Mikor, milyen szituációban indult meg a szülésed?
Biztos emlékszel még mit csináltál akkor mikor pl. egyszer csak elfolyt a magzatvíz,vagy elkezdtél görcsölni?
Kíváncsi vagyok mindenre.
38h km
Az elsőnél otthon voltam anyuéknál. Délelőtt még ctg-n és tanácsadáson voltam, aztán hazamentünk és épp a (késői) ebédnél álltam fel, hogy kiszedjem magamnak a másodikat. A konyhapultnál állva egyszer csak elfolyt a vizem, minden előjel nélkül. (Se nyákdugó, se pukkanás.) Azonnal indultunk a kórházba, ahol szépen megjöttek a fájások is. Viszont sajnos a ctg alatt a fekvéstől elmentek, úgyhogy oxit kaptam. Az elejétől számítva 9 óra múlva megszületett a lányom, 9 nappal a kiírás előtt, természetes úton.
Most a másodiknál már bent voltam a kórházban, mert a tényleges szülés előtt 5 nappal jóslóim voltak és berohantam, nem tudva, mi lesz belőlük.. Már szombat délután éreztem, hogy talán történés lesz, megint jóslóim voltak, de csak éjjel indult be igazán. Fél 2 körül 5perces fájásaim lettek, de nagyon erősek, élesek, mint ha késsel vágtak volna szét. Úgy éreztem, hogy ez most gyors lesz és be is jött. Fél 4-kor vizsgáltak meg, negyed 5-kor vettek le a ctg-ről és 1 órával később meglett a fiam, szintén természetes úton, de most gátvédelemmel. A fájások nagyon hirtelen erősödtek be, szinte a semmiből jöttek már maguk a tolók, alig volt időm lezuhanyozni a borotválás és a beöntés után. Úgyhogy bizony jajgattam is rendesen, ahogy bevonszoltam magam pucéran a szülőszobára, a férjem és a szülésznő pakolt fel az ágyra. Komolyan azt hittem, hogy az ágyra dőlve szülök meg... De végülis annyi előnye volt, hogy ilyen gyorsan megszültem, hogy érdekes mód kevésbé fáradtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!