Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek a győri...

Mi a véleményetek a győri kórházról?

Figyelt kérdés
Csornán szültem volna, egy hónap múlva. De bezárták a kórházat. Így Győrben kell szülni. Várom a véleményeket, tapasztalatokat a vajúdással, szüléssel kapcsolatban. Illetve miket kell vinni.

2012. jún. 27. 08:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nem te vagy a 37 hetes Kisalföld sms-es kismama? Ott is panaszkodott egy kismama, hogy júli 1-től nincs Csornán szülészet. Én a Bödecshez jártam, mert amikor a lányom született, itt volt Győrben, és nála lett meg, és tavaly a kisfiammal hozzá jártam magánrendelésre, mehettem volna Csornára szülni, de maradtam Győrben. Tényleg, Bödeccsel nem tudod, mi lesz? Visszajön-e esetleg Győrbe?

Na, a konkrét kérdésre is válaszolok: én összességében elégedett vagyok. A csecsemős nővérek nagyon rendesek. Vajúdni én igazából nem vajúdtam, mert éjjel 1-kor itthon elfolyt a magzatvíz, és egyből 2 perces fájások, 2-re kórházban voltunk, 2-30-ra meglett a kisfiam. 2 órát voltunk bent a szülőszobán, majd kivittek a kórterembe. Míg Csornán a babát szoptatni viszik ki, itt mindig veled van, persze néha le lehet "adni" a folyosó végén a csecsemősöknek, akik tényleg nagyon helyesek és aranyosak. A babának vigyél ruhákat, mert egyrészt kevés a kórházi ruha, másrészt kiütéses lesz a fertőtlenítőtől a baba, amivel mossák a ruhákat. (11 évvel ezelőtt, amikor a lányom született, elképzelhetetlen lett volna levenni a gyerekről a kórházit, most már örülnek, ha sajátot adsz rá). Más igazából nem kell. Vizit van reggel valamikor, ha nem vagy bent, sem gond, nekem pl. a szobatársamtól kérdezték meg, hogy jól vagyok-e..:)

Fürdetés este, viszik a csecsemősök a babákat előre, de mehetsz vele, megnézni. Kaja: reggel választhatsz 2 féle menüből, hogy mit szeretnél ebédre. Reggeli és vacsi nem sok, de az ebéd egész jó volt. Ha van kérdésed, írj!

2012. jún. 27. 09:42
 2/19 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel,szeptemberben fogok szülni...
2012. jún. 27. 10:09
 3/19 anonim ***** válasza:
Húúú.engem is :) Szülésznők, doki8k, milyenek? Miket lehet kérni? Beöntés, gátvédelem?
2012. jún. 27. 10:43
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem én írtam a Kisalföldbe. Úgy tudom, hogy egyik csornai orvos sem megy vissza Győrbe. Kerekes állítólag Sopronba, Polgár, Bödecs Óvárra megy.

Köszi a válaszodat! Bár én is így szülnék :) 40 km-re lakunk Győrtől, úgyhogy lehet a vajúdást a 85-ös főúton élem át. De mivel első baba, szeretnék tisztán látni a vajúdással kapcsolatban is.

Annyit már tudok, hogy nem éppen a higiéniáról híres a szülészet...

És várom olyanok válaszát is, akiknél apás szülés volt!

2012. jún. 27. 10:51
 5/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én decemberben szültem a győri kórházban. Szerintem is nagyon aranyosan a csecsemős nővérek és a szülésznők is, persze, azért vannak kivételek! De csak egy-kettő, azokat meg elsőre úgyis kiszúrod.

Én nem vittem be a kisfiamnak saját ruhát, mert féltettem őket, és teljesen jól elvolt a kórházi ruhában is. Mindig volt mibe öltöztetniük, tehát ruhából igazából nincs hiány.

A szobák elég melegek, mert a délutáni nap egész rendesen besüt! Na meg ugye nem nagyon lehet szellőztetni, mert a babák ott vannak a szobában, és a szél mostanában rengeteget fúj. Mi mindig sétáltunk velük a folyosón, és akkor volt nyitva az ablak.

Ha nincs saját orvosod, akkor sem kell idegeskedni, mert szerintem mindegyik nőgyógyász nagyon profi. Szültek mellettem ketten, nem saját orvosnál, és állítom, hogy jobban figyeltek rájuk az orvosok, mint az én orvosom rám.

Egy negatívum van, hogy a tusoló az egy rettenet! Ja, meg a wc is. Ennyi igénytelen kismamát még nem láttam, de majd úgyis megtapasztalod. Ajánlom, hogy vigyél papír wc-ülőkét, de inkább próbálj meg ne is hozzáérni semmihez! Amit én vittem:

wc-papír, nagyméretű betét, 5 db eldobható bugyi(dm-es) 3 szoptatós hálóing, evőeszköz, pohár, olvasnivaló, míg a baba alszik, szoptatós tea,( bár nem mindig díjazzák), tusfürdő, szappan, fogkefe, ásványvíz (szénsavmentes), papucs(2) bimbóvédő(más most nem jut eszembe, de ha még igen, úgyis megírom)

Babának:

pelenka(A kórházban minden nap hoznak kettőt, de bőven nem elég. Én kapásból kettes méretűt vettem, és azt is vittem be, mert nem tudhatod, hogy mekkora lesz a baba, sőt a kórházban is kettes méretűt hoznak)

popsitörlő

textilpelenkák

újszülöttsapka

kesztyű a baba kezére

Most ennyi, még majd gondolkodom, és visszajövök válaszolni, mert jelen pillanatban ennyi jutott eszembe. (amúgy csornai vagyok, de Győrbe költöztük 4 éve)

2012. jún. 27. 10:56
 6/19 A kérdező kommentje:

Azt sajnos már tudom, hogy gyalázat a zuhanyzó és a wc állapota.

Nálatok apás szülés volt? Tudnál még írni a vajúdásról? Mit lehet, mit nem stb...

2012. jún. 27. 11:08
 7/19 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Nálunk is apás szülés volt. Férjemet elküldték átöltözni, a kék cuccba, amit be kellett vinni (de ha jól láttam, akkor van steril ruha automata az aulában), ott volt mellettem. Amikor meglett a pici, akkor mondta a szülésznő, hogy menjen vele nyugodtan, vigye a fényképező gépet, és fényképezzen, amíg mérik és fürdetik.

A szoptatós teát említették: szerintem jogos, hogy nem díjazza a kórházi védőnő. A szobatársam kérdezett rá, hogy igyon vagy sem (én gondoltam, hogy ha beindul a tejem, sírni fogok a fájdalomtól, szóval nemhogy teát nem vittem, hanem hideg vízzel borogattam, hogy apadjon)Szóval a védőnő indoka az volt,hogy nem tudni, mennyire indul be a tej. Ami ugye kb a 2-3. napon szokott lenni. Ha valaki elkezdi inni, akkor lehet, hogy csúnyán megnézheti magát, mert láttak itt már olyan mellet, mint a csempe. Mert beindult a tej, ami elég sok volt, rengeteg+szoptatós tea rátett. És mivel a 3. napon haza lehet menni, ezért felesleges bevinni. A zuhanyzó elmegy... Bár siess majd fürödni, mert 7 után elfogy a melegvíz.

2012. jún. 27. 11:08
 8/19 A kérdező kommentje:
3. napon már ki is dobnak? :) ez azért tök furi. Csornán betartották volna az 5napot. Bár ha egész nap mi látjuk el a picit, akkor teljesen mindegy, hogy hol vagyunk. Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettek!
2012. jún. 27. 11:13
 9/19 anonim ***** válasza:

Szia! Előző vagyok! Egymástól függetlenül írtuk, hogy a higiénia nem a legjobb az osztályon. Látom, már ez a rossz hír hozzád is eljutott.

A 85-ösön lévő vajúdáshoz azt tanácsolom, hogy inkább induljatok el időben, minthogy tényleg ezt kellene átéljed. Elmegy a magzatvíz, vagy jönnek a fájások. Lehet, hogy lecsesznek, mert képesek rá, de ne törődj velük, a babád és a te egészséged sokkal fontosabb! Inkább többször bemenni, mint egyszer a kocsiban vajúdni!

Nálam apás szülés volt. Reggel fél 8-kor bekötötték az oxitocint, fél 11-kor kezdtek nagyon erősek lenni a fájások, fél egykor bejött a párom, és végig ott volt velem. Majdnem leszabtam róla a ruhát néha a fájdalomtól. Kérhetsz labdát, amire ráülhetsz, én végig azon ültem, és valamivel könnyebb volt. Aztán este 17:11-kor szültem. Összevarrt a doki, és 8-kor kitoltak, és már a szüleim vártak bennünket az ajtóban.

A látogatási időt nem nagyon muszáj betartani, valamikor a párom este kilenc körül ment haza. Szóval annyira nem vészes, mert segítenek, és kedvesek. Ha van kérdésed, nyugodtan írj!

2012. jún. 27. 11:14
 10/19 anonim ***** válasza:
Illetve nem az előző, hanem az 5-ös!
2012. jún. 27. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!