel lakik, így oda tesszük be a biciklit. Egyáltalán nem kötelezhetnek benneteket, hogy a ti bicikliteket dobjátok be a közösbe, ellenkező esetben meg büntetés jár?! Ez nagyon felháborító! Beszélj az óvónővel, hogy ti ezt nem tartjátok helyesnek! Nálunk úgy volt, hogy kénytelen volt az ovi még pár bicajt, rollert beszerezni...
2010. máj. 7. 13:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Másnap a férjem meg is mondta, hogy a bicikli oda-vissza útra szolgál, nem akart magyarázkodni (szerintünk nem rájuk tartozik). Látszott az óvónőn a sértődöttség. Nem vagyok velük haverkodó viszonyban, de én is érzek változást a viselkedésükön.

A legegyszerűbb lenne, ha nem járnánk biciklivel, de én nem akarom az én gyerekemet büntetni.

2010. máj. 7. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
a gyereket én se büntetném.....az óvónő meg ha nem akarja megérteni, akkor ne értse, h nem akartok minden hónapban új biciklit venni.....olyan marha sokat keresnek biztos nekik meg se kottyanna....könnyi máséval verni a csalánt....
2010. máj. 7. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom ti mennyiért vettétek a biciklit, de mi most akarunk venni a lányomnak és 15.000 forint alatt nem nagyon láttam. Bicikliboltban 20.000.- a minimum. Felháborítónak tartom, hogy az ovónéni kötelezni akarja a gyereket hogy a szülei tiltása ellenére ezt rakja be a közösbe! Az hogy az óvodának nincs pénze elég játékra már eleve szomorú, de így begyűjteni játékokat botrány!!! és az a szomorú hogy a gyerek issza meg a levét, mert vele azonosítja az óvónő a szülőt, akit ezen esetben határozottan nem kedvel:-(

Szóval erre nincs jó megoldás. :-(

2010. máj. 7. 19:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is beszéltem az óvónővel (a másikkal, aki pont akkor nem volt ott) és megmondtam, hogy mi szülők nem szeretnénk, hogy ott használja a biciklit. Ő elkezdte magyarázni, hogy akkor felszabadulna egy bicikli és azt a biciklit csak az én lányom használná. Gondolom senki sem hiszi komolyan, hogy ez így fog történni? Már ő is ellentmondásokba keveredett ezzel a kijelentésével mivel a gyerekem csoporttársa odament az óvónénihez és kérte, hogy hozza át a biciklit, hogy ő használja. Erre az óvónéni nem azt mondta a gyereknek, hogy holnap hozd el a sajátodat és azzal bicikliz, hanem az én gyerekemet vonta kérdőre.

Igen és a történtek után 2 nappal a gyerekemet megbüntette az óvónéni, pedig csendes inkább visszahúzódó gyerek (sírva fakadt, mert nem szokott büntetést kapni). Ez véletlen lehet? Nem hiszem. A dada pedig az udvaron nem engedte, hogy a közös biciklivel biciklizzen.

Ezek után gondolom, hogy ballagáskor nem fogok az óvónőknek még jelképes ajándékot sem venni.

Az egész történetre csak annyit tudok mondani, nem hittem volna, hogy a XXI. században ilyen van.

2010. máj. 9. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!