Mi a véleményetek a győri kórházról?
Figyelt kérdés
Csornán szültem volna, egy hónap múlva. De bezárták a kórházat. Így Győrben kell szülni. Várom a véleményeket, tapasztalatokat a vajúdással, szüléssel kapcsolatban. Illetve miket kell vinni.2012. jún. 27. 08:36
11/19 anonim válasza:
Mi szeptemberben szültünk, apás szüléssel. Vajúdni nem tudom, hogy ki hol szokott, mert én egyből szülőszobára kerültem. Beöntés-borotválást sztem ha mondod, hogy nem kérsz, nem adnak (egyébként nem vészes). A szülésznők és nővérek többsége aranyos, de én pont egy kivételt fogtam ki. A szülőszoba átlagos, pici, függönyökkel vannak elválasztva egymástól, labdát lehet kérni, de 2 másik szülőszobában bordásfal is van, ja és van kád is ha kell vízben vajúdni, de sztem azt még senki nem használta. Inni lehet vajúdás közben, enni max csokit-ha nem látják. Sétálni azon a 7nm-en max. A fürdő-WC gáz, én a helyedben vinnék fertőtlenítőt is, a WC papír alap. Pelust 2 db-ot adnak a babának/nap,popsitörlő és krém kelleni fog. Meg neked minden kórházi felszerelés (bugyi-betét, melltartóbetét, stb...) A babának be kell töltenie a 3 napot, csak utána engednek haza, hazaengedés ha jól tudom délelőtt v. du. 2-ig van, hétvégén is. (mi csütörtökön szültünk, vasárnap jöttünk haza). Reggelire mindig hozták a szendvicset, és vacsira is, ebédre 2 féléből választhattunk. (nem ehetetlen, de nekem nem jött be). A babát csak fürdetni viszik. 2 és 3 ágyas szobák vannak talán. A látogatási időt kérik betartani, de ezt sokan nem teszik.Ja: EDA-t lehet kérni, ha van anesztes, egyébként gázt adnak (nekem mondjuk fel sem ajánlották). Gátmetszés első-második szülőnél alap. Szóval: túl fogod élni, bennem is csak a fürdő nyomasztó hangulata maradt meg.Könnyű, gyors szülést kívánok :-)Ha van még kérdés,szívesen válaszolok, ha tudok :-)
12/19 A kérdező kommentje:
5-ösnek! Az a baj, hogy lehet épp akkor jön rám a szülés, amikor a párom nem lesz itthon. Max 1óra mire hazaér, utána még 1óra az út Győrbe. Bár nem hiszem, hogy az első babánál gyorsan mennének a dolgok, de sosem lehet tudni. Nagyon jó, hogy vannak nálam sokkal tapasztaltabbak. Így már sokkal nyugodtabb vagyok
2012. jún. 27. 11:31
13/19 anonim válasza:
11-es vagyok, azt felejtettem el, h 2 órát tartanak szülés után még szülőszobán, megfigyelésre. Császárnál 3óra. Addig pisit kell produkálni, ha nem sikerül, katéterrel segítenek. Nálunk nem egész 3 óra alatt lett meg a baba, úgy, h az első órában még nem tudtam megmondani, hogy van-e fájás vagy nem. Szóval ha nem húzol bele, a párod is oda fog érni a lényegre :)
14/19 A kérdező kommentje:
11-esnek! szerencsés vagyok, mert a borotválást még mindig megoldom itthon, egyedül. nincs túl nagy pocakom :) a szüléstől egyelőre nem félek, mert az aggasztott nagyon, hogy Csornára készültem, ehelyett egy másik, idegen helyen kell szülnöm. de hála minden válaszadónak most már tisztábban látok :)
2012. jún. 27. 11:39
15/19 anonim válasza:
Ismét 1-es vagyok. Írták a látogatást is. 10-11-ig, illetve 3-5-ig van, ha jól emlékszem. Ezen kívűl is lehet látogatót fogadni, de azt nem az osztályon, hanem a folyosó azon részén, ami az üvegajtó előtt van, a lifttel szemben, vannak kint székek, és asztal. Általában a látogatók bemennek a szobába, de néha jön egy sárkány, aki kiküld mindenkit a folyosóra. Oda is le lehet ülni, van 3-4 asztal és székek.
16/19 anonim válasza:
Bocsánat,hogy közbekérdezek.A 2 órás megfigyelés alatt mi történik?Apuka bent maradhat?És mikor lehet bugyit és betétet betenni?(bocsi hogy így kérdezem,de első baba lesz és ilyen kérdések is izgatnak)Szeretem tudni mi vár majd rám.
2-es,29hkm
17/19 anonim válasza:
Ismét 1. Persze, apuka bent marad a 2 órás megfigyelésen is. Aztán pisiltetnek, ha nem sikerül, akkor katéter. (tök aranyos volt a szülésznő, 20 percig folyatta a csapot, hátha jön az inger:)), aztán amikor szobára vittek, akkor ugye ment haza. Kb 2 óra múlva jött egy ápolónő, kikísért wc-re pisilni, meg mondta, hozzak bugyit és betétet, akkor tettem be.
18/19 A kérdező kommentje:
Mellszívót adnak, ha nem tudok vinni?
2012. jún. 30. 08:18
19/19 anonim válasza:
Ismét 1.:)
Van az osztályom, gépi, a folyosó elején, a csecsemős nővérekkel szemben. Egy külön szobában. Elvileg 2 is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!