Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor, milyen szituációban...

Mikor, milyen szituációban indult meg a szülésed?

Figyelt kérdés

Biztos emlékszel még mit csináltál akkor mikor pl. egyszer csak elfolyt a magzatvíz,vagy elkezdtél görcsölni?

Kíváncsi vagyok mindenre.

38h km

2012. jún. 26. 14:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
A zselé,azt a méhszájra felhelyezik,vagy valami ilyesmi,nem kellemes művelet,de 20 perc után már érzed a hatást.egyből 5 percesekkel kezdtem...
2012. jún. 26. 15:02
 12/27 A kérdező kommentje:

Nekem is 5 percesek voltak,csak burokrepesztés után. Ezek szerint nekem nem kellett a zselé :)

10. válaszoló- ez nagyon aranyos volt,jót mosolyogtam. :)

2012. jún. 26. 15:10
 13/27 anonim ***** válasza:

1.baba : hajnali 2kor iszonyú hasgörcsre és hasmenésre ébredtem aztán hányni kezdtem először azt gondoltam hogy csak elrontottam a gyomrom...aztán mivel 5 percesekre sűrűsödtek így rájöttem hogy mizu:)

2. baba nem éreztem semmit a délelőtti nst-n már 3 ujjnyi voltam hazajöttem bepakoltam, visszamentünk a szülőszobára olyan 2re akkor se fájt még de mondták hogy estére tuti babázok, így ebből tudtam hogy aznap szülök, mert fájások nem voltak ( a végén persze már igen).

3.baba nst-n voltam mondták hogy már nyílok de nem tudni mikor lesz belőle baba (érezni nem éreztem semmit). Elmentünk moziba a férjemmel délután 4kor, mikor véget ért a film felálltam és éreztem hogy folyik a magzatvíz (szerencsére volt betétem bent és nem elöntött hanem csak fentebb repedt meg valahol így csordogált). Akkor tudtam hogy aznap már biztosan találkozunk a kisfiunkkal:) este 8ra meg is lett.

2012. jún. 26. 15:10
 14/27 anonim ***** válasza:

A lányommal már kórházban voltam és hajnali 1/2 6-kor arra ébredtem, hogy érzek egy pattanást-pukkanást a pocakom legtetején, aztán mentem pisilni. Ezután enyhe menziszerű fájdalmaim lettek, de visszafeküdtem, mert azt mondták, ez nem az, hiába 20 percenként rendszeresen jön. Közben elkezdett a magzatvíz szivárogni, mert estére kiderült, hogy ún. felső burokrepedésem volt, emiatt nem folyt el egyszerre. Aztán sűrűsödtek a fájások, stb. 16 órát vajúdtam, végül császár.

Fiammal szintén alvásból keltem (otthon) éjjel 3-kor, hogy pisilnem kell.( Már napok óta rendszeres, de enyhe fájásaim voltak) Ekkor láttam, hogy vérzek, rohanás a kórházba, sürgősségi császár lepényleválás miatt.

2012. jún. 26. 15:37
 15/27 anonim ***** válasza:

1: Már túlhordtam 5 nappal, mentem vizsgálatra, de mondták, hogy vigyem a cuccomat is, mert valószínűleg befektetnek. A doki megvizsgált, már 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, így rögtön küldött a szülőszobába burokrepesztésre. Rá 6 órára született meg a fiam.

2: 3 napos túlhordásnál feküdtem be, az 5.-en délután megindult magától. Épp a nagy fiam és a férjem vártam látogatóba, mikor rögtön 5 percesekkel indult, így szóltam, hogy csak a férjem jöjjön. 2 órára rá már 1,5-2 percesek voltak, és az első fájásoktól számítva 12 óra múlva született meg a pici.

Kis érdekesség:

A két fiam adatai:

06.12.01.

12.06.01.

És mindketten pénteken születtek. :)

2012. jún. 26. 15:39
 16/27 anonim válasza:
29%

Persze, hogy emlékszem:)

Épp' nyaralásból értünk vissza, amikor a város másik végén elfojt a magzatvíz. Gyors hajtás volt a kórházba, ahol a parkolóban már vártak ránk.De a baba feje búbja már jócskán kint volt. Már nem volt idő előkészíteni a szülőszobát, ezért az autóban maradtunk. Mivel hátul ültem, csak hanyatt kellet feküdnöm. Gyorsan mindent elhelyeztek körülöttem, mire a szülésznő mondja, hogy nagyon figyeljek arra amit mond. Arra utasított, hogy a lábam húzzam fel 90 fokig, és lélegezzek mélyen. Minden rendben volt addig, amíg 1/5 óra múlva a baba feje még mindig nem volt teljesen kint. Ekkor már mindenki kicsit pánikolt. Elkezdődtek az igazi nagy fájások, és azt mondta a szülésznő " hogyha erősebb fájást érzek nyomjam a babát". Ez mind szép és jó volt, csak nem tudtam, mihez képest legyen erősebb. Így valahányszor kiáltottam, nyomtam.A baba nehezen de világra jött. Kislány 36 grammos, 56 cm magas.

A szülés délután 16:30-kor kezdődött és csak másnap, hajnali negyed kettőkor szültem meg első babám.

A másodikak, mivel ikrek nehezebben jöttek a világra. Ha számolnom kellet volna, már 43. héten lettem volna, ezért bevonultunk a kórházba. Ott azt mondták, az ikreknél előfordul koraszülés, de hogy 3 héttel tovább legyek terhes, az nem.

Így bent maradtunk. Már majdnem 44 hetes terhes lettem volna. Amikor vasárnap reggel azt mondta a doki, hogy császározni fognak. Így is elég kellemetlen volt, hisz mégiscsak bennem "turkáltak", de hálát adtam Istennek, amikor kezemben tarthattam újszülött kisfiaimat.

Mind a kettő egészségesen, 49 cm-rel és 43 grammos +/- néhány.

Most három egészséges, 3 éves (kislány: Cseszleki Zsanett) és 1/5 éves (kisfiúk: Cseszleki Bálint és Cseszleki Bence) gyermek büszke édesanyja vagyok.

És imádom őket<3 <3 <3

2012. jún. 26. 16:02
 17/27 anonim ***** válasza:

1. néztem a barátok köztöt:)

2. sürgősségi császármetszés:(

2012. jún. 26. 18:09
 18/27 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os ez most komoly? az első szülésed az autóban és hogy ikereket túlhordtál?

Hát nem mindennapi mindkettő sztori!

Sok boldogságot hozzájuk!:)

2012. jún. 26. 18:37
 19/27 anonim ***** válasza:
Mivel utolsó pillanatig dolgoztam, nagyon szorítottam, hogy ne a magzatvíz follyon el. Nem így lett szerencsére. Délelőtt 10-re voltam hivatalos nst-re, ott nézte a doki, hogy szerinte baba lesz,mondtam, hogy szerintem meg nem mert se jósló, se derékfájás.(40+3. napon voltunk, nem éreztem semmit). De, menjek vissza délután. Akkor mégegy nst. Ott sem éreztem még semmit, de rögtön utána be is fektettek szülőszobára. Burokrepesztésig csak akkor tudtam, hogy fájásom van, ha a monitort néztem. 3 óra múlva a kezemben volt a bébike :)
2012. jún. 27. 11:59
 20/27 A kérdező kommentje:
Még jöhetnek a storyk :)
2012. jún. 28. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!