Nagyon nehéz első szülést hogy dolgoztad fel? A 2. szülésed könnyebb volt?
Nagyon nehéz szülésem volt, át kellett minden olyat, amitől korábban féltem (szülésindítás, oxitocinos infúzió, kézzel tágítás, a baba is elakadt,végigrepedtem, stb.). Lassan kezdem feldolgozni, viszont babát csak pár év múlva vállalnék ismét. A második szülésetek milyen volt? Nem okozott lelki gátat a korábban átélt élmény a teherbeesésnél?
Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm.
Nem tudom mennyire volt "nagyon nehéz". A kitolásnál elakadt a baba, szívhangja esni kezdett. Emiatt sürgősségi gátmetszés, repedtem szakadtam, oxitocin és a doki kinyomta belőlem a babát.
Kijött az aranyerem csúnyán, a gát gyógyulásakor vadhúskinövésem lett, amit csak a baba 8 hónapos korában távolítottak el, mert hiába vártuk, hogy magától eltávozik...
Kb. egy év kellett, mire fizikailag helyre jöttem, és a házasélet is jó lett.
Ez volt nehéz, de talán az a bizonytalanság, hogy a baba jól van-e vagy nincs, ami a szülés utáni 20-30 percben kínzott minket, az volt a legnehezebb így visszanézve.
Ugyanakkor én bíztam az orvosomban, és összességében úgy éreztem, hogy a lehető legjobb jött ki a dologból még így is. A baba 15 hónapos korában már vágytunk a kis testvérre, és jött is.
Ő problémamentesen született, szép szülés volt, és épp 2,5 hetes a harmadik, aki szintén könnyen született, egy nagyon nehéz és hosszú terhesség után.
Szóval azt tudom mondani, hogy annál minden könnyebben ment, és hogy az évek már azt a szülést is megszépítették nekem, minden nehézségével együtt.
Akárhogy is lesz, nincs két egyforma terhesség és szülés sem, úgyhogy csak hajrá, én azt mondom!
:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!