Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor, milyen szituációban...

Mikor, milyen szituációban indult meg a szülésed?

Figyelt kérdés

Biztos emlékszel még mit csináltál akkor mikor pl. egyszer csak elfolyt a magzatvíz,vagy elkezdtél görcsölni?

Kíváncsi vagyok mindenre.

38h km

2012. jún. 26. 14:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Augusztus 20-a volt, reggel bementünk NST-re, doki megvizsgált, mondta, hogy már 3 ujjnyira nyitva vagyok, 1-2 napon belül biztos meglesz a baba. Kérdezgette, hogy nem érzek-e semmit, már kellett volna, hogy legyenek jelző fájások, vagy keményedés, de én egyáltalán nem éreztem őket. (Illetve az elmúlt 2 napban vagy napi 5-6szor voltam wc-n, utólag kiderült, ez is annak számít.) Hazamentünk, aludtunk még délelőtt, én éreztem apróbb, rendszertelen fájásokat, de gondoltam, ez olyan kicsi, hogy tuti nem a szülés előjele.) Fél 1-kor rendeltünk egy pizzát...na, azt már nem ettük meg ebédre! Fél 2-kor derült égből a villám, 5 perces, nagyon aktív fájásaim lettek, biztos voltam benne, hogy itt az idő! Induláskor megérkezett a pizza futár, fal fehér lett, látta mi a helyzet, férjem gyorsan fizetett, bedobta a pizzát az előszoba kövére, és irány a kórház. Amint megérkeztünk, elfolyt a víz, rá 20 percre már tolófájásaim voltak. Fél 4-re megszületett a kisfiunk! Örültünk neki nagyon, még viccelődtünk is, hogy ilyen ünnepi napot választott, nekünk érte is szól minden évben a 20-i tüzijáték:)!
2012. jún. 28. 15:22
 22/27 anonim ***** válasza:
február 14.-én hajnal fél 3-kor egy érdekes pukkanást/repedést éreztem és hallottam is a hüvelyemből. Utána meg úgy érzetem, hogy azonnal bepisilek. Alig értem ki a WC-re,el is folyt a magzatvíz egy része.
2012. jún. 28. 16:55
 23/27 xStefix ***** válasza:

Az elsőnél otthon voltam anyuéknál. Délelőtt még ctg-n és tanácsadáson voltam, aztán hazamentünk és épp a (késői) ebédnél álltam fel, hogy kiszedjem magamnak a másodikat. A konyhapultnál állva egyszer csak elfolyt a vizem, minden előjel nélkül. (Se nyákdugó, se pukkanás.) Azonnal indultunk a kórházba, ahol szépen megjöttek a fájások is. Viszont sajnos a ctg alatt a fekvéstől elmentek, úgyhogy oxit kaptam. Az elejétől számítva 9 óra múlva megszületett a lányom, 9 nappal a kiírás előtt, természetes úton.

Most a másodiknál már bent voltam a kórházban, mert a tényleges szülés előtt 5 nappal jóslóim voltak és berohantam, nem tudva, mi lesz belőlük.. Már szombat délután éreztem, hogy talán történés lesz, megint jóslóim voltak, de csak éjjel indult be igazán. Fél 2 körül 5perces fájásaim lettek, de nagyon erősek, élesek, mint ha késsel vágtak volna szét. Úgy éreztem, hogy ez most gyors lesz és be is jött. Fél 4-kor vizsgáltak meg, negyed 5-kor vettek le a ctg-ről és 1 órával később meglett a fiam, szintén természetes úton, de most gátvédelemmel. A fájások nagyon hirtelen erősödtek be, szinte a semmiből jöttek már maguk a tolók, alig volt időm lezuhanyozni a borotválás és a beöntés után. Úgyhogy bizony jajgattam is rendesen, ahogy bevonszoltam magam pucéran a szülőszobára, a férjem és a szülésznő pakolt fel az ágyra. Komolyan azt hittem, hogy az ágyra dőlve szülök meg... De végülis annyi előnye volt, hogy ilyen gyorsan megszültem, hogy érdekes mód kevésbé fáradtam ki.

2012. jún. 28. 17:41
 24/27 anonim ***** válasza:
Már a kórházban voltam túlhordás miatt. A befekvést követő nap jöttek a szüleim és párom látogatni, beszélgettünk a folyosón, mikor furcsa derékfájásom volt. Aztán mégegy 7 perc múlva. Jött a következő szitnén 7 perc múlva. Nem is szóltam róla senkinek, mert már 3 napja küzdöttem jóslókkal, ezért nem tulajdonítottam neki nagy ügyet. Kb. 20 perc múlva elkezdtek erősödni, anyukám rám nézett: Csak neeeem??? Látom az arcodon, ez már tuti nem jósló. Már nem mosolyogsz. :) Mondtam h sztem sem jósló, erősödnek és rendszeresek. Vártak velem este 9ig, amikor már nagyon fájt megnézettem magam dokival, azt mondta h még zárt a méhszáj. Hogy lenne már zárt ilyen fájások mellett??? Elment a kedvem mindentől... Hajnali 2kor elkezdtem vérezni, 3 után megvizsgált az orvos, és megtört a jég: a méhszáj bő 2 ujjnyira nyitva van, irány a szülőszoba!! Azt a megkönnyebbülést amit akkor éreztem, nem lehet elmondani.Az első fájástól számítva kicsivel kevesebb mint 19 óra alatt lett meg a babám.
2012. jún. 28. 23:15
 25/27 gabszem ***** válasza:
nekem nem volt semmi előjele, már 1 nappal túlhordtam. Éjszaka kicsit többször felébredtem mint máskor, hajnalban már kicsit mintha időnként fájdogált volna a hasam. Aztán kb. 7-től már kb. olyan 10 percenként fájdogált, na akkor már gyanakodtam, hogy itt talán lesz valami. Délben a kórházban voltunk és délután 4-kor megszületett Luca. Nekem burkotrepesztettek a kórházban, mert már teljesen ki voltam tágulva. Utána 1 óra múlva már meg is született.
2012. jún. 29. 12:05
 26/27 A kérdező kommentje:
Olyan jó ezeket olvasni,köszönöm Nektek! :) Várok még élményeket :)
2012. jún. 29. 13:05
 27/27 Nagy Vanessza 21 válasza:
100%
Életem értelme nem nagyon akart kibújni. A kiírt idő után 1. Nappal be kell feküdni a kórházban. Kötelező. Aznap reggel már voltak jósló fájásaim,aztán olyan 8 felé lezuhanyoztam. Akkor vettem észre,hogy elment a nyákdugó. Ráérősen bementünk a kórházba. Első este semmi. De a mellettem fekvő csaj sírt annyira erős fájásai voltak. Aznap este 3an megszültek a szobából. Másnap este éreztem,hogy nagyon erős fájásaim vannak. Megvizsgáltak. Nem voltam nyitva,ezért kaptam egy injekciót. A fájások egyre erősebbek lettek és persze rendszeresek. Hajnali 5kor átmentem a szülőszobába. 8ig nstén voltam. Akkor jött a doki. Megvizsgált 2 újjnyira nyitva vagyok. Burkott repesztettek. Rá fél órára 8 ujj, méhszáj eltünt. Gyorsan behívták barátnőmet,aki velem volt végig és már kezdődhet is. Gyorsan labdára ültem közben gázt is szívhattam. Tolófájásoknál feküdtem az ágyra. Kis komplikáció. Nem akart a pici feje a szülőcsatornába. Doki minden fájásnál nyomta a hasam,helyreigazította. Amikor végre sikerült leesett a pici szívhangja ezért vácum. Jött a fájás fel a vácum és kinnt a baby. :) Életem legfájdalmasabb és legszebb élménye.. Ma már 1,5 éves a kis manókám :)
2012. jún. 29. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!