Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mielőtt szűlök, el kellene...

Mielőtt szűlök, el kellene intéznem, de ha nem tudom, akkor meg büntetnek?

Figyelt kérdés
Két hónapja mentem férjhez, most 37 hetes terhes vagyok, és a TB kártyám meg az adó kártyám még nincs át iratva a férjezett nevemre, csak a személyim. Ha igy megyek szülni ilyen iratokkal, megbüntethetnek?
2011. aug. 3. 17:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem fognak :) Lehet, hogy később, amikor a különböző dolgokat intézed, kissé meg fogja bonyolítani a dolgokat, de most, szüléskor nem. Az adataid maradtak a régiek, csupán a neved változott meg időközben. ettől ugyanúgy biztosított vagy és minden jár, ami férjezett néven léő papírokkal :)

Én pl. anno az útlevelemet csak akkor cseréltettem ki, mikor lejárt, így 3 évig lánykori névvel utaztam :)

2011. aug. 3. 17:59
 2/14 A kérdező kommentje:
akkor jó :) köszi szépen hogy válaszoltál nekem :) igyekszem elintézni még szülés előtt, mert baba mellett nehéz lesz, csak gondoltam rá kérdezek :)
2011. aug. 3. 18:02
 3/14 anonim ***** válasza:
Ne aggódj!Nekünk tavaly volt az esküvőnk,de még nekem sincs átíratva a tb kártyám meg az adó kártyám.
2011. aug. 3. 18:03
 4/14 anonim ***** válasza:
húha! Jó kérdés. Én is terhesen mentem férjhez, de 10 napon belül elintéztem. Nem tudom mennyi az erre adott ügyintézési idő, de jobb, ha felhívod a tb-t és az apeh-ot. Kérdezd meg, nehogy baj legyen. De lehet, hogy valaki meg tudja majd mondani :)
2011. aug. 3. 18:03
 5/14 A kérdező kommentje:
na most el bizonytalanodtam :) Utána járok, próbálom elintézni még előtte. Köszi nektek is :)
2011. aug. 3. 18:05
 6/14 anonim ***** válasza:

ha van ra penzed, www.elintezem.hu vagy valami ilyesmi a ceg, aki 10k-ért elintez asszem mindent, ha meger neked ennyit, vallald be oket

de en a helyedben nyugodt lennek, nem fognak megbuntetni :)

raersz vele

2011. aug. 3. 18:26
 7/14 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom 30 nap áll rendelkezésre, hogy bejelentsd a névváltozást hivatalos helyeken. Egyébként interneten lelehet tölteni mindkét nyomtatványt, ki kell töltened és postáznod a megadott címekre. 1-2 hét alatt kipostázzák, nem kell bemenned sehova személyesen, végül is a szám nem változik, csak a név.

32h km

2011. aug. 3. 18:32
 8/14 anonim ***** válasza:
szia.nyugi nem büntetnek meg.én most májusban mentem férjhez és július 5.én szültem.nekem is csak a személyim és a lakcimkártyám van megcsináltatva az adókártya és a tajkártya nem.én is úgy mentem szülni.semmi baj nem volt.meg amúgy is a tajkártya száma ugyan az marad hiába más a neved.
2011. aug. 3. 18:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is így mentem utaná apa elintézet az én tb kártyámat a babáéval együtt.
2011. aug. 3. 18:55
 10/14 A kérdező kommentje:
értem. Akkor tényleg nincs mitől tartanom, megnyugtató. Köszi :)
2011. aug. 3. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!