Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor, milyen szituációban...

Mikor, milyen szituációban indult meg a szülésed?

Figyelt kérdés

Biztos emlékszel még mit csináltál akkor mikor pl. egyszer csak elfolyt a magzatvíz,vagy elkezdtél görcsölni?

Kíváncsi vagyok mindenre.

38h km

2012. jún. 26. 14:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
mindkétszer éjjel, elsönél nem voltak elöjelek, másodiknál már napok óta voltak keményedéseim. elsö délután 5 órára lett meg, második délelött 11-re.
2012. jún. 26. 14:47
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogyne emlékeznék.Már 10 napja a kórházba punnyadtam és már nagyon ki voltam.Egyszer csak szaladt az ügyeletes doki,a nagy vizit után, és közölte:Irány a szülőszoba,beindítjuk!

Beindították zselével.Jól éreztem magam mert már végre tudtam valami biztosat.(lehet még most is ott dekkolnék a kórházba :)))) )

2012. jún. 26. 14:49
 3/27 A kérdező kommentje:
ez jó :D Így jártam én is az elsővel (indították) ,de most a 2.-kat nem fogják úgy néz ki :) Milyen az a zselé? Nekem burkot repesztettek.
2012. jún. 26. 14:53
 4/27 anonim ***** válasza:

Egy kedd reggel elment a nyákdugom pisilés közben, utána visszamentem aludni. Mikor felkeltem éreztem egy pukkanást a hasamban és szivárogni kezdett a magzatvizem. Pont aznap voltam hivatalos NST-re, így szóltam a szülésznőmnek, h valszeg szivárog a vizem. Bementem a kórházba, megvizsgáltak és közölték, h az nem az, menjek haza nyugodtan. Hát aznap estétől rendszertelen fájásaim lettek, de vmi folyamatosan szivárgott belőlem. péntek hajnalra már 5perces fájásaim voltak, így bementünk a kórházba, ahol kiderült, hogy napok óta szivárog a vizem, így kaptam antibiotikumot és oxira tettek, mert nem akartam tágulni. Hát, nagy kimerültség után szombat délután negyed 1re meglett a kisfiam, hál Istennek egészségesen. Szörnyű rossz szülésem volt, de megérte:) Röviden ennyi.

Most ismét babát várok:)

10hetes km:)

2012. jún. 26. 14:53
 5/27 anonim ***** válasza:

1. szülés: este nyolc körül olvasgattam az ágyon, elmenet m WC-re. Jöttem ki, és hirtelen elborított a magzatvíz. Tanakodtunk a párommal, mert először volt egy olyan tippünk, hogy ez csak valami inkontinenciás tünet. És akkor jött a második adag, ami még vére is volt.

2. szülés: Este kilenc fele épp a kétéves fiamat altattam, amikor valami furcsát érzetem. A gyerek levette, hogy "valami van a levegőben", sehogy sem akart elaludni. Én meg egyre biztosabban éreztem, hogy ezek már fájások. Mondanom sem kell, nem én fejeztem be az altatást.

2012. jún. 26. 14:54
 6/27 anonim ***** válasza:
véres volt
2012. jún. 26. 14:55
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

2. babát írom le, mert az elsőnél nem igazán voltam képben:) Én csak abban tudtam reménykedni, ha a 2. nem magzatvízelfoolyással indul, mert akkor "végem" van. 40. héten is túl voltunk, amikor szomorúan konstatáltam, h túl is hordom, jó lesz már nekem a magzatvízelfolyás is.... Mindenem fájt, ingerlékenyebb voltam...stb.

Mennem kellett ctg-re kétnaponta, az utolsónál se volt vmi hatalmas méhösszehúzodásom, kérdeztem a dokim, azt mondta ebből bármi lehet, 1 hét múlva meg 1 nap múlva is szülhetek...na, bumm...

Aznap hajnalban furcsa fájásokra ébredtem, addig is voltak jóslóim, de ezek mindig elmúltak, forogtam jobbra-balra, majd elmúlnak. De ezek nem múltak. Akkor kimentem a konyhába vizet inni, visszafeküdtem. Nem múltak. Mondom jó lenne már ha múlnának, mert aludni akarok... Fél óra múlva már kapcsoltam, h miért nem múlnak....Na, még azért kimentem a konyhába, figyelgettem magam, ne potyára keltsem apát. :) De már ő is kijött , kérdezgette, h "szülünk??" Mondom, úgy néz ki .) Na, csomag átnézése, teló anyósomnak, jöjjön (nagyobbra vigyázni kell). Ez volt kb. éjjel 1kor, 2re már bent voltunk. Megnézett a doki, mondja h még mindig 1111 vagyok, méhösszehúzódásaim voltak, de nem egetrengetőek. Jó, 2 óra megfigyelés, ha nem szülünk, akkor befektetnek....

Na....onnan meg jött a meglepetés, mert fél óra múlva jött a szülésznő megnézni, mi a helyzet és megállította, h még egy ujjnyival nyitottabb vagyok...de akkor már erősebbek is voltak a fájások....Aztán már csak az van bennem, h "eltűnt a méhszáj!!" és 3 tolásra kint volt a baba :))

Bocs ha túl hosszú voltam:)

2012. jún. 26. 14:56
 8/27 anonim ***** válasza:

1. éjjel folydogált a magzatvíz, az elsőnél még visszafeküdtem, a második löketnél már hívtam a szülésznőt, mire beértünk már elfolyt az egész

2. 2 hete a kórházban voltam megfigyelésen toxikózis miatt, napi 4 nst, az egyik nem lett jó, visszaküldtek, ismét rossz volt a szívhang, kaptam 5 percet, hogy összepakoljak és jelentkezzek a szülőszobán. Burokrepesztés, oxi, 1,5 órával később meglett a baba. Szerencsére egészségesen.

2012. jún. 26. 14:57
 9/27 anonim ***** válasza:
Aznap hajnalban - bocs jav: aznap éjjel....
2012. jún. 26. 14:59
 10/27 anonim ***** válasza:
Anyuméknál vacsoráztunk, hazamentünk, és még desszertnek letoltem egy tál műzlit a tv előtt, az ágyon ülve, mikor befejeztem kiléptem a folyosóra, hogy kiviszem a tálat a konyhába, és zutty, elfolyt a magzatvíz. Betotyogtam a fürdőbe, apuka jött be a kazánházból, mondom neki mi a helyzet, nagykabátban rohangált a lakásban, hogy jaj most mi lesz, igyekezzek már, mert indulni kell, én meg a wc-n ültem, mert a magzatvíz meg csordogált. :)
2012. jún. 26. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!