Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mielőtt szűlök, el kellene...

Mielőtt szűlök, el kellene intéznem, de ha nem tudom, akkor meg büntetnek?

Figyelt kérdés
Két hónapja mentem férjhez, most 37 hetes terhes vagyok, és a TB kártyám meg az adó kártyám még nincs át iratva a férjezett nevemre, csak a személyim. Ha igy megyek szülni ilyen iratokkal, megbüntethetnek?
2011. aug. 3. 17:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A tb kártyát azonnal megkapod kézbe, csak várd ki a sorod, mire ügyintézőhöz kerülsz:)

Az adókártyát meg kipostázzák, de csak akkor tudod intézni, ha a rendszer már férjezett néven lát(ha a személyid legalább 2hetes, akkor már azt is intézheted, nekem 4hét után postázták)

2011. aug. 3. 21:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Én 10 éve váltam el az első férjemtől,3 éve a másodiktól de az irataim még az "elsőférjes" nevemen vannak,nem szóltak még érte soha sehol.
2011. aug. 3. 22:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Az esküvő után átírattam a személyim és a lakcímkártyám. Több mint fél év után postai úton átírattam a tb kártyám. Már több mint 2 éve házasok vagyunk az adókártyám, jogosítványom, útlevelem (ami tavaly lejárt) még mindig a lánykori nevemen van még nem szólt érte senki pedig már igazoltattak :) Ha a NAV (APEH) küld nekem levelet már a férjezett nevemen jön.
2011. aug. 4. 08:58
 14/14 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi szépen :) Akkor nem kapkodok
2011. aug. 4. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!